Progressive Psy

    Blogg | 11 August 2021

Det visste inte att jag trots allt gillade music genre som heter “Progressive Psy”. Går utmärkt att jobba och springa till den typen av musik. Lyssnar främst via di.fm, men nedan är ett exempel på den sorts musik.

Resor under Covid-19

    Resa | 10 August 2021

Jag ska inte dölja att jag har fortsatt resa helt obehindrat under pandemin och endast i enstaka fall har jag behövt ta ett antigen-test, inte ens ett PCR-test som kostar lite mer dvs. Jag har med andra ord inte märkt av de stängda gränserna eller annat stökigt under pandemin. Alla bokade men inställda resor har blivit återbetalda och alla cancellerade flyg har jag lyckats boka om till nya.

Det jag däremot har märkt av är den ångesten man har fått som är kopplad till resorna just med tanke på osäkerheten som ändrade regelverk kan innebära för en resenär. Vem och varför beslutar man att ändra en viss regel med kort varsel? Varför säger man till exempel att “smittspridningen har ökat och främst bland unga och i samband med utlandsresor”, men samtidigt har man inte kunnat spåra vilket land man tar hit smittan ifrån, för om i enbart Sverige är smittspridningen låg, så tar man ju hit smittan om den nu ökar? Varför inte tillfälligt stoppa kontakt med det landet? Varför rödmarkerar man vissa regioner och länder när man ändå har en otrolig massa undantag när man väl läser på? Det räcker med 1 superspridare så är det kört – det säger man ju, om man lyssnar på sjukhusdirektörer…

Jag har noterat, och tror starkt på att folk kommer bli bättre på det efter allt detta, att när man läser det finstilta så gör man det mer noga nu och är bättre anpassat sig för att läsa på lagtexter eller iaf juridiska texter som beskriver en massa undantag och annat som gäller udner pandemin.

Ångesten däremot – den som finns kopplad till ändrat regelverk är nog något som kommer att infinna sig hos fler då det inte finns någon pålitlig och stabil källa och för många personer som kan sätta käppar i hjulen innan en resa kan bli av. Att en vanlig tant som tidigare skulle enbart checka in bagaget och skriva ett boardingkort utan någon specifik utbildning och tidigare befogenhet, kan nu neka ombordsstining – det är otroligt maktskifte i vår värld.

En annan sak som är kännbar är att nu när man inte har lika många direkta flyg måste man flyga runt halva jordklotet för att komma till landet bredvid. Samtidigt snackar man om Co2 och klimat…

Förresten, jag vet inte vad som är värst, pågående pandemin eller att Greta kommer mer och mer tillbaka in i tv-rutan? Kan man vaccinera sig mot både och? :)

Linkedin och headhunting

    Blogg, Ekonomi | 9 August 2021

Någon gång för 11 år sedan har jag valt att helhjärtat satsa på min karriär och bli vass på det jag gör. Det är roligast så i längden, när man trivs med sin vardag och dessutom har en del nya dörrar som öppnats sedan dess. Just nu är jag så fri som jag någonsin varit, och älskar mitt jobb. Min familj supporterar det jag jobbar med och tycker om när jag utvecklas och antar nya utmaningar.

Rätt nyligen har jag satsat på en bättre profil på LinkedIn. Samtidigt har jag inför 2021 har satt ett mål för mig själv – att bli erkänd som proffs inom mitt område så att jag blir uppköpt och headhuntad från ett världskänt varumärke till ett annat välkänt bolag. Det målet har inte varit uttalat, men något jag såg som ett mål i mitt yrkesliv.

Under året har det kommit in enormt många förfrågningar om tjänster som var intressanta, utmanande, lockande, roliga, läskiga, okända osv. Ovanligt många LinkedIn meddelanden har skickats iår likt den nedanför. Det är om inte annat bra att hålla pulsen på marknaden och inse vilka egenskaper som eftersöks.

Ett företag har dock fångat mitt intresse när de kontaktade mig via SMS (ej LinkedIn) – headhuntingbolaget som kontaktade mig hade en intressant tjänst de sökte min profil till.

Lång story kort – jag skrev på för ett nytt bolag och ska samtidigt uppfylla min dröm om att driva eget på fritiden. Det ska inte vara något stort företag, men en hobby som kan ge mig en utmaning i att driva frågorna helt själv, vara ansvarig för dessa frågor och dessutom utföra allt på egen hand, i alla fall till att börja med. Det blir en rolig höst känner jag.

Och kids, LinkedIn profil är alltid bra att ha uppdaterad. Det öppnar dörrar, tro det eller ej.

Psychology of Money

    Blogg, Snack | 8 August 2021

Jag har fått tips om en bok som jag tyckte var väldigt intressant. Länk till den nedan. Intressanta tankar kring hur folk hanterar pengar och pengasystemet som sådant.

Har för övrigt fått möjlighet att testa Nextory i 2 månader helt gratis, men ej gjort det alls, vet inte vad som avgör om man nyttjar en viss tjänst eller inte. Det var samma sak med gratis Apple Music i 6 månader som jag inte lyckats dra nytta av fullt ut pga gränssnittet och långsamheten, så gick tillbaka till Spotify…

Jag är dock fast i Storytel och lyssnar väldigt ofta på böcker genom dem. Just nu lyssnar på en 24-timmars bok om hur den nuvarande ryska ledaren kom till makten och vilka händelser var mest kritiska i Ryssland historia under de senaste 20-30 åren. Man måste ju förstå sig på historien av världen vi lever i.

Working from remote locations

    Blogg | 8 August 2021

Phew, vad tröttsamt det är att endast jobba hemifrån. Miljöombyte är underskattat, även om jag har ett fint kontor hemma så är det väldigt bra att ta sig ut och jobba de dagar som schemat tillåter detta.

Minns tillbaka till en dag då jag jobbade från uteserveringen på EspressHouse – så lite som behövs, endast en timme ute med iste och en dator i knät för att man ska vara väldigt produktiv och få väldigt fina positiva vibbar av att jobba. Jag älskar det jag gör och jobbar med, men omgivningen påverkar en, naturligtvis.

Nu när både jag och Katya hade en hel del jobb som behövde fixas tog vi vår helg och gjorde om den till en jobbarhelg för att senare ta igen den. Vi ville dock vara produktiva och samtidigt belöna oss för denna uppoffring, så vi drog till ett ganska oväntat ställe. Det blev Konditori Lyran som finns i Sätra.

Ett otroligt mysigt ställe där man kan välja olika rum att sitta i där varje rum är dekorerat i olika stilar. Det blev en väldigt produktiv dag för oss båda.

Inte nog med det hade vi med oss min mor som också ville njuta av lite fika och skriva på sin bok, som hon gjorde under tiden.

De 5 timmar som vi var där gick väldigt snabbt och vi avslutade med att ta en vända förbi sushin och njöt av en film på Netflix senare på kvällen.

Bokat Sardinien

    Blogg, Resa | 8 August 2021

Whey, vi åker till Sardinien…

Det blir säkert roligt då vi åker med vänner, så vi blir ändå ett större sällskap.

Tanken är att vi ska hyra bil och ta oss runt ön och bo på några olika ställen. Bo ska vi göra på AirBnB, för oss för första gången.

Ser fram emot sol och bad innan man går all in i höstens äventyr och allt som är tänkt att hända då.

Nu ska vi söka lite efter saker att göra på ön. Katya vill testa paragliding och jag vill åka jetski som lite äventyrliga inslag i den resan…

Järvsö och Downhill!

    Blogg, Resa, Video | 4 August 2021

Wow! Vi har gjort det jag drömde om och ville göra i flera år – Downhill!

Jag bokade två nätter i Järvsö, en downhill cykel, packade vår bil med kläder, varm dryck och cyklar på taket och vi drog iväg en långhelg!

Det var minst sagt en adrenalinfylld upplevelse. Jag provade inte bara downhill utan hann skada min på Järvsös pumptrack när jag cyklade där en sväng första kvällen. Var kanske lika bra för man återigen fick bra respekt för cyklingen – något man inte gjort på länge sedan min senaste cykeltur till Paris.

Visst gick det lite sakta i backen och jag cyklade endast en dag, men känslan är enormt häftig och bra är också att jag för 150 SEK tog en kurs i DH som gav mig lite värdefull info om hur man ska hantera DH cykel. Det var för övrigt en ny upplevelse, då jag aldrig tidigare suttit på en DH cykel och viljan att göra om detta är enorm.

Kan inte säga att pumptracken var lika rolig, kanske för att jag lyckades skada knät, men de som verkligen kan detta är duktiga då det är relativt svårt om det går snabbt.

Katya tog tillfället i akt och chillade på hotellet, hängde på anläggningen och gick iväg till Järvsö Zoo för att se lodjur och annat smått o gott. Vi passade på att njuta av fin promenad delvis i regnet och åt en ganska god middag samma kväll som jag åkte DH – en perfekt avslutning på dagen. En trist, men också lite rolig grej som hände är att Katya också råkade skada knät så illa att de blödde lika mycket, om inte mer än mitt – av att bara trampa snett och ramla. Stackare. We are in this together.

Vägen dit och tillbaka gick väldigt väl och nu vilar vi ut hemma. Jag ärr helnöjd och kommer försöka göra om samma sak nästa år om livet tillåter. :) Mer DH åt folket!

Btw, kanske ska man byta ut detta mot att cykla Cykelvasan? Det hade varit kul.

 

Konst till salu

    Blogg | 4 August 2021

Som jag skrev om tidigare så har min mor målat några tavlor som vi tänkte sälja för att skapa plats åt nya som ska målas.

Golden Elements. Signerad. Finns på Tradera.com

GO get it!

Samhall Greta

    Snack | 4 August 2021

Sitter och tittar på Uppdrag Granskning om Samhall där de visar olika exempel på personer som har svårt att få jobb och hur de kämpar samtidigt som Samhall går långt för att få sina uppdrag på medarbetarnas bekostnad. Min fru sitter bredvid och har fokus på sin mobil, men märker att jag tittar på programmet ändå och fångar upp delar av det som går på TVn. Vi diskuterar lite kring våra åsikter… Frun går iväg till köket. Jag byter kanal till SVT2 där Världens Natur om tropiska öar visas och Greta Thunberg snackar om något med sin monotona röst. Min fru kommer tillbaka och kikar fortfarande i sin mobil. Sätter sig i soffan, tuggar på sin macka, tittar på TVn och säger sjukt förvånad: “Jag visste inte att Greta jobbade via Samhall, vad sjukt…”

Ja, det kanske vore något… En sorts collab om inte annat :)

Presentkort på jobbet…

    Blogg | 2 August 2021

För året som gick fick min polare som jobbar cirka 250 timmar övertid ett tack i form av ett presentkort på 1000.-SEK.

Han köpte en kolsyremaskin…

Otroligt vad övertiden är värd om man tänker efter lite… :) Han förvånades över hur man kan både vara glad och ändå inte på samma gång…