Blogg, Resa, Video | 4 August 2021

Järvsö och Downhill!

Wow! Vi har gjort det jag drömde om och ville göra i flera år – Downhill!

Jag bokade två nätter i Järvsö, en downhill cykel, packade vår bil med kläder, varm dryck och cyklar på taket och vi drog iväg en långhelg!

Det var minst sagt en adrenalinfylld upplevelse. Jag provade inte bara downhill utan hann skada min på Järvsös pumptrack när jag cyklade där en sväng första kvällen. Var kanske lika bra för man återigen fick bra respekt för cyklingen – något man inte gjort på länge sedan min senaste cykeltur till Paris.

Visst gick det lite sakta i backen och jag cyklade endast en dag, men känslan är enormt häftig och bra är också att jag för 150 SEK tog en kurs i DH som gav mig lite värdefull info om hur man ska hantera DH cykel. Det var för övrigt en ny upplevelse, då jag aldrig tidigare suttit på en DH cykel och viljan att göra om detta är enorm.

Kan inte säga att pumptracken var lika rolig, kanske för att jag lyckades skada knät, men de som verkligen kan detta är duktiga då det är relativt svårt om det går snabbt.

Katya tog tillfället i akt och chillade på hotellet, hängde på anläggningen och gick iväg till Järvsö Zoo för att se lodjur och annat smått o gott. Vi passade på att njuta av fin promenad delvis i regnet och åt en ganska god middag samma kväll som jag åkte DH – en perfekt avslutning på dagen. En trist, men också lite rolig grej som hände är att Katya också råkade skada knät så illa att de blödde lika mycket, om inte mer än mitt – av att bara trampa snett och ramla. Stackare. We are in this together.

Vägen dit och tillbaka gick väldigt väl och nu vilar vi ut hemma. Jag ärr helnöjd och kommer försöka göra om samma sak nästa år om livet tillåter. :) Mer DH åt folket!

Btw, kanske ska man byta ut detta mot att cykla Cykelvasan? Det hade varit kul.