Alphabet

    Snack | 15 May 2022

Foxtrot. Uniform. Charlie. Kilo.

Promenader

    Snack | 2 February 2022

Börjar bli gammal. De senaste 2 veckor har jag promenerat i 1-1,5 timme på kvällarna. Vet ni vad? Det gör så mycket för en…

och ja, stavar har jag inte börjat med än, men har ne känsla att det kommer in i bilden rätt snart, haha :D

Försenad till flyget

    Resa, Snack | 31 January 2022

Nu kan Katya stolt säga att hon är mer erfaren än mig vad gäller flygresor. Trots att jag fortfarande innehar rekordet för sammanhängande flygtid, så kan hon numera säga att hon för första gången i sitt liv blivit sen till flyget. Vädret i Europa har varit galen och med 1 timmes mellanlandning råkade LOT som hon flög med igår bli försenade under första vektorn. Det gjorde att hon tvingades sova över i WAW och flyga hem dagen efter. Just nu har hon landat och är på väg hem i taxi.

It’s been a long ass trip!

Förberedelser

    Blogg, Snack | 11 January 2022

Idag… vad gjorde vi idag? Jobbade, jobbade mer och jag kände mig krasslig hela dagen… Annars inget speciellt tror jag…

Katya förberedde sig på tentan som är imorgon – hon kan allt egentligen, men ville mest sätta de absolut sista orden som inte ville sätta sig i huvudet :) Hon är duktig hon!

Själv satt jag och slöjobbade en timme med min hobby. När ska det börja ge avkastning på riktigt? Känns som att man sliter utan någon nytta egentligen.

Denna ständiga frågan om hälsan eller jobb/hobby och allt annat runtom. Kanske borde vila denna vecka och ta nya tag nästa vecka. Vi får se hur allt utvecklas här på hemmafronten. Tuff period just nu, men samtidigt har jag goda förhoppningar om framtiden.

Ta hand om varandra!

Dag 3. Fortfarande lugnt.

    Back to Future Me, Snack | 3 January 2022

Dag 3. Lite jobb, liten löptur, mer jobb, lite mat, mer vila. Fortfarande lugnt och det känns som att 2022 har gett viss balans i vardagen då allt bara flyter på. Eller det kanske blir så när man tränar igen och går på de där endorfinerna?

Kvällen ser ut att gå i Netflix & chill tecken. Kanske blir inte ens någon middag då jag är proppmätt efter lunchen.

Justja, idag blev jag godkänd på tentan för Kost och Träning kursen. Nu är det bara ett arbete på 11 sidor som skiljer mig och mållinjen… Men det lär dock krävas ett antal sömnlösa nätter för att få ihop detta. Kanske är då som balansen rubbas också? :)

Väntar medspänning.

Förresten, också ställt mig in på ett MC-kort iår, men familjen säger väldigt mycket ifrån – hur göra? Jag kan ju inte ge upp de drömmar jag en gång började med…

En klippning och en skrivarinstallation

    Snack | 25 December 2021

Hur ofta kommer ni till er frisör som säger att hela kassasystemet ligger nere pga datorhaveri? Det har jag och min frisör fått uppleva.

Skulle klippa mig i veckan och kommer till min frisör som jag klippte mig hos i säkert 20 år nu. Han är väldigt stressad, men ber mig inte heller vänta utan tar emot mig efter att ha krånglat och svurit lite vid datorn. Det visade sig att hans dator har råkat ut för ransomware och en IT-konsult som han anlitade har formaterat om datorn helt. Det gjorde att hans bokföring fanns endast i pappersformat och inte ens kortterminalen och kvittoskrivaren var igång. Ja, till och med alla artiklar i kassasystemet var rensade. Otroligt jobbigt, men ändå starkt av honom att fortsätta jobba samtidigt som han skötte samtal med IT-konsulten som verkade packa ihop för dagen och var inte ens på plats längre för att slutföra jobbet…

En klippning senare bad min frisör mig att kolla om jag kunde göra något? Och ja, det gjorde att jag stannade där lite extra länge för att:

  • skapa en startsida för att alltid komma åt bokadirekt i hans browser
  • skapa några artiklar i kassasystemet så han kunde börja ta betalt för jobben
  • installera en kvittoskrivare så han kunde slå in dagens försäljning och rapportera detta vidare

Hoppas han löste det till slut, men jag lämnade med en god känsla och en fin klippning – allt löser sig bara man ger det lite tid.

Slutspurt i plugget

    Back to Future Me, Snack | 14 December 2021

Plugget! Nu är det dags för slutspurt och en uppsats på 10-12 sidor om kost och idrott är det som blir jullovets sysselsättning :) Whoop!

Måste ärligt säga att detta har varit den bäst strukturerade, informativa och tydliga kursen någonsin under mina månader som student. Eloge till EwaCarin på Umeå Universitet som leder kursen.

Julbord med förra arbetsgivare

    Blogg, Snack | 14 December 2021

Man skaffar sig vänner för livet när man jobbar med duktiga kollegor och egentligen spenderar mer tid med dem än kanske med den egna familjen. Så var även här. Big4 firman som jag jobbade för, och som har varit min arbetsgivare längst av alla under min karrirär,har gett mig goda relationer med några personer, bl a de som jag träffade på NK häromveckan som jag beskrev tidigare.

Hursom, de har bjudit in mig till julbord för iår, ett litet och slutet sällskap på några få personer på ett privat ställe som skulle fira jul, men tyvärr kunde jag inte närvara av olika privata anledningar…

Oavsett vilket så skriver jag detta för att jag är tacksam för detta i mitt liv. Jobbet har ändå varit centralt i mitt liv, och att växla över till ex-vis egna familjen eller egna hälsan i fokus har inte varit det lättaste, men jag tar de stegen ändå.

Psychology of Money

    Blogg, Snack | 8 August 2021

Jag har fått tips om en bok som jag tyckte var väldigt intressant. Länk till den nedan. Intressanta tankar kring hur folk hanterar pengar och pengasystemet som sådant.

Har för övrigt fått möjlighet att testa Nextory i 2 månader helt gratis, men ej gjort det alls, vet inte vad som avgör om man nyttjar en viss tjänst eller inte. Det var samma sak med gratis Apple Music i 6 månader som jag inte lyckats dra nytta av fullt ut pga gränssnittet och långsamheten, så gick tillbaka till Spotify…

Jag är dock fast i Storytel och lyssnar väldigt ofta på böcker genom dem. Just nu lyssnar på en 24-timmars bok om hur den nuvarande ryska ledaren kom till makten och vilka händelser var mest kritiska i Ryssland historia under de senaste 20-30 åren. Man måste ju förstå sig på historien av världen vi lever i.

Samhall Greta

    Snack | 4 August 2021

Sitter och tittar på Uppdrag Granskning om Samhall där de visar olika exempel på personer som har svårt att få jobb och hur de kämpar samtidigt som Samhall går långt för att få sina uppdrag på medarbetarnas bekostnad. Min fru sitter bredvid och har fokus på sin mobil, men märker att jag tittar på programmet ändå och fångar upp delar av det som går på TVn. Vi diskuterar lite kring våra åsikter… Frun går iväg till köket. Jag byter kanal till SVT2 där Världens Natur om tropiska öar visas och Greta Thunberg snackar om något med sin monotona röst. Min fru kommer tillbaka och kikar fortfarande i sin mobil. Sätter sig i soffan, tuggar på sin macka, tittar på TVn och säger sjukt förvånad: “Jag visste inte att Greta jobbade via Samhall, vad sjukt…”

Ja, det kanske vore något… En sorts collab om inte annat :)