2024 start!

    Snack | 8 January 2024

2023 avslutades med en riktigt lång och skön vila pga mellandagarna och långhelger, så vi gick väldigt utvilade in i 2024.

Året började med att jag bokade in en resa till London med min mor och fru om några veckor – det ska bli skönt att spendera tiden med familjen och visa frun London som faktiskt aldrig varit där tidigare. Vi ska bo mitt i city och njuta av allt London har att erbjuda. Kul och spontant!

En trist händelse var att Katyas telefon flippade och laddade ur helt utan tecken på liv, så 15 minuter från att vi var på väg att köpa en ny så fick vi liv i hennes iPhone 13, som då får leva en liten stund till tills det verkligen behövs. Det går upp och ner med dessa händelser.

Ännu en kul händelse direkt i början av året var faktumet att Katya bjöd in mig till en utställning av Banksy – nedan några bilder därifrån. Riktigt bra upplevelse – vi brukar besöka utställningar på Fotografiska lite då och då och denna låg både i närheten och var minst lika underhållande och lärorik samt inspirerande. Dagen avslutade vi på en kvarterskrog i Vasastan med min mor som också fick en mikrofon i present av oss då hon satsat en del tid på sin podd på sistone.

Bus med vingar

    Snack | 21 October 2023

Såhär efter 9 månader med Kiwi och Mango kan man lätt säga att dessa är smarta och roliga busar som också är enkla att ha att göra med. Vi har fått så många skratt med dessa, och de verkar trivas ihop också.

What’s next?

    Blogg, Snack | 24 September 2023

Jahapp, nu när målet med MC kort är uppnått – vad gör man nu? Att åka runt är visserligen kul, men jag behöver en ny utmaning där jag kan utvecklas och testa nytt. Har några idéer på projekt framöver, så hoppas dessa gå i lås och går att kombinera med nya vardagen som kommer under hösten – nytt jobb och hård satsning på hälsa och träning.

Utmaningar som man hittar på

    Snack | 11 August 2023

Alltså, varje sommar, när man hunit vila ut från årets alla projekt så blir man ju lite rastlös. Vad gör man då? Jo, man hittar på nya projekt.

I 8-10 år har jag velat springa Jämtlandstriangeln och iår fick jag faktiskt chansen att göra det. Jag har planerat hur man skulle springa det, vilka pauser, vad att ha med sig, hur man ska bila upp och ner, vad man ska äta och hur man ska sova på vägen. Men samtidigt förstår jag att 47km i 3-5-gradig regn och blåst är inte en drömsemester direkt, om än valdigt utmanande. Så härmed får jag väl manifestera för mig själv att jag släpper den idén som plågat mig i alla dessa år. Kanske gör jag det ändå, men inte ensam, inte sent på säsongen och inte i regn.

:)

MC världen är ganska tragisk

    Blogg, Snack | 10 August 2023

MC världen visade dig vara ganska tragisk och trist trots adrenalinet man får de gånger man tar sig ut i det fina vädret.

Under denna säsong har jag via olika forum träffat en person som jag åkte tillsammans med på två lugna turer. Det var faktiskt de enda två turerna som jag åkte tillsammans med någon, annars har jag alltid åkt själv, utan grupp. Tidigare i veckan nåddes jag av nyheten att denna person har avlidit i en tragisk MC olycka. Efter sig lämnar han en fru och två barn… Han och fyra vänner till åkte till centrala Stockholm och han kraschade i den, bokstavligen, sista kurvan innan destinationen. Jag skulle varit med då, men valde att spendera kvällen med min familj och min fru…

Kusligt… Tragiskt… Onödigt och sorgligt.

Kör försiktigt där ute, oavsett vilken typ av fordon ni kör om det är cykel, MC, bil eller lastbil…

“Don’t fucking die!” – var texten på hans MC tröja den kvällen…

Dreaming and visualizing

    Snack | 29 April 2023

Idag tog jag bilen ut till norra sidan av stan och besökte några MC handlare för att försöka hitta en hoj som skulle passa mig. Jag besökte DIN MC och ProBike i Täby – otrolig skillnad i bemötande där Din MC direkt fångade upp mig, hitta en cykel jag letade efter i demo version och rullade fram den för mig att provsitta. Samtidigt som jag provsatt hojen startade de upp motorn inomhus för att lyssna på motorn – extra bra upplevelse.

Nåväl, nog om bemötandet, det är ändå en MC jag var ute efter och inte uppmärksamhet.

Z900 som jag egentligen var ute efter kändes lagom läskig men bekväm och stor nog för min del. Där står den…

ProBike som inte ens sa hej trots flera säljare som gick förbi mig hade flera fina cyklar i sina lokaler, men av någon anledning kändes Aprilia RS660 väldigt plastig och kanske lite för liten för mig trots allt? Den känns som en moppe när man står bredvid den, samtidigt som känslan bredvid Z900:an var mer ett nyfiken intresse kring huruvida man överlever ens en enda åktur med den :)

Lutar nu åt köp hos Din MC – de hade flera intressanta motorcyklar i lager ståendes redo för provkörning och upphämtning. Jag ska bara… ta körkortet :)

MC Lektion 7+8

    Snack | 28 April 2023

Dagens lektion var egentligen en 5 minuters lektion, eftersom jag mest lånade MC:n och körde alla typer av övningar helt själv. Först lite uppvärmning, lågfart i några varv och sedan försökte hålla mig till högfarten även om det idag var 4 personer på banan så det skapades till och med liten kö.

5 minuter hann jag dock spendera med läraren som visade mig hur man kan växla utan att använda kopplingen samt hur snabbt man egentligen får köra på lågfartsbanan.

Dagens fail: åkte in i en grusig/lerig och blöt grop/vattenpöl och råkade sladda med framhjulet pga gyttjan. Riktigt nära att tappa hojen, men som tur är var jag stark nog att hålla uppe den i en 50 graders lutning på väg ner och att hastigheten var låg.

Dagens win: när läraren sa att jag har för många inbokade lektioner och vi avbokade några för att inte vara framtunga i utbildningen utan sparade några timmar till innan uppkörningen för att känna sig varmare i kläderna.

Såg också att handsken har gått upp i sömmarna – var helt nya – Alpinestars verkar också ha sina brister, men det var snabbt reklamerat och nya racinghandskar beställdes. :)

Teorin går för övrigt lite sådär – får inte riktigt med bra fokus för det, men ska boka in en heldag för detta nu pga långhelgen! Teorin närmar sig. Om en vecka är det dags för risktvåan också… Whoop!

What is my price?

    Snack | 24 April 2023

If you, today, would get a 100 000 000 USD from me, would you take it? Probably yes.

Well, if I would give you 100 000 000 USD today, but that would sure that you would die tomorrow, would you still take it? Probably not. Why do you then value your day for less than the value that you would say no to? What do you want your day to result in?

Today I got a question of how much an hour of my consulting business would be worth and that made me think if an hourly pricing rate would cut it in the long run for anyone. I need to re-think the design of my life and re-build it from ground up.

MC Lektion 5 och 6

    Blogg, Snack, Träning | 22 April 2023

Första veckan med MC tips och tricks avslutades på topp med blandning av krypkörning som gick sådär och även högfartsbanan som jag lyckades att hitta rytmen i.

Jag måste säga att jag har kikat på högfartsprovet på youtube så många gånger, och alltid tänkt igenom varje steg och till och med övat olika hand och kroppsrörelser som teoretiskt skulle underlätta när man väl sitter på motorcykeln. Sanningen är att det hjälpte nog för både väjning åt höger och vänster satt riktigt bra och jag kom upp i 50 km/h på tredje försöket för att sedan stadigt hålla rätt hastighet igenom banan. Visst jag var nära att flyga ut ur banan och landa i ett träd i närheten och bakhjulet låste sig för en sladd i en kurva, men samtidigt insåg jag cykeln kapasitet. Bra dag ändå!

Och inte minst – wow, jag har haft en helt fantastisk vecka med bra lärare, otroligt bra väder, snabb inlärningskurva, utmanande övningar som jag till slut lyckades bemästra någorlunda bra inför en uppkörning och alla saker man var tidigare rädd för var inte något problem alls. För hjärnan är det enda som sätter stopp för vår egna utveckling.

En insikt till är att min stressnivå under veckan, iaf enligt Garmin som är alltid på handlen, har sjunkit enormt och jag tror faktiskt det har med blandning av upplevelser att göra. Det är bra att hålla på med flera olika projekt för man byter miljön och tankarna som snurrar i huvudet – det i sin tur leder till nya upplevelser och endorfiner.

Nästa vecka är det endast 3 lektioner inbokade för att veckan därefter återgå till några mer frekventa körlektioner inför Risk Ettan på Gillingebanan. Blir skoj!