Snack | 28 April 2023

MC Lektion 7+8

Dagens lektion var egentligen en 5 minuters lektion, eftersom jag mest lånade MC:n och körde alla typer av övningar helt själv. Först lite uppvärmning, lågfart i några varv och sedan försökte hålla mig till högfarten även om det idag var 4 personer på banan så det skapades till och med liten kö.

5 minuter hann jag dock spendera med läraren som visade mig hur man kan växla utan att använda kopplingen samt hur snabbt man egentligen får köra på lågfartsbanan.

Dagens fail: åkte in i en grusig/lerig och blöt grop/vattenpöl och råkade sladda med framhjulet pga gyttjan. Riktigt nära att tappa hojen, men som tur är var jag stark nog att hålla uppe den i en 50 graders lutning på väg ner och att hastigheten var låg.

Dagens win: när läraren sa att jag har för många inbokade lektioner och vi avbokade några för att inte vara framtunga i utbildningen utan sparade några timmar till innan uppkörningen för att känna sig varmare i kläderna.

Såg också att handsken har gått upp i sömmarna – var helt nya – Alpinestars verkar också ha sina brister, men det var snabbt reklamerat och nya racinghandskar beställdes. :)

Teorin går för övrigt lite sådär – får inte riktigt med bra fokus för det, men ska boka in en heldag för detta nu pga långhelgen! Teorin närmar sig. Om en vecka är det dags för risktvåan också… Whoop!