Mini letar ny ägare – igen

    Blogg | 7 January 2017

Mini Cooper – min första bil som jag importerade från Tyskland letar ny ägare. Denna gång sitter den, tydligen nyrenoverad, hos Arthursson Bil i Örebro. Priset är otroliga 43000 SEK trots att motorn och växellådan har varit isärplockade i ett tappert försök att hitta missljudet som fyllde kupén varje gång man körde på de lägre växlarna. Det finns Coopers som säljs för en billigare peng, men denna håller nog sitt värde pga den sällsynta utrustningen (helläder, AC, dimljus etc) samt färgen (silver med silverfärgat tak). Priset är dock detsamma som jag lyckades sälja bilen för när den läckte olja och växellådan lät som om den precis skulle haverera. Än idag minns jag hur den unga killen som köpte den har knappt provkört bilen, men ville absolut ha den – stackaren. Det han inte visste är att Mekonomen, AutoExperten och en del privata mekaniker har försökt sig på bilen utan att lyckas fixa missljudet.

Carfax ger en historik på 19 händelser – ganska många för en vanlig bil med få ägare. Efter min försäljning har den dock kört 3000 mil, vilket visar på att någon har haft nöjet att köra och fixa den lilla go-carten.

Nåväl, hoppas bilen hittar en lycklig ägare och att bilen säljs så transparent som möjligt.

 

 

Åre 2016-2017

    Blogg, Resa | 3 January 2017

Spa, skidåkning, skotersafari, nysnö, regn, promenader, simning, bastu, roadtrip, restaurangbesök och vila. Så har vi sagt hejdå till 2016 och firat in det nya 2017.

Vi var i Åre. Högt upp i Copperhill Mountain Ski Lodge med en utsikt över hela Åre, backarna och liftarna. Resan upp gick bra. Vi körde via Gävle, Sundsvall och Östersund med få bilar och endast en dum omkörning pga dålig sikt och snö på vägen – my bad. Resan startade 6:50 och 15:35 var vi framme – endast två korta stopp. Vi tog det väldigt lugnt ändå.

Incheckning. Inflyttning. Just inflyttning med tanke på hur mycket prylar vi hade med oss!

Därefter direkt vidare till Årebyn för en bit mat. Mitt på torget var allt fullbokat och fullt med folk, men trots det lyckades vi ta oss in på Crêperie & logi som ligger mitt i byn, i Gamla Brandstationen i Åre. Ett bra ställe med god mat och service. Rejält hungriga har vi endast mot slutet insett att vi åt varandras mat – dvs de blandade ihop våra beställningar och vi har inte insett det förrän det var redan för sent. Nåväl – det var riktigt gott ändå.

Första dagen har vi spenderat med att hämta ut skidorna och bara njuta av hotellets utsikt, fulla av förväntan för nästkommande dag och skidåkning.

Dag två – upp kl 6:00, dusch, frukost (god!), på med skidkläder, på med pjäxorna och iväg till bussen som tog oss ner till Björnen, där Katya tog en privatlektion (riktigt goda resultat!). Själv tog jag några åk från toppen och fick mitt adrenalin. Rise & shine!

Vilopaus, en macka och the, sedan direkt ut i backen igen. Några riktigt bra åk igen och därefter helt slut iväg till hotellet. När vi har lämnat av skidorna var det dags för mat igen – pizza denna gång. Kvällen fortsatte inne på spa-avdelningen med bastu och några längder i simbassängen med utsikten över backen – det trevliga var att vi hade hela anläggningen nästa för oss själva, vi inget skrik från barnen eller andra som flöt omkring i poolen. Sweet!

Upp till rummet och vi lyckades med några omgångar Formel 1 på PS3 som fanns på rummet. Riktigt kul – det var länge sedan!

Nästa dag var det samma sak som ovan, dock med en bra mängd regn. Helt genomblöta gav vi upp vid 13-tiden, vilket iofs var tillräckligt för de otränade benen som pulserade av varje rörelse i de tajta pjäxorna. Trots regn fick vi in en god bit mat på kvällen och ett återbesök på spat fick liv i oss igen. Detta kompletterades med en god powernap mitt på dagen.

Den tredje dagen lämnde vi in skidorna och fick för oss att ta en skotertur. Iväg till Camp Åre där vi mötte upp ett gäng som hängde med på en 3-timmars skotertur utanför Ånn. Riktigt kul upplevelse – min och Katyas första gång på en skoter – och vädret blev perfekt just när vi satte oss på skotern! Lycka!

Pricken över i:et var en promenad genom Årebyn med kraftig snöfall – det är just då man kan uppleva Årebyns sagolika torg och smågator.

Tillbaka till hotellet och sedan var det dags att förbereda sig för nyårsnatten. På med kavajen och iväg till restaurangen. Femrätters på menyn som avslutades med fyrverkerier och eldshow utanför hotellet där alla gäster samlades vid 12-slaget.

Sista dagen fick resultera i en roadtrip hem. En tuffare körning med en hel del bilar, snö, slask, mörker, trötthet, men inga risker denna gång. Vi var hemma vid 19-tiden med lite tid över för tvätt och vila inför nästkommande…år!

Just ja, en bonus på det hela blev en gratis natt på valfritt hotell inom Nordic Choice kedjan, som vi nu har bokat med en resa till en närliggande stad för lite bad, zoo och en fin promenad med sightseeing.

Off to Åre!

    Blogg | 28 December 2016

Här har ni en karta om ni vill hitta oss! Vi sticker till Åre, Copperhill för att åka skidor, njuta av lilla byn, äta goda middagar och fira nyår! Just ja – en roadtrip blir det, så bilder kommer!

Tyngden på dalskidan, älskling! ;-)

Dashcam och 28056 visningar.

    Blogg, Video | 26 December 2016

Visste ni att min mest sedda YouTube klipp har i skrivande stund 28056 visningar? Några kommer att skrika att det inte är tillåtet att filma inifrån bilen då det räknas som övervakning och man bör söka tillstånd, men det är tyvärr inte sant. Här kommer beviset från Motormännen – en säker källa.

Dashcam nu tillåtet i Sverige.
Domen ger möjlighet för bilister att använda videokamera under bilfärd, för att dokumentera vad som sker i den omgivande trafiken. Enligt Motormännens uppfattning bör konsekvensen av avgörandet över sikt bidra till en ökning av videokameror i bilar. Det resulterar i att situationer där ord står mot ord, vid t.ex. trafikolyckor, enklare och snabbare kan avgöras såväl ur ett försäkrings- som trafikrättsligt hänseende.

Det är faktiskt ett domstolsbeslut som jag välkomnar av flera anledningar: dels eftersom det finns en hel del dårar på vägarna som kan backa runt i en rondell och sedan säga att de blev påkörda bakifrån, men också för att kunna ha det som nöje – nedan video har ju faktiskt en del visningar. Jag tror att videos som dessa är en ny nisch för Sverige (pax, shotgun, etc) som vi kommer att se mer av likt de redan kända videos med dashcams från Ryssland.

Nu – dags att montera en GoPro i framrutan.

Facebook – I quit!

    Blogg | 25 December 2016

Den 27 Juli 2007 strax efter 21:00 gick jag för första gången in på facebook.com och skapade min profil. Som jag då blev introducerad skulle profilen innehålla mitt riktiga namn och jag blev utlovad att det här är det senaste inom sociala medier och att alla skulle skaffa sig det inom kort. Jag skaffade Twitter 2009, dvs två år senare och det är väl ungefär då som MSN höll på att dö ut.

Jag skapade och använde Facebook mest för att kunna ha en bekväm plats att spara mina bilder – enkla album, bra format som kunde nå ut till de flesta på min friend-lista där man kunde kombinera text, bild och länkar. Allt kunde administreras, låsas och hanteras enkelt, både via datorn och mobilen. Facebook var tillgänglig alla dagar i veckan och inte ens FarmVille eller TexasHoldemPoker kunde förstöra upplevelsen.

Nu efter nästan 10 år, eller iaf ganska exakt 9,5 år, är det dags att inse att Facebook har gjort sitt. Räknar på ett genomsnitt om 15 minuter per dag och det faktum att det har gått 3441 dagar sedan dagen jag registrerade mig så är det 35 oavbrutna dygn som jag har spenderat online på Facebook. Skrämmande, men det har också varit en rolig upplevelse.

Facebook har gett mig en massa –  tidsfördriv, kommunikation, senaste nyheter och en kombination av sociala medier och en kanal för att synas online.

Nu är det dock dags. Facebook – I quit!

Jag kommer inte att ta bort mig profil, men Facebook kommer att bli min samlingsplats för Twitter, Instagram och Youtube samt naturligtvis AlexPersson.se som jag nu kommer att monetärisera.