Järvsö och Downhill!

    Blogg, Resa, Video | 4 August 2021

Wow! Vi har gjort det jag drömde om och ville göra i flera år – Downhill!

Jag bokade två nätter i Järvsö, en downhill cykel, packade vår bil med kläder, varm dryck och cyklar på taket och vi drog iväg en långhelg!

Det var minst sagt en adrenalinfylld upplevelse. Jag provade inte bara downhill utan hann skada min på Järvsös pumptrack när jag cyklade där en sväng första kvällen. Var kanske lika bra för man återigen fick bra respekt för cyklingen – något man inte gjort på länge sedan min senaste cykeltur till Paris.

Visst gick det lite sakta i backen och jag cyklade endast en dag, men känslan är enormt häftig och bra är också att jag för 150 SEK tog en kurs i DH som gav mig lite värdefull info om hur man ska hantera DH cykel. Det var för övrigt en ny upplevelse, då jag aldrig tidigare suttit på en DH cykel och viljan att göra om detta är enorm.

Kan inte säga att pumptracken var lika rolig, kanske för att jag lyckades skada knät, men de som verkligen kan detta är duktiga då det är relativt svårt om det går snabbt.

Katya tog tillfället i akt och chillade på hotellet, hängde på anläggningen och gick iväg till Järvsö Zoo för att se lodjur och annat smått o gott. Vi passade på att njuta av fin promenad delvis i regnet och åt en ganska god middag samma kväll som jag åkte DH – en perfekt avslutning på dagen. En trist, men också lite rolig grej som hände är att Katya också råkade skada knät så illa att de blödde lika mycket, om inte mer än mitt – av att bara trampa snett och ramla. Stackare. We are in this together.

Vägen dit och tillbaka gick väldigt väl och nu vilar vi ut hemma. Jag ärr helnöjd och kommer försöka göra om samma sak nästa år om livet tillåter. :) Mer DH åt folket!

Btw, kanske ska man byta ut detta mot att cykla Cykelvasan? Det hade varit kul.

 

Kära Mozart

    Blogg, Video | 16 October 2020

Kära Mozart. Du har varit en sann och riktig vän i nästan hela 16 år. Vi kommer alltid att minnas dig, din trohet, glädje och en massa power in en liten förpackning. Du kunde alltid “visa var är godis”! Vi minns dig från dagen vi hämtade dig, till alla dina äventyr med oss, till sista dagen. Extra kul att du tyckte om att springa och cykla långt, precis som jag. Du kommer alltid att vara med oss i våra hjärtan.

Mozart är bäst! *high five*

Supercenter Soccer

    Blogg, Video | 10 July 2020

Igår har jag spenderat halva dagen på ett för mig nytt ställe Supercenter Soccer i Enebyberg. Var där med mina gudbarn som busade och tränade så jag passade på att aktivera mig också. Filmade de och spelade fotboll emellanåt.

Ett ganska roligt ställe även för vuxna om man drar ihop ett litet gäng och kör en runda boll typ 3×3 eller 4×4.

Höjdpunkten är nog ringen där man ska stå i mitten och på tid träffa gröna lampor som tänds slumpmässigt runtom dig. En miss ger rött antipoäng medan fullträff ger grönt poäng. Flest poäng vinner så man tränad både snabbhet och precision. Riktigt rolig träning pch jag lovar att man blir andfådd.

Finns plats för föräldrarna att jobba och passa sina barn ifrån men det finns också ett bra gym som också är helt ledig.

Vi var där 4 timmar och jag blev knappt trött. Fick tvärtom mer energi och tog en kvällsrunda pä 5 km efteråt.

Filmen från dagen finns här. Vi avslutade träningen med en god burgare på Donken. Det var vi värda!

 

Arlanda Cable Park – Wakeboarding – värt ett besök!

    Blogg, Träning, Video | 2 August 2019

 Förra helgen var vi på en utflykt till Cable Park Arlanda och körde ett tvåtimmars pass för första gången på säkert 5-6 år. Det var länge sedan helt enkelt, men fortfarande lika kul.

Oväntat att jag lyckades starta från första försöket och fick ut det mesta av mina krafter under två timmar. Hade träningsvärk i två dagar efteråt. Haha.

Kameran följde med på hjälmen så vi fick till en kortare video från dagen.

Arlanda Cable Park har lyckats göra anläggningen till en riktigt trevlig resort med en stor parkering, café, utomhus terrass med solstolar, studsmatta och sandlåda för barn, SUP att hyra och naturligtvis allt man kan tänka sig i wakeboard-väg. Helt ok kvalitet på grejorna och man får mer än nog av en tvåtimmars pass. Solbrännan och ett fint träningspass får man på köpet.

Espana – trip report flashbacks

    Resa, Video | 1 August 2019

Vi har ju för ett år sedan varit i Spanien – en resa med många städer där vi hann besöka Granada, Malaga, Nerja, Cartagena, La Manga, Sierra Nevada, Gibraltar, Marbella och ja, vi hann också förlova oss.

Nu har Katya gjort en video med allt vi filmade med våra mobiler och kameror, bara för att vi ska ha ett litet minne från resan så jag delar den här i en short version trots att de mest minnesvärda momenten tar jag med mig livet ut då dessa inte finns med på film.

Gokart i Stockholm? Åk till Norrtälje!

    Blogg, Video | 16 July 2019


Det var en vanlig söndag. En söndag som vi inte visste vad vi skulle göra med. Jag satt framför datorn och försökte hitta en sysselsättning ett par dagar framöver. Katya lyssnade på en ljudbok och kikade ut genom vårt stora vardagsrumsfönster och kollade på alla regnmoln som snabbt flög förbi. Plötsligt ringde telefonen. Sebbe ringde…

Vi tänkte åka gokart. Ska ni med? GokartFörAlla i Norrtälje har öppet och har en fin bana!

Klart vi skulle med! Även om Katya tvekade först så hann vi lasta in våra GoPros in i bilen, ta min hjälm och flög fram till Norrtälje. På vägen kom vi ikapp den andra bilen som Sebbe körde och några minuter senare var vi framme.

En riktigt fin bana med bra bilar. Vi körde några race och lyckades spendera typ 3 timmar på banan. Ja, bilderna och videon säger mer så se själva.

Efter att ha kört typ 40-50 varv var det dags att åka hem, men vi svängde förbi McD för en stödburgare och eftersnack. Vem vann? Vi körde ganska lika, jag vann en heat och Sebbe tog den andra. Riktigt skoj!

En helt perfekt dag som kunde ha gått förlorad om ni frågar mig.

Kvällen spenderade vi i soffan och spelade schack. :)

Födelsedagsfirande och Bodyflight

    Blogg, Video | 16 October 2018

I söndags firade vi Katyas födelsedag! Redan från tidig morgon med blommorna, ballongerna och uppdukat frukost var det full fart på aktiviteterna.

Jag gick upp vid 06:00 för att dekorera lite hemma, duka bordet inför frukosten och tog fram blommorna, ballongerna och presenterna som jag gömde undan dagen innan i ett rum som jag låste. :)

Väckte Katya och medan hon gjorde sig i ordning sprang jag iväg för att hämta upp hyrbilen samt hämta min mamma som skulle vara med på frukosten och under resten av dagen. Det visste inte Katya om, så redan här började överraskningarna. Presenterna, tårtan, frukosten och att min mamma skulle vara med visste hon ju inget om. Desto mindre visste hon om vilken aktivitet jag har planerat för dagen. Med tanke på de drömmar hon hade om att hoppa fallskärm samt mina tankar om att jag inte skulle riskera någon liv på det sättet blev det det nästbästa alternativet – bodyflight!

Efter att ha ätit frukost och öppnat presenterna var det dags för några timmar hos Bodyflight i Bromma.

Det blev väldigt uppskattat även om det var riktigt pirrigt i början. Jag har ju själv kört det tidigare, så det är ju en riktigt rolig grej att göra. Lite udda är den också! Tyckte att Katya var riktigt duktig givet att det var första gången i en vindtunnel. Själv var jag där och försökte “simma” omkring utan någon bättre kroppskontroll.

Dagen fortsatte sedan med en snabb mini-fest hemma när släkten överraskade med sång och tilltugg och sedan gick vi vidare till Tiflisi – en georgisk restaurang – en av våra favoriter faktiskt. Väldigt bra mat, även om miljön kanske liknar en kvarterskrog. Avslappnande är nog snarare ordet som kan beskriva stället och upplevelsen är alltid trevlig.

Trötta, men glada var vi hemma i säng ganska sent för att vara en söndag, men det blev en fartfylld dag att minnas. :)

Bilder och Video från Schweiz och Frankrike

    Resa, Video | 26 July 2018

 

Något kreativt

    Blogg, Video | 23 July 2018

Varje sommar, när alla andra har semester och ungefär samtidigt när jag har en period av aktiv vila (semester-ish) så väcks viljan att skapa något mer kreativt. Tidigare år har det varit allt från projekt som Interval Runners Nordic samt ett nuvarande projekt som jag har back-stage som en back-up plan för min karriär.

Det får hjärnan att tänka lite. Så nu, med Storytel i lurarna, sitter jag och redigerar videos från senaste resan till Schweiz. Har också en backlog med bilder därifrån och också från Belgien, så ska försöka återberätta resan något senare.

Som vanligt, när man börjar fördjupa sig i saker finns det inget botten direkt – jag kan gräva hur djupt som helst – det där med att lära sig redigera videos snabbt och effektivt är en hel vetenskap, så jag läser en hel del artiklar kring ämnet samtidigt…

Förresten, ni som inte visste har jag en egen YouTube kanal med några få videos – en kanal med 80k visningar, 24 prenumeranter och allt det sedan 2011… haha!