All-in parroting

    Blogg | 3 November 2023

Vem kunde tro det här? Ingen. Inte ens jag i min vildaste fantasi. Men vadslagningar med sig själv om att kunna nå 200 subs på en vecka på IG med enkel content är ändå farliga.

Resultatet? Det här!

Ja, det är jag som driver kontot. Det får bli vår hemlis…

Bus med vingar

    Snack | 21 October 2023

Såhär efter 9 månader med Kiwi och Mango kan man lätt säga att dessa är smarta och roliga busar som också är enkla att ha att göra med. Vi har fått så många skratt med dessa, och de verkar trivas ihop också.

New runners

    Blogg | 26 September 2023

Sitter och läser mer om löpning samt hur man kan förbättra sin träning med intervallträning och variationen i löpturer, vilket jag kanske saknat på sistone. Efter att ha plöjt igenom en massa sociala medier och konton inser jag att ett nytt varumärke har dykt upp på mångas fötter och i form av ryggsäckar, t-shirtar etc. Det är HOKA.

Efter att ha varit trogen mina Gel Kayano Asics är jag tyvärr väldigt missnöjd med mina Kayano 29 som också får bli det sista långsamma skoparet jag äger. Byter nog till Hoka Gaviota 5 härnäst till nya säsongen.

I övrigt glad att ha hittat vettiga artiklar pch youtube videos om löpning så senaste två veckor har resulterat i en hel del löpträning som också kändes riktigt bra, efterlängtat och roligt.

What’s next?

    Blogg, Snack | 24 September 2023

Jahapp, nu när målet med MC kort är uppnått – vad gör man nu? Att åka runt är visserligen kul, men jag behöver en ny utmaning där jag kan utvecklas och testa nytt. Har några idéer på projekt framöver, så hoppas dessa gå i lås och går att kombinera med nya vardagen som kommer under hösten – nytt jobb och hård satsning på hälsa och träning.

Löpning är inte min grej…denna säsong.

    Träning | 12 September 2023

Helgen som nyligen passerat så snabbt har nog varit den mest hektiska helgen på länge. Det är självförvållat dock, låt mig förklara.
Lördagen skulle spenderas med en massa fysiskt krävande aktiviteter, och lustigt nog råkade dessa samlas under en och samma dag utan möjlighet till ombokning. Jag ville så gärna delta och testa mina egna gränser…

Förmiddagen skulle spenderas på en MC där SMC Knixkurs skulle stå för underhållningen och utbildningen – mer om det separat i nästa inlägg.
Eftermiddagen skulle dock bli desto varmare och Stockholm Halvmarathon stod på agendan.
På kvällen skulle jag träffa en kollega för en bit mat, men skulle naturligtvis hinna hem emellan för ombyte.

Jag vet inte hur jag tänkte, men 4 timmars aktivitet på hojen följt av 2 timmars dryga löptur i 24-graders värme var ändå rätt utmanande.

Jag kom till startlinjen i tid och värmde upp. Jag åt och drack lagom rätt inför ett lopp som jag inte gjort på cirka 5-6 år, men visst hade jag en ambition om att nå ett bra resultat och måltid. Hur tänkte jag där?

Den korta versionen av detta är att närmare än såhär till mållinjen har jag inte varit. På bilden står jag på andra sidan staketet – tyvärr.

Det blev helt enkelt för lite träning, för mycket annan aktivitet än fokus på löpningen den dagen och kroppen orkade inte med – för första gången i mitt liv fick jag kliva av ett lopp. Trots att jag lyckades springa 10km av 21km så valde jag att ta hand om min kropp än att plåga den. Ibland måste man välja…även om det skapar ett hack i lopp-kurvan och skadar egot.

Så jag återupptar seriös träning för att kunna göra en sk. come back och slutföra ett lopp med ett bra resultat under kommande säsong. För det kommer det behövas lite uppoffringar och det är jag redo för, eftersom det väger upp för den sämsta känslan när man behöver bryta ett lopp som man sett fram emot så länge.

Bästa tiden jag haft på Halvmarathon var under 2015 då jag sprang på 1 timme och 50 minuter. Dit ska vi igen!

Flying present

    Blogg | 2 September 2023

Min älskade fru har varit på en utlandsresa i två dagar för att på ett fint sätt avsluta sin semester samtidigt som jag fokuserade på jobb och utbildning.

Naturligtvis var jag på flygplatsen och mötte upp henne. Visade sig att hon hade en fin present till mig – Burberry Hero parfym som jag tyckte om men inte köpt sedan vår senaste resa till Portugal. Vet inte varför jag inte gjorde det, kanske var det för många dofter som vi provade så det var ett svårt val då, men senare visat sig vara det bästa. Otroligt att hon minns och ändå köper parfymen. Hon är bäst hon!

Bjuder på en bild från favoritstället.

Algarve – overrated destination?

    Blogg, Resa | 31 August 2023

Vi har nyligen varit och kört kors och tvärs över hela Algarve kusten i södra Portugal.

Efter att ha hyrt an Renault Clio på Hertz i Faro åkte vi överallt från Monte Gordo i öst till Sagres i väst. Det har delvis varit en trevlig uppevelse, mest pga val av udda hotel på vägen och halvt våghalsiga val av retauranger där det stank fisk i 38-graders värme. Vi valde naturligtvis ställen efter egna värderingar samt utifrån de recensioner som finns där ute, men vi var förvånade att markandsföringen för Algarve var så bra.

Bästa strand? Praia De Vale Do Lobo, bredvid golfbanan.

Bästa åsnan? Finns i Moncarapacho :)

Bästa hamburgare? Hamburgeria PimPamPum.

Vi tyckte att av alla ställen som vi besökt, och de varit många; Monte Gordo, Tavira, Moncarapacho, Fuseta, Faro, Almancil, Albufeira, Portimao, Lagos, Lagoa, Sagres, så är Faro och Portimao de två ställen som är värda några nätters övernattning – resten är mest en checkpoint att handla/tanka på på vägen när man kikar på resten av kustlinjen.

Slänger med några bilder till arkivet.

 

Utmaningar som man hittar på

    Snack | 11 August 2023

Alltså, varje sommar, när man hunit vila ut från årets alla projekt så blir man ju lite rastlös. Vad gör man då? Jo, man hittar på nya projekt.

I 8-10 år har jag velat springa Jämtlandstriangeln och iår fick jag faktiskt chansen att göra det. Jag har planerat hur man skulle springa det, vilka pauser, vad att ha med sig, hur man ska bila upp och ner, vad man ska äta och hur man ska sova på vägen. Men samtidigt förstår jag att 47km i 3-5-gradig regn och blåst är inte en drömsemester direkt, om än valdigt utmanande. Så härmed får jag väl manifestera för mig själv att jag släpper den idén som plågat mig i alla dessa år. Kanske gör jag det ändå, men inte ensam, inte sent på säsongen och inte i regn.

:)

MC världen är ganska tragisk

    Blogg, Snack | 10 August 2023

MC världen visade dig vara ganska tragisk och trist trots adrenalinet man får de gånger man tar sig ut i det fina vädret.

Under denna säsong har jag via olika forum träffat en person som jag åkte tillsammans med på två lugna turer. Det var faktiskt de enda två turerna som jag åkte tillsammans med någon, annars har jag alltid åkt själv, utan grupp. Tidigare i veckan nåddes jag av nyheten att denna person har avlidit i en tragisk MC olycka. Efter sig lämnar han en fru och två barn… Han och fyra vänner till åkte till centrala Stockholm och han kraschade i den, bokstavligen, sista kurvan innan destinationen. Jag skulle varit med då, men valde att spendera kvällen med min familj och min fru…

Kusligt… Tragiskt… Onödigt och sorgligt.

Kör försiktigt där ute, oavsett vilken typ av fordon ni kör om det är cykel, MC, bil eller lastbil…

“Don’t fucking die!” – var texten på hans MC tröja den kvällen…