Säsongare

    Blogg, Träning | 8 July 2020

Inatt sov jag 11 timmar och är hur utvilad som helst. Första grejen jag gjorde idag var att kika på min Garmin och lovade mig själv att ta en löprunda idag. Jag tror att jag är redo igen.

Jag har alltid tränat i omgångar – varit typ en säsongare i träningsvärlden. Såhär har min träningskalender sett ut. Ganska mycket träning April, Maj, Juni, och nu har jag vilat i några veckor efter en mindre skada (efter överträning btw) som nu läkt.

Dags att vara på’t igen. Har dessutom en mindre utmaning att se fram emot senare under sommaren.

Frågan nu är om jag ska ta en runda i Haga eller runt Bromma flygplats – den senare blir något längre om jag känner mig rätt – man ska alltid springa till den där lilla skylten som ligger 3,5km bort, och det i sig gör sträckan till 7km t/r, vilket är 3 km längre än den jag skulle springa i Haga… We’ll see. :)

Remote work

    Blogg | 4 July 2020

Nu under coronapandemin har alla eller i alla fall de flesta lärt sig att jobba hemifrån. Jag var inget undantag och insåg att även om jag har ett fint kontor med alla bekvämligheter hemma så är en solstol ändå det skönaste och man kan faktiskt sitta där och jobba effektivt utan att kroppen tar stryk alls.

Det finns så många fördelar med att jobba hemifrån – man sparar lunchpengen, tullavgiften, bensin, kläder. Det som jag däremot tycker mest om är omställningstiderna till att efter att man gjort dagens insats kan man snabbt ställa om till att springa ut och träna på kvällen. När detta är avklarat finns det fortfarande hur mycket tid kvar på kvällen som helst.

Sprang häromdagen i Haga pch såg en som tagit detta på allvar. Snacka om att ställa om och inte minst njuta av livet. Såg ganska bekvämt ut. Kan detta vara bästa och snabbaste kontorsplatsen i stan?

Neon Ekerö

    Blogg | 3 July 2020

Gårdagens kväll bestod av en cykeltur till Ekerö. Vi tog våra cyklar och drog dit. Vilket fantastisk runda det blev.

Vi såg hjortar som skuttade omkring bland högt gräs så man såg bara deras huvuden som växlades med rumpor när de sprang ifrån oss.

Regnbågen då! Katya frågade om jag någonsin försökt leta efter stället där den började, men eftersom jag aldrig gjort det så började vi leta tillsammans. Jag tror vi hittade den vid tornet!

Bjuder på några bilder från kvällen! :)

Ekerö run

    Blogg | 30 June 2020

Nästan romantiskt. Solnedgång. Tomma vägar. Vi två far fram, först i bilen till Brostugan för en snabb parkering och vidare på cykel och inlines. Småsnack på vägen, och jag får hjälp i grusiga nedförbackar. Det är kärlek det.

Katya njöt av de fälten som belystes fint av solen och som var både till höger och vänster om oss.

Jag njöt av varje steg på inlines, sällskapet och den fina kvällen som vi gjort det till. Det krävs så lite – bara att ta sig ut och ha ett mål. Ibland behövs ens inga mål – att få bara vara under en måndagkväll är det bästa som finns. Så var det även denna gång. Kärlek.

Midsommardejt

    Blogg | 29 June 2020

Dagen efter Midsommaren! Ahh, när hela Stockholm, eller ja, kanske till och med landet, sover ruset av sig och det är lugnt på gatorna så älskar jag att vara ute och njuta av tomma gator.

Denna dag blev det en dejt – vi tog oss till helt tomma Fotografiska och därefter njöt av en pizza och combucha på deras uteservering i solen. En grym ‘dagen efter’ dag mitt på en tredagars weekend.

Fotografiska bjöd på en helt OK utställning, men som vi också sa så är det sällan man blir helt missnöjd med vad Fotografiska ställer ut – det finns alltid ett par tavlor som sätter sig på näthinnan.

Pizzan som vi delade som snacks var god om än något mindre än vi trodde. Hjortsalami och surdeg med tomater och grönt.

En trevlig uteservering helt enkelt där man ser kockarna laga de enklare rätter som stället bjöd på.

Vi njöt mest av solen och snackade.

Pingis utomhus och barnkalas.

    Blogg | 29 June 2020

Idag var vi på barnkalas och firade F och L som fyllde 10 resp 6 år! Hur kul som helst att vara i solen, njuta av gott sällskap, träffa familjen, äta en god tårta (flera faktiskt!) och sedan också spela pingis på detta, samtidigt som de yngre kidsen spelade vattenkrig i värmen på gården.

Spelade mot E. Hon var hur duktig som helst, så jag fick anstränga mig ordentligt! Trots vinden som blåste så fick vi en hel del goda omgångar och det gjorde hela kvällen.

Alltid lite kul med gott sällskap och pingis! Och tårta såklart! :)

Inlines!

    Blogg | 28 June 2020

Hahaha! Ja, jag är 33 år gammal, men som sagt, jag fortsätter att fylla livet med nya upplevelser och denna gång har det blivit ett kärt återbesök till goda throwbacks. När jag var 10-12 år gammal levde vi inte så flådigt – min mor som kämpade med att ge mig ett gott liv hade en dröm om att ha råd med ett par inlines till mig för att jag som liten kunde åka runt med de andra kidsen i kvarteret. En sommar fick jag inlines som jag så mycket ville ha, och är evigt tacksam för detta i allt min mor gett mig i livet. Det har blivit lite av en symbol för mig – att njuta av det man har, vara tacksam för det man får och alltid sträva mot det bättre, vilket hon alltid gjort! <3

Denna gång har jag velat kombinera, äventyr, lagom med nya upplevelser och kanske lite idrott och utomhusaktivitet.

Jag åkte och köpte inlines till mig själv.

Katya satte sig på en cykel bredvid mig och hejade på! Otroligt tacksam för den upplevelsen och sällskapet – för visst hade jag kunnat vara där helt ensam?

Kvällen blev magisk – några osäkra steg och några “näravurpeupplevelser” senare tog vi oss runt Bromma flygplats. Några skratt och några “shittt, nur gåreförfooort!” gjorde kvällen.

Evigt tacksam till min mor som gav mig allt jag kunnat önska mig och lite till (inte minst att jag lärt mig åka inlines, kunskap som jag hade nytta av i veckan!). Och tack till Katya som följt med och är vid min sida. Det är värt mycket. Upplevelser som stannar med en livet ut. Det är det som är livet.

Det blir nu snart dags att ställa min mor på ett par inlines – även här bara för upplevelsens skull. Hon har sagt att det hade varit kul! :)