DualShock – PS4 Pro!

    Blogg | 30 May 2020

Wohoo! För cirka tvĂ„ Ă„r sedan har jag och Katya suttit hemma en kvĂ€ll och undrat om vi inte ska spendera en fredag med tv-spel. Vi började kika runt och undrade om vi verkligen skulle investera i nĂ„gra dyrare spel som ex-vis PS4 eller Xbox. Ingen av oss Ă€r ju nĂ„gon spelfantast, men nĂ„gra spel har vi Ă€ndĂ„ spelat – frĂ€mst pĂ„ mobilen och kanske cirka 30 minuter per vecka, mest nĂ€r man ex-vis lagar mat och vĂ€ntar pĂ„ att den dĂ€r rĂ€tten i ugnen ska bli fĂ€rdig.

Vi valde dÄ att köpa en retro Nintendo med Super Mario och nÄgra andra spel frÄn 80-/90-talet. Det visade sig vara en rolig sysselsÀttning och nÄgra kvÀllar har hÀr och dÀr framför dessa spel med mÄnga skratt och mindre tÀvlingar oss emellan. Nu nÀr det visat sig vara roligare Àn vi trodde har vi valt att ta det ett steg vidare.

Imorgon fyller jag Ă„r och jag har önskat mig en PS4 Pro – nĂ„got vi bĂ„da ville, men kanske inte riktigt vĂ„gade skaffa. Nu Ă€r vi dĂ€r och det ska bli kul att se hur tĂ€vlingsdjĂ€vulen i oss reagerar nĂ€r det hettar till pĂ„ riktigt! :)

Vi valde att börja med nÄgra spel dÀr man kunde spel bÄde sjÀlv och tvÄ och tvÄ (förutom att kunna spela online). Det blev GranTurismo Sport, NHL 20, Ratchet & Clank, GTA V och Tekken 7. Hela dagen imorgon bli jag borta och lite upptagen dÄ. :)

Audjö!?

    Blogg | 30 May 2020

NytvÀttad. Nyfotad. Annonsen nyskriven. Hoppas hoppas. Det Àr fasen dags ÀndÄ. Hoppas pÄ en Audjö!

Foxy!

    Blogg | 28 May 2020

Ännu ett varv i en av stadens parker finns loggat pĂ„ min Garmin. NĂ„gra kilometer till i Ă„rets kilometerpott. Jag tog bilen till parken och nĂ€r jag kom tillbaka till parkeringen sĂ„g jag detta. En rĂ€v!

Vad sĂ€ger man nĂ€r man ska hĂ€rma en rĂ€v? En hund med ett ”voff” Ă€r ju enkelt, men en rĂ€v?

What does the fox say? 🦊

Om jag var en South Park figur

    Blogg | 25 May 2020

Haha! Katya har för nÄgon vecka sedan haft en dille pÄ att lÀra sig Illustrator och Photoshop, vilket hon gjorde med bravur mÀste jag ÀndÄ sÀga. SÄ vad gjorde hon? Jo, hon ritade mig. Och sedan sig sjÀlv. Och nÄgra vÀnner till. Just for fun.

Jag som kan Photoshop och Illustrator och har redigerat en hel del bilder pÄ mina dagar tycker det Àr ett roligt tidsfördriv och nu Àr vi tvÄ i familjen som vet nÄgra avancerade tricks inom bildredigering.

Om man tÀnker efter sÄ har jag alla verktyg för att drifta en bildbyrÄ. Eller iaf fixa allt det grafiska och webbrelaterade om man skulle drifta ett eget företag. Hmmm. :)

Vad har Instagram gett mig?

    Blogg | 24 May 2020

Jag har Äterigen fÄtt ett meddelande frÄn min telefon om att jag har uppnÄtt limiten pÄ min Instagram-tid. Jag satte nÀmligen en spÀrr pÄ 30 minuter per dag för appen och ja, jag överskrider den tiden ofta. Senaste veckan (med en del ledig tid) har det blivit dryga 10 timmar. Oklart hur mobilen rÀknar men gah(!) vad det Àr mycket. TÀnk att ha ett eget företag och kunna fakturera den tiden istÀllet?

Vad har Instagram dÄ gett mig so far efter alla dessa Är?

Visst, jag har haft kontakt med mina gamla vÀnner, men det kunde jag ju göra Àven utan Insta. Givet frekvensen av annonser sÄ har jag ju Àven konsumerat en del reklam som gjort mig mer prismedveten, men ocksÄ gett mig nÄgra kronor rabatt nÀr jag köpte saker online.

Insta har ibland inspirerat mig till aktivare livsstil och nÄgra aktiviteter som man kanske inte tÀnker pÄ direkt, men Àr ÀndÄ roliga att göra sÄ och dÄ. Utöver det har jag kunnat hitta nya resmÄl som jag besökte.

Ja, det Àr ett album med bilder som man kan gÄ tillbaka till, men vad Àr skillnaden mot denna blogg som dessutom lagrar bilder pÄ min egen server och i bÀttre kvalitet.

Visst, jag har kunnat omvandla min blogg och Insta till att ge mig gratis prylar och lite cash (tro det eller ej) men det Àr ju inget man kan leva pÄ i lÀngden. Jag har inte den offentliga livsstilen som mÄnga bloggares liv krÀver. Inget jag skulle hellre vilja leva Àven om det kanske hade varit kul att tjÀna nÄgra kronor pÄ Youtube pÄ nÄgot sÀtt.

All den tid jag spenderar dÀr. Usch!

Jag har ju lyckats ta mig ifrĂ„n Facebook och nu Ă€r det dags att ta mig ur Insta-trĂ€sket. Jag mĂ„ste vidare – vidare mott mitt mĂ„l! Sen fĂ„r Insta komma och hjĂ€lpa mig pĂ„ vĂ€gen för det Ă€r dĂ€r folk numera spenderar enormt mycket tid – jag ser ju det sjĂ€lv…

Dagens aktiviteter.

    Blogg | 23 May 2020

Det började redan igÄr. Jag och Sebbe drog en runda pÄ 11 km igÄr runt Brunnsviken som gick vÀldigt bra och som ett försök till att hÄlla det goda tempot uppe sa vi att vi skulle ses redan 07:30 vid parken för en repris.

SÄ det var just sÄ dagen började. 07:30 vid Sebbe. Vid 07:45 vid parken och klockan startade rÀkna pulsen och de kilometrarna för dagens runda.

Även om rundan var ’sĂ„dĂ€r’ var det Ă€ndĂ„ en riktigt bra start pĂ„ morgonen. Alltid lika trevligt att fĂ„ kĂ€nna pĂ„ pulsen.

Snabbt hem. Snabb dusch och ombyte för vi skulle vidare med Katya till MoS för att kolla pÄ nya glasögon och linser. Jag passade pÄ att handla pÄ Nespresso under tiden och har Äterigen sneglat pÄ de solglasögon som jag skulle vilja ha.

NÄgra timmar senare har vi lagt en bestÀllning pÄ ett par RayBans som Katya valt. Blev riktigt snyggt och passande för hennes vackra blÄa ögon. Nu vÀntar vi till de ska landa för upphÀmtning.

Handlade pÄ vÀgen hem och köpte typ 4kg bananer. Det blev en god smoothie av nÄgra av dem.

Fast forward nĂ„gra minuter och jag ligger i soffan helt utslagen efter sĂ„ mĂ„nga kilometer det senaste dygnet. Älskar att sova mitt pĂ„ dagen och njuta av senare delen av dagen med nya krafter – det gör dagen lĂ€ngre och helgen kĂ€nns riktigt bra och gör en utvilad.

Lite Nintendo spel pÄ det och en god middag som Katya lagat. Mums!

Nu har vi sett en vĂ€ldigt bra film – betyg 7.1 pĂ„ IMDB – heter ”Midsommar” och Ă€r en thriller med bra effekter och story. LĂ€nge sedan man sett en sĂ„ bra och annorlunda film. Rekommenderas!

En vÀÀÀÀldigt skön dag. Mer imorgon. Ska försöka jobba lite och kanske ta tag i den dĂ€r drömmen jag har… 

Road trip till NynÀshamn

    Blogg, Resa | 22 May 2020

Torsdag! En ledig dag och början pĂ„ en riktigt fin lĂ„nghelg! Vad skulle man hitta pĂ„? VĂ€dret var pĂ„ vĂ„r sida och nĂ€r solen sken rakt in i fönstret redan kl 04:00 fick jag kliva upp vid 6-tiden. Var jag uppe sedan dess? Knappast! Jag lurade solen och efter en kort dusch och frukost slocknade jag igen framför Nyhetsmorgon direkt i soffan. NĂ„gra timmar senare var det dags för brunch och göra sig redo för en utflykt. Jag fixade cyklarna lite snabbt – nya handtag, tajtare bromsar, uppumpade dĂ€ck, fixad kedja och Ă„tdragna skruvar i övrigt.

Vi gjorde oss redo för Àventyr och slÀngde upp cyklarna pÄ biltaket. I bakluckan lÄg en vÀska full med smörgÄsar, te, Oreos som efterrÀtt och en filt för att kunna slappa efter maten. Vart skulle vi? NynÀshamn fick bli destinationen, inte minst för att vi ville svÀnga förbi NynÀs Rökeriet och köpa 1 kg rökta rÀkor inför kvÀllen.

IvĂ€g klockan 14 – ganska sent, men lagom till att landa i NynĂ€s före att rökeriet stĂ€ngde sĂ„ vi hann köpa rĂ€korna.

Av med cyklarna och vidare till Lövhagen lÀngst en vÀldigt fin kustvÀg. Vi stÀnnade till pÄ vÀgen och njöt verkligen.

VĂ€l pĂ„ plats hittade vi en riktigt fin spot dĂ€r vi kunde njuta av mackorna och utsikten – helt sjĂ€lva.

PÄ tillbakavÀgen svÀngde vi förbi ett villaomrÄde och drömde bort oss till tiden vi kanske skaffar en fin villa med en tillhörande sjötomt. Vi passade Àven pÄ att klÀttra uppför ett vattentorn och njuta av solen och utsikten dÀrifrÄn. Man kunde se hela NynÀshamn, hamnen och inloppet.

Jag lyckades leka i skogen och cykla stig med vÀldigt mjukt underlag. Ett riktigt nöje som jag lÀngtat till!

VÀl hemma vÀntade nÄgra vÀlkylda alkoholfria öl med rÀkorna och en kvÀll i soffan med en skön kÀnsla av att vi lyckades med en road trip, cykeltur, sightseeing och utforskade ett nytt favvostÀlle som vi lÀr komma tillbaka till i sommar.