All-in parroting

    Blogg | 3 November 2023

Vem kunde tro det här? Ingen. Inte ens jag i min vildaste fantasi. Men vadslagningar med sig själv om att kunna nå 200 subs på en vecka på IG med enkel content är ändå farliga.

Resultatet? Det här!

Ja, det är jag som driver kontot. Det får bli vår hemlis…

New runners

    Blogg | 26 September 2023

Sitter och läser mer om löpning samt hur man kan förbättra sin träning med intervallträning och variationen i löpturer, vilket jag kanske saknat på sistone. Efter att ha plöjt igenom en massa sociala medier och konton inser jag att ett nytt varumärke har dykt upp på mångas fötter och i form av ryggsäckar, t-shirtar etc. Det är HOKA.

Efter att ha varit trogen mina Gel Kayano Asics är jag tyvärr väldigt missnöjd med mina Kayano 29 som också får bli det sista långsamma skoparet jag äger. Byter nog till Hoka Gaviota 5 härnäst till nya säsongen.

I övrigt glad att ha hittat vettiga artiklar pch youtube videos om löpning så senaste två veckor har resulterat i en hel del löpträning som också kändes riktigt bra, efterlängtat och roligt.

What’s next?

    Blogg, Snack | 24 September 2023

Jahapp, nu när målet med MC kort är uppnått – vad gör man nu? Att åka runt är visserligen kul, men jag behöver en ny utmaning där jag kan utvecklas och testa nytt. Har några idéer på projekt framöver, så hoppas dessa gå i lås och går att kombinera med nya vardagen som kommer under hösten – nytt jobb och hård satsning på hälsa och träning.

Flying present

    Blogg | 2 September 2023

Min älskade fru har varit på en utlandsresa i två dagar för att på ett fint sätt avsluta sin semester samtidigt som jag fokuserade på jobb och utbildning.

Naturligtvis var jag på flygplatsen och mötte upp henne. Visade sig att hon hade en fin present till mig – Burberry Hero parfym som jag tyckte om men inte köpt sedan vår senaste resa till Portugal. Vet inte varför jag inte gjorde det, kanske var det för många dofter som vi provade så det var ett svårt val då, men senare visat sig vara det bästa. Otroligt att hon minns och ändå köper parfymen. Hon är bäst hon!

Bjuder på en bild från favoritstället.

Algarve – overrated destination?

    Blogg, Resa | 31 August 2023

Vi har nyligen varit och kört kors och tvärs över hela Algarve kusten i södra Portugal.

Efter att ha hyrt an Renault Clio på Hertz i Faro åkte vi överallt från Monte Gordo i öst till Sagres i väst. Det har delvis varit en trevlig uppevelse, mest pga val av udda hotel på vägen och halvt våghalsiga val av retauranger där det stank fisk i 38-graders värme. Vi valde naturligtvis ställen efter egna värderingar samt utifrån de recensioner som finns där ute, men vi var förvånade att markandsföringen för Algarve var så bra.

Bästa strand? Praia De Vale Do Lobo, bredvid golfbanan.

Bästa åsnan? Finns i Moncarapacho :)

Bästa hamburgare? Hamburgeria PimPamPum.

Vi tyckte att av alla ställen som vi besökt, och de varit många; Monte Gordo, Tavira, Moncarapacho, Fuseta, Faro, Almancil, Albufeira, Portimao, Lagos, Lagoa, Sagres, så är Faro och Portimao de två ställen som är värda några nätters övernattning – resten är mest en checkpoint att handla/tanka på på vägen när man kikar på resten av kustlinjen.

Slänger med några bilder till arkivet.

 

MC världen är ganska tragisk

    Blogg, Snack | 10 August 2023

MC världen visade dig vara ganska tragisk och trist trots adrenalinet man får de gånger man tar sig ut i det fina vädret.

Under denna säsong har jag via olika forum träffat en person som jag åkte tillsammans med på två lugna turer. Det var faktiskt de enda två turerna som jag åkte tillsammans med någon, annars har jag alltid åkt själv, utan grupp. Tidigare i veckan nåddes jag av nyheten att denna person har avlidit i en tragisk MC olycka. Efter sig lämnar han en fru och två barn… Han och fyra vänner till åkte till centrala Stockholm och han kraschade i den, bokstavligen, sista kurvan innan destinationen. Jag skulle varit med då, men valde att spendera kvällen med min familj och min fru…

Kusligt… Tragiskt… Onödigt och sorgligt.

Kör försiktigt där ute, oavsett vilken typ av fordon ni kör om det är cykel, MC, bil eller lastbil…

“Don’t fucking die!” – var texten på hans MC tröja den kvällen…

Ride outs

    Blogg | 30 July 2023

Senaste dagarna har spenderats på MCn när jag lyckades hitta nya och återbesöka gamla ställen. Jag inser att jag har blivit mer van vid hojen och hittat hem efter 80 mil i sadeln – jag har fortsatt stort respekt för motorcykeln dock. Nu känns varje resa tryggare och tryggare och jag inser skillnaden i små rörelser som jag gör vid körning när jag fortsatt testar mig fram utifrån den teoretiska kunskapen som jag lärt mig under den gedigna utbildningen. MC är ändå ganska robust maskin, men rörelser som man gör på MCn påverkar körningen väldigt mycket.

För mig, att ha hoj är mer än bara friåkning utan riktigt mål och bara fika. För mig har hojkortet varit en fysiskt och psykisk utmaning – dels behöver man vara skarp i huvudet för att motoriken, körplaneringen och balansen ska fungera snabbt och korrekt, men samtidigt behöver man vara fysiskt stark för att musklerna ska hålla uppe kroppen och också behöva motverka de krafterna som MC-åkning utsätter kroppen för. Jag är nöjd med målet och faktumet att det ger mig nya utmaningar samt upplevelser.

 

Enjoying life

    Blogg | 23 July 2023

Sol, vind och vatten. Och glass. Med Katya. Vad kan vara bättre kombo?

Back at it.

    Blogg | 23 July 2023

I alla fall liiite efter jordgubbstårtan.