Dags för MC-körkort!

    Back to Future Me, Blogg | 2 October 2022

Nu är det bestämt. Under 2023 är det dags för ett MC körkort.

MC handskar är köpta. Nya hjälmen (AGV K5S Matte Black) är beställd. Skorna är valda. Skyddskläderna i övrigt inväntar vidare beslut kring vilken hoj det blir. Det blir troligtvis ett tvåårsåprojekt, dels eftersom jag vill göra det rätt och i lugnt tempo, men också då det kommer behöva annorlunda investeringar för att spendera en del på nya hobbyn. Det blir ett projekt på minst 250kSEK och då räknar jag med något billigare MC än den som jag egentligen siktar på på sikt. Blir kul detta! :)

Skuldfri i början av året

    Back to Future Me, Blogg | 8 January 2022

Jag har tre diplom – BSc in Business Administration, MSc in Finance och så Civilekonomexamen. Utöver det har jag en massa utbildningar inom projektledning, kost och träning och jag räknas även som Certifierad Controller pga mitt diplom från Föreningen Auktoriserade Revisorer.

Sedan 2010 då jag tog examen har jag en tradition som jag håller varmt. Det är nämligen att återbetala mitt CSN lån – årsbeloppet i ett svep.

Så var även iår. Beloppet är inskickat och detta år är extra fint, då jag räknar med att bli helt skuldfri nästa år. Visst, jag hade kunnat blir det redan iår, men varför ska man betala hela beloppet om CSN lånet inte kostar något alls?

Fin tradition.

Dag 3. Fortfarande lugnt.

    Back to Future Me, Snack | 3 January 2022

Dag 3. Lite jobb, liten löptur, mer jobb, lite mat, mer vila. Fortfarande lugnt och det känns som att 2022 har gett viss balans i vardagen då allt bara flyter på. Eller det kanske blir så när man tränar igen och går på de där endorfinerna?

Kvällen ser ut att gå i Netflix & chill tecken. Kanske blir inte ens någon middag då jag är proppmätt efter lunchen.

Justja, idag blev jag godkänd på tentan för Kost och Träning kursen. Nu är det bara ett arbete på 11 sidor som skiljer mig och mållinjen… Men det lär dock krävas ett antal sömnlösa nätter för att få ihop detta. Kanske är då som balansen rubbas också? :)

Väntar medspänning.

Förresten, också ställt mig in på ett MC-kort iår, men familjen säger väldigt mycket ifrån – hur göra? Jag kan ju inte ge upp de drömmar jag en gång började med…

Nyårslöptur

    Back to Future Me, Blogg | 1 January 2022

Årets första löptur – check. Den gick bra och kroppen håller trots 0-gradigt och ganska hårda vindar samt småhalt på sina ställen. Nu blir det att sitta och mysa hemma med god mat, varm tröja och kanske lite jobb på det (workaholic, oh yes, speciellt när man jobbar åt sig själv).

Slutspurt i plugget

    Back to Future Me, Snack | 14 December 2021

Plugget! Nu är det dags för slutspurt och en uppsats på 10-12 sidor om kost och idrott är det som blir jullovets sysselsättning :) Whoop!

Måste ärligt säga att detta har varit den bäst strukturerade, informativa och tydliga kursen någonsin under mina månader som student. Eloge till EwaCarin på Umeå Universitet som leder kursen.

På det igen!

    Back to Future Me, Blogg | 13 December 2021

Ett inlägg från sommarens aktiviteter som legat bland utkast här i bloggen. :)

Jag höll ju på med ett projekt vid namn “Back to future me”. Det var ett projekt som gav mig en massa nytta fysiskt och psykiskt, men främst har jag blivit bättre på att prioritera och lyckats ta många nya steg som jag tidigare bara kunnat drömma om. Nåja, denna sommaren var det dags att hantera den fysiska delen…

Jag lyckades hitta ett program som alla självutnämnda personliga tränare nyttjar för att skapa smarta kostscheman och träningspass för alla stackare som är villiga att betala grova pengar för detta bara för att motivera sig själva till lite träning… Programmet heter ExorLive och det är också det som min rehabläkare använde för att tipsa om övningar…

Vad gjorde jag hos rehabläkaren? Jo, mitt knä har överbelastats så jag testade stötvåg, som faktiskt hjälpte efter två kurer… Akupunktur var däremot inget för mig så det testar vi inte nå mer…

En dröm som jag skulle vilja förverkliga kopplat till både knäna och träningen är fortsatt morgonpromenader, men då kommer sömnbristen göra sitt och det är ju inte riktigt bra i det långa loppet…men å andra sidan – livet handlar om att prioritera… :)

Back to Future Me

    Back to Future Me | 23 March 2021

Jag startar ett nytt avsnitt i mitt liv och en ny tagg här på bloggen. Den ska heta “Back to Future Me” och ska vara ett utvecklingsprogram som täcker fysisk, mental och intellektuell hälsa.

Tanken är att jag ska utmana mig själv genom att dels träna långsiktigt och skadefritt för att komma tillbaka till optimala vikt/performance ratio. Ska utvecklas minst inom ett framtidssäkert område eller projekt som jag intierar samt ser till att genomföra detta med minimal stressnivå för att inte överbelasta den mentala sidan av utvecklingen vilket är lätt hänt vid högre tempo i livet när man ska prestera i jobbet och privat.

Ska hålla bloggen up to date på denna punkt, iaf under sommaren då projektet är tänkt att peaka.

Först ut är den fysiska delen som ska vara på plats för att frigöra kapacitet åt de andra två bitarna. Idag var andra gången jag genomförde ett pass som ingår i det 19 veckor långa programmet som ska förbättra min kondition och prestation på medellång distans. (Hade ändå varit kul att springa Jämtlandstriangeln).

Stats nedan: