Blogg, Snack, Träning | 22 April 2023

MC Lektion 5 och 6

Första veckan med MC tips och tricks avslutades på topp med blandning av krypkörning som gick sådär och även högfartsbanan som jag lyckades att hitta rytmen i.

Jag måste säga att jag har kikat på högfartsprovet på youtube så många gånger, och alltid tänkt igenom varje steg och till och med övat olika hand och kroppsrörelser som teoretiskt skulle underlätta när man väl sitter på motorcykeln. Sanningen är att det hjälpte nog för både väjning åt höger och vänster satt riktigt bra och jag kom upp i 50 km/h på tredje försöket för att sedan stadigt hålla rätt hastighet igenom banan. Visst jag var nära att flyga ut ur banan och landa i ett träd i närheten och bakhjulet låste sig för en sladd i en kurva, men samtidigt insåg jag cykeln kapasitet. Bra dag ändå!

Och inte minst – wow, jag har haft en helt fantastisk vecka med bra lärare, otroligt bra väder, snabb inlärningskurva, utmanande övningar som jag till slut lyckades bemästra någorlunda bra inför en uppkörning och alla saker man var tidigare rädd för var inte något problem alls. För hjärnan är det enda som sätter stopp för vår egna utveckling.

En insikt till är att min stressnivå under veckan, iaf enligt Garmin som är alltid på handlen, har sjunkit enormt och jag tror faktiskt det har med blandning av upplevelser att göra. Det är bra att hålla på med flera olika projekt för man byter miljön och tankarna som snurrar i huvudet – det i sin tur leder till nya upplevelser och endorfiner.

Nästa vecka är det endast 3 lektioner inbokade för att veckan därefter återgå till några mer frekventa körlektioner inför Risk Ettan på Gillingebanan. Blir skoj!