Träning | 20 April 2023

MC Lektion 4

Idag körde vi några inbromsningar för att repetera senaste lektionens lärdomar och sedan gick raskt vidare till att köra 8:or runt konerna, både höger och vänstersväng i högre hastighet. Både i upp- och nedförsbacke.

Bakbromsen hjälper med balansen, kopplingen med hastigheten, blicken med svängradien och om man lutar sig bakåt i svängen behåller man övre delen av kroppen mycket mer rörlig och flexibel för bättre balans och manövrering.

Nästa lektion utlovas handla om slalombanan, snabba vändningar och hårda, men kontrollerade inbromsningar.

Älskar utmaningen, den är både fysisk, men också mental då man måste tänka sig för innan man gör något, som tur är verkar kroppen svara bra på all synkronisering av koppling, bakbroms, växling och balans+blick. Hade två lärare som hjälpte mig idag så känner mig extra glad för alla goda råd!