Blogg, Ekonomi | 9 August 2021

Linkedin och headhunting

Någon gång för 11 år sedan har jag valt att helhjärtat satsa på min karriär och bli vass på det jag gör. Det är roligast så i längden, när man trivs med sin vardag och dessutom har en del nya dörrar som öppnats sedan dess. Just nu är jag så fri som jag någonsin varit, och älskar mitt jobb. Min familj supporterar det jag jobbar med och tycker om när jag utvecklas och antar nya utmaningar.

Rätt nyligen har jag satsat på en bättre profil på LinkedIn. Samtidigt har jag inför 2021 har satt ett mål för mig själv – att bli erkänd som proffs inom mitt område så att jag blir uppköpt och headhuntad från ett världskänt varumärke till ett annat välkänt bolag. Det målet har inte varit uttalat, men något jag såg som ett mål i mitt yrkesliv.

Under året har det kommit in enormt många förfrågningar om tjänster som var intressanta, utmanande, lockande, roliga, läskiga, okända osv. Ovanligt många LinkedIn meddelanden har skickats iår likt den nedanför. Det är om inte annat bra att hålla pulsen på marknaden och inse vilka egenskaper som eftersöks.

Ett företag har dock fångat mitt intresse när de kontaktade mig via SMS (ej LinkedIn) – headhuntingbolaget som kontaktade mig hade en intressant tjänst de sökte min profil till.

Lång story kort – jag skrev på för ett nytt bolag och ska samtidigt uppfylla min dröm om att driva eget på fritiden. Det ska inte vara något stort företag, men en hobby som kan ge mig en utmaning i att driva frågorna helt själv, vara ansvarig för dessa frågor och dessutom utföra allt på egen hand, i alla fall till att börja med. Det blir en rolig höst känner jag.

Och kids, LinkedIn profil är alltid bra att ha uppdaterad. Det öppnar dörrar, tro det eller ej.