33!

    Blogg | 31 May 2020

Oh wow!

Hej, mitt namn är Alex och jag är 33 år gammal. Hur sjukt låter inte detta? Jag som fortfarande känner mig som ett vuxet barn med mycket ansvar, men även så mycket kvar att uppleva…

Vi har en väldigt fin tradition i vår familj – att alltid ringa den som fyller år kl 00:00 på natten och gratulera! På det sättet blir man också först att gratta sina nära och kära. Alltid lika kul att räkna sekunder efter att klockan slagit om till 00:00:01. Så var det även i år, fast jag fick SMS istället, för min kära mor ville inte väcka mig i tron om att jag sov (efter ett SMS tidigare på kvällen om jag går och lägger mig en stund). Hon visste inte att kvällens power nap var avslutad och jag var pigg på att bli gammal! Så jag fick ringa upp och gratta henne – det var ju Mors Dag samtidigt!

Jag la mig 00:30 och hade väckarklockan inställd på 07:00 för att hinna ta mig till Hagaparken och ta ett varv i solen innan övriga dagens aktiviteter skulle ta vid. Jag är inte så mycket för att bli väckt med tårta och presenter på morgonen och jag jag tycker att frukost i sängen är det äckligaste som finns (men respekterar andra som tycker tvärtom) – det gjorde man när man var barn, nu får jag energi av annat. Dessutom så vill jag att alla som gratulerat mig natten innan ska få sova ut och inte stressa upp tidigare än mig.v Speciellt om ens födelsedag är på en helg eller ja, om man ska till jobbet samma dag.

Tillbaka till rundan… Det var 22 C varmt på morgonen och jag fick in min 1-mils runda i ett härligt avslappnande tempo – lite motion som gav mig nya krafter för resten av dagen.v Det var en mycket bra runda som jag njöt av varje sekund. I mål på över en timme, jag vet, inte så snabbt, men vem bryr sig?

Hämtade mor min på vägen hem till oss för att hon inte skulle bära en massa med sig. Hon kom ut med ballonger, presenter och mer mat som skulle bli vår brunch hemma hos oss. Älskade mamma!

Hemma väntade Katya med ett uppdukat bord med mer presenter från henne – älsklingen som gjort så fint hemma! Sen var det bara mat och mer mat med många skratt.

Det var så fint väder så vi bestämde oss för att dra till Sigtuna för en promenad utan folk. Trodde vi… Jag har aldrig sett så mycket folk i Sigtuna som igår. Så det blev dagens fail även om vi ändå hade det kul på vägen med massor av selfies och hög musik i bilen längst E4:an.

Tillbaka hem. Snabb städning. Dusch. Sen var det PS4 Pro hela kvällen. Rejält med Tekken7 och GranTurismo. Och jäklar vad svårt det var att stänga av spelen för kvällen… Liiiite till…

Men vi skulle upp tidigt och jobba. Dessutom skulle det vara ett nytt bokföringsår, så som vi ekonomer säger – gott nytt år!

Det ska bli en fint år detta! Jag känner det! Jag har allt jag behöver – mina nära och kära nära mig.

Tack för alla gratulationer! Det värmer!

<3

DualShock – PS4 Pro!

    Blogg | 30 May 2020

Wohoo! För cirka två år sedan har jag och Katya suttit hemma en kväll och undrat om vi inte ska spendera en fredag med tv-spel. Vi började kika runt och undrade om vi verkligen skulle investera i några dyrare spel som ex-vis PS4 eller Xbox. Ingen av oss är ju någon spelfantast, men några spel har vi ändå spelat – främst på mobilen och kanske cirka 30 minuter per vecka, mest när man ex-vis lagar mat och väntar på att den där rätten i ugnen ska bli färdig.

Vi valde då att köpa en retro Nintendo med Super Mario och några andra spel från 80-/90-talet. Det visade sig vara en rolig sysselsättning och några kvällar har spenderats här och där framför dessa spel med många skratt och mindre tävlingar oss emellan. Nu när det visat sig vara roligare än vi trodde har vi valt att ta det ett steg vidare.

Imorgon fyller jag år och jag har önskat mig en PS4 Pro – något vi båda ville, men kanske inte riktigt vågade skaffa. Nu är vi där och det ska bli kul att se hur tävlingsdjävulen i oss reagerar när det hettar till på riktigt! :)

Vi valde att börja med några spel där man kunde spel både själv och två och två (förutom att kunna spela online). Det blev GranTurismo Sport, NHL 20, Ratchet & Clank, GTA V och Tekken 7. Hela dagen imorgon bli jag borta och lite upptagen då. :)

Audjö!?

    Blogg | 30 May 2020

Nytvättad. Nyfotad. Annonsen nyskriven. Hoppas hoppas. Det är fasen dags ändå. Hoppas på en Audjö!

Foxy!

    Blogg | 28 May 2020

Ännu ett varv i en av stadens parker finns loggat på min Garmin. Några kilometer till i årets kilometerpott. Jag tog bilen till parken och när jag kom tillbaka till parkeringen såg jag detta. En räv!

Vad säger man när man ska härma en räv? En hund med ett ”voff” är ju enkelt, men en räv?

What does the fox say? 🦊

Om jag var en South Park figur

    Blogg | 25 May 2020

Haha! Katya har för någon vecka sedan haft en dille på att lära sig Illustrator och Photoshop, vilket hon gjorde med bravur mäste jag ändå säga. Så vad gjorde hon? Jo, hon ritade mig. Och sedan sig själv. Och några vänner till. Just for fun.

Jag som kan Photoshop och Illustrator och har redigerat en hel del bilder på mina dagar tycker det är ett roligt tidsfördriv och nu är vi två i familjen som vet några avancerade tricks inom bildredigering.

Om man tänker efter så har jag alla verktyg för att drifta en bildbyrå. Eller iaf fixa allt det grafiska och webbrelaterade om man skulle drifta ett eget företag. Hmmm. :)

Vad har Instagram gett mig?

    Blogg | 24 May 2020

Jag har återigen fått ett meddelande från min telefon om att jag har uppnått limiten på min Instagram-tid. Jag satte nämligen en spärr på 30 minuter per dag för appen och ja, jag överskrider den tiden ofta. Senaste veckan (med en del ledig tid) har det blivit dryga 10 timmar. Oklart hur mobilen räknar men gah(!) vad det är mycket. Tänk att ha ett eget företag och kunna fakturera den tiden istället?

Vad har Instagram då gett mig so far efter alla dessa år?

Visst, jag har haft kontakt med mina gamla vänner, men det kunde jag ju göra även utan Insta. Givet frekvensen av annonser så har jag ju även konsumerat en del reklam som gjort mig mer prismedveten, men också gett mig några kronor rabatt när jag köpte saker online.

Insta har ibland inspirerat mig till aktivare livsstil och några aktiviteter som man kanske inte tänker på direkt, men är ändå roliga att göra så och då. Utöver det har jag kunnat hitta nya resmål som jag besökte.

Ja, det är ett album med bilder som man kan gå tillbaka till, men vad är skillnaden mot denna blogg som dessutom lagrar bilder på min egen server och i bättre kvalitet.

Visst, jag har kunnat omvandla min blogg och Insta till att ge mig gratis prylar och lite cash (tro det eller ej) men det är ju inget man kan leva på i längden. Jag har inte den offentliga livsstilen som många bloggares liv kräver. Inget jag skulle hellre vilja leva även om det kanske hade varit kul att tjäna några kronor på Youtube på något sätt.

All den tid jag spenderar där. Usch!

Jag har ju lyckats ta mig ifrån Facebook och nu är det dags att ta mig ur Insta-träsket. Jag måste vidare – vidare mott mitt mål! Sen får Insta komma och hjälpa mig på vägen för det är där folk numera spenderar enormt mycket tid – jag ser ju det själv…

Dagens aktiviteter.

    Blogg | 23 May 2020

Det började redan igår. Jag och Sebbe drog en runda på 11 km igår runt Brunnsviken som gick väldigt bra och som ett försök till att hålla det goda tempot uppe sa vi att vi skulle ses redan 07:30 vid parken för en repris.

Så det var just så dagen började. 07:30 vid Sebbe. Vid 07:45 vid parken och klockan startade räkna pulsen och de kilometrarna för dagens runda.

Även om rundan var ’sådär’ var det ändå en riktigt bra start på morgonen. Alltid lika trevligt att få känna på pulsen.

Snabbt hem. Snabb dusch och ombyte för vi skulle vidare med Katya till MoS för att kolla på nya glasögon och linser. Jag passade på att handla på Nespresso under tiden och har återigen sneglat på de solglasögon som jag skulle vilja ha.

Några timmar senare har vi lagt en beställning på ett par RayBans som Katya valt. Blev riktigt snyggt och passande för hennes vackra blåa ögon. Nu väntar vi till de ska landa för upphämtning.

Handlade på vägen hem och köpte typ 4kg bananer. Det blev en god smoothie av några av dem.

Fast forward några minuter och jag ligger i soffan helt utslagen efter så många kilometer det senaste dygnet. Älskar att sova mitt på dagen och njuta av senare delen av dagen med nya krafter – det gör dagen längre och helgen känns riktigt bra och gör en utvilad.

Lite Nintendo spel på det och en god middag som Katya lagat. Mums!

Nu har vi sett en väldigt bra film – betyg 7.1 på IMDB – heter ”Midsommar” och är en thriller med bra effekter och story. Länge sedan man sett en så bra och annorlunda film. Rekommenderas!

En vääääldigt skön dag. Mer imorgon. Ska försöka jobba lite och kanske ta tag i den där drömmen jag har… 

Road trip till Nynäshamn

    Blogg, Resa | 22 May 2020

Torsdag! En ledig dag och början på en riktigt fin långhelg! Vad skulle man hitta på? Vädret var på vår sida och när solen sken rakt in i fönstret redan kl 04:00 fick jag kliva upp vid 6-tiden. Var jag uppe sedan dess? Knappast! Jag lurade solen och efter en kort dusch och frukost slocknade jag igen framför Nyhetsmorgon direkt i soffan. Några timmar senare var det dags för brunch och göra sig redo för en utflykt. Jag fixade cyklarna lite snabbt – nya handtag, tajtare bromsar, uppumpade däck, fixad kedja och åtdragna skruvar i övrigt.

Vi gjorde oss redo för äventyr och slängde upp cyklarna på biltaket. I bakluckan låg en väska full med smörgåsar, te, Oreos som efterrätt och en filt för att kunna slappa efter maten. Vart skulle vi? Nynäshamn fick bli destinationen, inte minst för att vi ville svänga förbi Nynäs Rökeriet och köpa 1 kg rökta räkor inför kvällen.

Iväg klockan 14 – ganska sent, men lagom till att landa i Nynäs före att rökeriet stängde så vi hann köpa räkorna.

Av med cyklarna och vidare till Lövhagen längst en väldigt fin kustväg. Vi stännade till på vägen och njöt verkligen.

Väl på plats hittade vi en riktigt fin spot där vi kunde njuta av mackorna och utsikten – helt själva.

På tillbakavägen svängde vi förbi ett villaområde och drömde bort oss till tiden vi kanske skaffar en fin villa med en tillhörande sjötomt. Vi passade även på att klättra uppför ett vattentorn och njuta av solen och utsikten därifrån. Man kunde se hela Nynäshamn, hamnen och inloppet.

Jag lyckades leka i skogen och cykla stig med väldigt mjukt underlag. Ett riktigt nöje som jag längtat till!

Väl hemma väntade några välkylda alkoholfria öl med räkorna och en kväll i soffan med en skön känsla av att vi lyckades med en road trip, cykeltur, sightseeing och utforskade ett nytt favvoställe som vi lär komma tillbaka till i sommar.

Been there done that

    Blogg | 22 May 2020

My happy place. Från att ha varit rädd för tandläkare till att nu halvnjuta av processen… Dagens besök var en bra sådan. Tack Sara W.

Konsten att belöna sig själv

    Blogg | 20 May 2020

Det har varit ett händelserikt år och snart fyller jag 33. Becoming old was not a part of my plan. Jag har fortfarande så många idéer kvar att verkställa och så mycket energi kvar att förbruka. Så säger jag kanske för att jag har sovit ut och är pigg som en duracellkanin och har precis sprungit en bra om än kort runda i skogen.

Har sprungit och tänkt på det där med belöning.

Varje år har jag inför eller under sommaren köpt en leksak till mig själv. Det har varit allt från en cykel, en ny dator, telefon, ipad eller ja, till och med en bil. Det har alltid varit både kul och motiverande att belöna sig själv på det här sättet för allt hårt slit under året.

De senaste åren har jag däremot gjort mig av med prylar och när jag nu har min bättre hälft med mig har det varit roligare att ge bort presenter istället. Förut – så egoistiskt, numera – kanske med ett mer ‘vi’ tänk över detta. Belöningen inför sommaren har dock varit aktuellt även på sistone. Och det är inte längre lätt att välja vad man skulle bli glad av ju äldre mam blir.

Vad blev det iår tänker ni? Först såg vi ett par glasögon som skulle bli ett födelsedagspresent som vi båda tyckte om, men jag beslutade mig för en annan sak som jag och Katya kan nyttja tillsammans istället. Och lek blir det! Vad exakt det är skriver jag om på min födelsedag, men redan nu är vi båda uppspelta och väntar på att få öppna paketet om några dagar! 🤪

Det blir både tidsfördriv, tävling och ett sätt att avlasta hjärnan efter en tuff vecka. Kul!