Blogg, Resa | 22 May 2020

Road trip till Nynäshamn

Torsdag! En ledig dag och början på en riktigt fin långhelg! Vad skulle man hitta på? Vädret var på vår sida och när solen sken rakt in i fönstret redan kl 04:00 fick jag kliva upp vid 6-tiden. Var jag uppe sedan dess? Knappast! Jag lurade solen och efter en kort dusch och frukost slocknade jag igen framför Nyhetsmorgon direkt i soffan. Några timmar senare var det dags för brunch och göra sig redo för en utflykt. Jag fixade cyklarna lite snabbt – nya handtag, tajtare bromsar, uppumpade däck, fixad kedja och åtdragna skruvar i övrigt.

Vi gjorde oss redo för äventyr och slängde upp cyklarna på biltaket. I bakluckan låg en väska full med smörgåsar, te, Oreos som efterrätt och en filt för att kunna slappa efter maten. Vart skulle vi? Nynäshamn fick bli destinationen, inte minst för att vi ville svänga förbi Nynäs Rökeriet och köpa 1 kg rökta räkor inför kvällen.

Iväg klockan 14 – ganska sent, men lagom till att landa i Nynäs före att rökeriet stängde så vi hann köpa räkorna.

Av med cyklarna och vidare till Lövhagen längst en väldigt fin kustväg. Vi stännade till på vägen och njöt verkligen.

Väl på plats hittade vi en riktigt fin spot där vi kunde njuta av mackorna och utsikten – helt själva.

På tillbakavägen svängde vi förbi ett villaområde och drömde bort oss till tiden vi kanske skaffar en fin villa med en tillhörande sjötomt. Vi passade även på att klättra uppför ett vattentorn och njuta av solen och utsikten därifrån. Man kunde se hela Nynäshamn, hamnen och inloppet.

Jag lyckades leka i skogen och cykla stig med väldigt mjukt underlag. Ett riktigt nöje som jag längtat till!

Väl hemma väntade några välkylda alkoholfria öl med räkorna och en kväll i soffan med en skön känsla av att vi lyckades med en road trip, cykeltur, sightseeing och utforskade ett nytt favvoställe som vi lär komma tillbaka till i sommar.