Blogg | 24 May 2020

Vad har Instagram gett mig?

Jag har återigen fått ett meddelande från min telefon om att jag har uppnått limiten på min Instagram-tid. Jag satte nämligen en spärr på 30 minuter per dag för appen och ja, jag överskrider den tiden ofta. Senaste veckan (med en del ledig tid) har det blivit dryga 10 timmar. Oklart hur mobilen räknar men gah(!) vad det är mycket. Tänk att ha ett eget företag och kunna fakturera den tiden istället?

Vad har Instagram då gett mig so far efter alla dessa år?

Visst, jag har haft kontakt med mina gamla vänner, men det kunde jag ju göra även utan Insta. Givet frekvensen av annonser så har jag ju även konsumerat en del reklam som gjort mig mer prismedveten, men också gett mig några kronor rabatt när jag köpte saker online.

Insta har ibland inspirerat mig till aktivare livsstil och några aktiviteter som man kanske inte tänker på direkt, men är ändå roliga att göra så och då. Utöver det har jag kunnat hitta nya resmål som jag besökte.

Ja, det är ett album med bilder som man kan gå tillbaka till, men vad är skillnaden mot denna blogg som dessutom lagrar bilder på min egen server och i bättre kvalitet.

Visst, jag har kunnat omvandla min blogg och Insta till att ge mig gratis prylar och lite cash (tro det eller ej) men det är ju inget man kan leva på i längden. Jag har inte den offentliga livsstilen som många bloggares liv kräver. Inget jag skulle hellre vilja leva även om det kanske hade varit kul att tjäna några kronor på Youtube på något sätt.

All den tid jag spenderar där. Usch!

Jag har ju lyckats ta mig ifrån Facebook och nu är det dags att ta mig ur Insta-träsket. Jag måste vidare – vidare mott mitt mål! Sen får Insta komma och hjälpa mig på vägen för det är där folk numera spenderar enormt mycket tid – jag ser ju det själv…