Blogg | 20 May 2020

Konsten att belöna sig själv

Det har varit ett händelserikt år och snart fyller jag 33. Becoming old was not a part of my plan. Jag har fortfarande så många idéer kvar att verkställa och så mycket energi kvar att förbruka. Så säger jag kanske för att jag har sovit ut och är pigg som en duracellkanin och har precis sprungit en bra om än kort runda i skogen.

Har sprungit och tänkt på det där med belöning.

Varje år har jag inför eller under sommaren köpt en leksak till mig själv. Det har varit allt från en cykel, en ny dator, telefon, ipad eller ja, till och med en bil. Det har alltid varit både kul och motiverande att belöna sig själv på det här sättet för allt hårt slit under året.

De senaste åren har jag däremot gjort mig av med prylar och när jag nu har min bättre hälft med mig har det varit roligare att ge bort presenter istället. Förut – så egoistiskt, numera – kanske med ett mer ‘vi’ tänk över detta. Belöningen inför sommaren har dock varit aktuellt även på sistone. Och det är inte längre lätt att välja vad man skulle bli glad av ju äldre mam blir.

Vad blev det iår tänker ni? Först såg vi ett par glasögon som skulle bli ett födelsedagspresent som vi båda tyckte om, men jag beslutade mig för en annan sak som jag och Katya kan nyttja tillsammans istället. Och lek blir det! Vad exakt det är skriver jag om på min födelsedag, men redan nu är vi båda uppspelta och väntar på att få öppna paketet om några dagar! 🤪

Det blir både tidsfördriv, tävling och ett sätt att avlasta hjärnan efter en tuff vecka. Kul!