Ellery Beach House review

    Blogg, Resa | 31 July 2021

Det började med att vi gifte oss, en love story. Spola fram till idag – dagen vi nyttjar bröllopspresenten som vi fick av våra vänner. Det blir Ellery Beach House – The Golden Ticket. Blir det en upplevelse? Vi använde presentkortet samt betalade extra själva för att lyxa till det ytterligare. Totalt gick notan på 6000.- SEK för två personer och en natt. Here is the experience i några ord och bilder… Tycker att stället har varit ganska hypat, men jag undrar varför…kanske hade vi otur? Både positivt och negativt alltså…

Vi ska börja packa, men solen är borta och vi börjar fundera vilken tid är det egentligen som gäller för incheckning. En snabb koll på mejlen – kl 14:00 är det som gäller där, men jag som bokade vill minnas att det var klockan 15:00 som var den utlovade tiden. Väl på hemsidan är det också just 15:00 som gäller, vilket numera skapar tydlig förvirring. Ska en lyxig upplevelse verkligen vara så svår att hantera? Ringer dem för klockan 10.00 – inget svar på telefonen med meddelandet att det är många som ringer just nu (för att avboka? :) ) och att man hänvisar till hemsidan… Hoppar in i chatten med Ellery’s personal istället som säger att det är kl 15:00 som gäller trots allt och trots att vi inte fått några mejl som flyttar fram vår incheckning… Märkligt och mötet med Ellery börjar redan på minus… Börjar fantisera om hur de skulle hantera oss om vi kom kl 14:00 trots allt, chansen är dock att vi hade snällt fått vänta…

Bilen ut till huset – en 30 minuters färd från oss. Parkering – en bit från anläggningen, vilket är bra, men det regnar och man måste springa. Som tur var så slutade det regna lika snabbt som det började så vi väntade på den stora parkeringen som var gratis. Incheckning. Lagom intresserad, men ändå lite leende personal välkomnar oss till stället med en mimosa och en genomgång av våra hålltider – rätt friskt ändå. Här kan man föreslå att ge folk välkomstdrinken efter att de har släpat in sina väskor, annars blir det lätt fel, dessutom utbildar ni folket kring var barerna finns och var de senare kan spendera ännu mer… Vidare till rummet med väskorna och drinken.

Ni vet den där känslan man öppnar dörren till hotellrummet som man valt att betala extra för för att inte få rummet med 20cm runt sängen att gå på? Well, det känslan fanns i 0,1 sekund innan vi såg att ja, rummet är ju stort, men att trots att WC är också stort är det också det enda man ser från rummet genom en glasdörr – inte duschen, inte handfatet, inte någon svag siluett att någon finns där, inte något som antyder på att det är en toalett, utan rakt av – dasset med toapappret på golvet bredvid och toaborsten. Kom igen? Är det verkligen det man vill se när man är där på en romantisk weekend? Privacy? Och duschdrapperi – för ett rum på 5490.-/natten? Glasväggar finns ju nuförtiden – ett plastskyke med knasigt tryck känns om inte annat lite ohygienisk i längden… Måste ändå säga att toaletten var vältilltagen och det bildades inga vattenpölar på golvet pga felprojektering, däremot samlades det vatten i handfatet – igentäppt eller en del av att man ska återanvända vattnet som hällt upp? Oklart. Ena tvålhållaren är i alla fall sönder, men vad gör det – det står ju 5 andra flaskor med innehåll.

Ska dock inte klaga hela vägen – sängen var fräsch trots att den gnisslade, minibaren fanns där trots endast 1 flaska vatten på 250cl för 35.-SEK för två personer (resten sprit), hårtorken fanns där trots inget eluttag på toaletten, lamporna gick att släcka ganska smidigt från sängen trots att det inte fanns några eluttag vid sängen för mobilen…

Vi bytte om direkt och gick ner till reception och vidare till Coco Beach Club – upplevelsen kan jag tycka är rätt udda – man blandar ihop folk som går i sidenklänningar till sina tidiga sittningar samtidigt som folk checkar in med resväskor och folk som går i badrockar (vår hade hål i sig och anti-theft chippet skavde i ryggen). Vem känner sig snyggast då? De i sidenklänningarna eller de i badrockarna – varför inte dela upp flödet av folk lite bättre? Man behöver ju inte gå igenom stället med finsittningen för att nå bastun liksom…

Vi blev guidade runt och fick handdukar – snabbt som bara den böjade vi leta efter en plats att bara slappna av på, men i brist på platser (hälften upptagna, hälften bortpockade pga regn som nyligen passerat) drog vi till bastun för ett senare dopp i havet. Skönt! Riktigt skönt! Och ja, personalen sprang in för att återställa timern för att hålla bastun igång.

Efter några dopp gick vi vidare till en pool vid huset där vi var ensamma till en början, men där några personer till anslöt inom kort. Vi kunde njuta av solen i någon timme där och lyckades träffa våra vänner som firade sin 10-bröllopsdag. Det var riktigt skönt! Rekommenderas. Lite oklart dock hur det skulle kännas om det var fullt med folk.

Vidare till middagen – en succé i det stora hela, men som drar ner betyget något – se längre ner kring varför. Vi fick en bra placering sittandes med utsikten mot havet och kunde njuta av varandras sällskap rätt ostört. Maten serverades snabbt och av flera i personalen som frågade om allergier och gjorde sitt yttersta för en bra upplevelse. Det vi ännu inte förstår är varför hälften av gångerna pratade de engelska och hälften av gågnerna svenska med oss – var det liksom en international thing they have? Man ser en del svengelska på hemsidan, men my gosh, why all that, liksom? :)

Åter i badrocken för att hänga vid öppna elden – även här – en lugn stund med dunkande fest på ovanvåningen, men det var riktigt skönt häng nästan ensamma.

Vi sov väldigt bra i de bekväma sängarna och kunde märklägga rummet väl. Upp till frukosten vid 08:30 och kunde redan då inse att det var en del köer vid smörgåsbordet.

Frukosten är väldigt god och hälsosam – bra kvalitetsmat och väldigt bra utbud av både varmt och kallt, frukt och ostar, juicer och kaffe/the, ja, även gingershots och körsbär med croisanter samt brieost. Men vi såg inte knäckebrödet – kanske var det för mycket annat bröd på bordet så vi kunde inte ta in alla intryck direkt? Man kunde sitta ute och inne – en trevlig upplevelse som efterföljdes av en promenad vid havet och en enklare utcheckning…

 

Betyget för hela upplevelsen? Jag måste säga att en prislapp på 5490.- för två personer och 1 natt borde ha erbjudit lite mer. I ärlighetens namn kan man för samma pengar flyga över 2 personer tur och retur till Montenegro och övernatta där på ett fint hotell 1 natt med frukost, troligtvis skulle solen och fin service ingå också…

Hotellet – 3 av 5. Någon spolade i toan och trycket i vår dusch försvann helt. Schampo i ögonen är inte att leka med. Stort rum med bra AC som inte blåser mot sängen. Helt OK utsikt mot poolen. Vänlig personal om än lite väl ansträngt leende – det gör stället lite stelt.

Spa – intressant, bra antal pooler om dessa är väldigt små. Vi gillade bastun vid havet, men tveksamt om det skulle vara huvudattraktionen. Dagbäddarna nyttjades på kvällen, men var tydligen tillval som vi fick.

Upplevelsen – avslappnande till viss del, om man lyckas njuta av lugnare stund vid öppna elden trots rejäl DJ-fest på ovanvåningen (som att ha stökiga grannar när man vill slappna av) :). Vi hade delvis tur med vädret som minskade på antalet personer vid poolerna samt fick uppleva stället i både regn och strålande sol – varje tillfälle hade sin charm och det fanns saker att göra under vistelsen i en natt, men oklart om man skulle bli uttråkad vid längre vistelse om man inte söp dygnet runt? :)

Maten – god, speciellt desserten – den var så god att den enskilt kunde vara värd ett besök i sig. Varför var vi tvungna att betala 150.- SEK för entrecot-biten är för mig oklart – det var inte wagyu biff direkt, kanske kunde man jämna ut förlusten på den biten mot att man beställer fler drinkar – vi blev inte ens erbjudna att beställa något utöver det som vi hade längre in under middagen.

Servicen – påklistrade leenden, men det kunde vi leva med. Det jobbigaste var ändå att behöva kämpa med notan där vi felaktigt blev debiterade för 2 köttbitar istället för 1. Hur svårt kan det vara om den köttbiten är också den enda saken ni tar betalt för förutom öl, vin och kaffe? Ni specade ju ändå att en av oss skulle ha fisken som ingick i paketet och en skulle ha kött…

Mr. Flint, sorry, you are out! Jag verkar inte vara den enda som tycker det. DI Weekend review

Samtidigt såg man att vissa insta-kändisar tackade för besöket och låtsades vara nöjda. Hoppas att det var genuint. De verkade fota frenetiskt, till och med att man fastnade på deras bilder…

Konst!

    Blogg | 29 July 2021

Titta vad min kära mor har målat! Hur vackert? Tänkte först att det bara var “en till tavla”, men när jag väl gav det några sekunder extra började man se detaljerna och ville utforska mer.

Snart kommer några av hennes tavlor ut till försäljning. Håll utkik!

 

Upgrade!

    Blogg | 27 July 2021

Upgrade: check! Inväntar leverans.

Flamingo friend

    Snack | 27 July 2021

Bjuder på en bild från i helgen. Soligt värre. :)

 

Presenten!

    Resa | 27 July 2021

Älskar att ge bort presenter som låter folk att tänka till, utvecklas, slappna av eller utforska något nytt. Så  med tanke på det har vi tillsammans med Katya bestämt att ge min mor en present och skickade henne till Montenegro, because why not?

Ett lyxigt rum med balkong, havsutsikt med bergstoppar i bakgrunden med promenadasvtånd till Kotor i en vecka blev valet. Tror att det an vara en bra present som både utvecklar (nytt land på listan), låter slappna av (frukost ingår), och låter utforska nytt (småstäder för dagsutflykter) är det som behövs just nu.

Flight and hotel booked :) Enjoy, mami!

Min mamma fyllde år!

    Blogg | 27 July 2021

Min älskade mamma fyllde år! Whoop!

Vi började redan en vecka innan födelsedagen med att jag, Katya och min mamma tog en roadtrip till Läckö slott som jag skriver om inom kort med fler bilder. Där njöt vi av naturen, njöt av frukostar på Vänerns bryggor, kvällarna och promenader via Läckö slottet, satt och drack vin i solnedgången och åt pistaschnötter i mängder. På vägen hann vi se Mariestad och Lidköping där vi stannade och åt glass och räkmackor. Jag och Katya hann även med att bada och paddla kajak i 4 timmar. Skoj!

Dagen innan födelsedagen drog vi till ett mer sunkigt ställe, men där vi kunde njuta av en mer sportig aktivitet – Roller & Bowlers – där jag lärde min mor att stå på rullskridskor. Det har varit hennes dröm rätt länge nu och det var dags att ställa sig på rullskridskorna för första gången. Det gick otroligt bra och jag är stolt över min mor som vågade och var så duktig och snabb på att lära sig! Cirka 50 minuter in var hon redo att släppa min hand och åka helt själv! Riktigt roligt och en upplevelse för min mor. Katya var med och fotade och filmade händelsen, evigt tacksam!

Själva födelsedagen startade med att vi kl 00:00 ringde henne samtidigt som vi stod utanför hennes fönster och försökte få upp en heliumballong till hennes balkong. Ballongen var formad som ett flamingo :) och när mammam gick ut på balkongen såg hon rosa fågel och sedan oss med stora leenden!

Vi hade tårta med oss och för att dagen ska kännas längre så började vi fira reda kl 00:01 – vi skålade och åt en liten bit tårta innan vi åkte hem för  lite sömn.

Själva dagen började med att vi slappade på balkongen – egentligen första gången vi kunde bara hänga och njuta av att inte göra något alls och utan några måsten. Jag läste en bok, Katya njöt av att bara sitta still. Vid 14-tiden var det dags att dra vidare mot föräldrarna för att tillsammans senare ta oss till båten med en bit mat. Sagt och gjort och väl vid Kajplats 13 insåg vi att de biljetter vi hade var för att ta oss ut till skärgåren, en inte tillbaka och dessutom skulle t/r resan ta 6,5 timme istället för vad vi trodde skulle bli 3 timmar. Lite väl liten båt och lite väl länge tyckte vi och lagom innan Cinderella II angjorde hamnen valde vi att överge skeppet och planerna och tog oss till Glashuset som låg i närheten. Väl där njöt vi av en middag med bl a seabrim. Väldigt gott och riktigt fint ställe som är väldigt avslappnat.

Efter det tog vi taxi hem och åt lite mer tårta som fanns kvar efter natten. Alla var lagm slut till klockan 21, men som tur var var vi hemma och hade inte 2,5 timmar kvar på sjön om vi hade verkställt vår utsprungsplan. Hoppas min mammam blev nöjd och hade en fin och solig dag. Vi hann ändå göra några videos och bilder som hon tyckte så mycket om. :)

Fotoramar på plats

    Blogg | 23 July 2021

Otroligt men sant, vi har hittills inte haft några foton uppe på plats i lägenheten, men nu är det ordning på torpet. Vi har ju alltså haft tavlor som vi själva målat och köpta tavlor, men aldrig foton på oss eller några familjemedlemmar. Jag tänkte ändra på det, så smällde upp några fotoramar runt om i lägenheten och ja, man ler ju varje gång man ser dem :)

Ska försöka ordna en fotovägg på kontoret och blir bättre på att fylla på familjealbumet med nya bilder och upplevelser med mina nära och kära.

 

UEFA EM och Sverige-Ukraina

    Blogg, Snack | 22 July 2021

Satt nästan och bet av oss naglarna? Nä. Inte riktigt, men ville testa på betting – gjorde inte det av okänd anledning, men vi hade kul och trevlig hela kvällen! :) Blågult vann :)

 

No Répondez S’il Vous Plaît

    Blogg, Snack | 22 July 2021

Mejl eller Mail? Det korrekta är faktiskt “mejl”.

Hur var det nu med mejletiketten? Brukar du också först skriva “Tack på förhand” och sedan vid svar ändå skicka ett enkelt “Tack”? Ett mejl som kan störa mottagaren och göra att det tar en bra stund innan man hittar tillbaka till sin arbetsro och tempo? Vi är ju så enkla att störa i dagens samhälle…ett litet mejl kan göra mycket, även om vänlighet inte ska underskattas.

Vad sägs om att avsluta mejlen med “NRSVP” – No Répondez S’il Vous Plaît – det vill säga att om man inte förväntar sig ett svar så kan det vara lägligt att undvika de där intetsägande mejl med “Tack!” eller “Bra” i retur?

Visste ni att om man ex-vis skriver “Med vänlig hälsning,” i sitt mejl för hand istället för att ha det i signaturen, så spenderar man cirka 1,5 sekund per mejl, gånger cirka 30 mejl om dagen, gånger cirka 160 arbetsdagar, så blir det hela 120 minuter på ett år som vi skriver detta… Tänk på det nästa gång du mejlar…

Studera PowerBI?

    Blogg, Ekonomi | 20 July 2021

Vilken plattform ska man satsa på för tolkning av data? Den frågan ställde jag mig cirka 3 månader innan jag sker detta inlägg. Frågan löste sig mer eller mindre av sig själv. Jag såg mer och mer att företag som jag arbetat med använder sig av PowerBI och nyligen när jag fick en ny tjänst ingick ansvar för utveckling av ju PowerBI.

Ödet löste svaret på min fråga och nu går jag all-in för att studera PowerBI applikationen. Tanken framåt är att bli proffs på detta på samma sätt som jag en gång i tiden beslutade mig för att bli proffs på Excel, vilket jag nu kan anse mig vara. :)

Löste snabb några enklare kurser på LinkedIn Learning att starta med, i övrigt får man lära sig genom att bygga något eget, vilket är alltid det bästa sättet för att fortsätta utvecklas!

PowerBI – Let’s go!