Blogg, Snack | 22 July 2021

No Répondez S’il Vous Plaît

Mejl eller Mail? Det korrekta är faktiskt “mejl”.

Hur var det nu med mejletiketten? Brukar du också först skriva “Tack på förhand” och sedan vid svar ändå skicka ett enkelt “Tack”? Ett mejl som kan störa mottagaren och göra att det tar en bra stund innan man hittar tillbaka till sin arbetsro och tempo? Vi är ju så enkla att störa i dagens samhälle…ett litet mejl kan göra mycket, även om vänlighet inte ska underskattas.

Vad sägs om att avsluta mejlen med “NRSVP” – No Répondez S’il Vous Plaît – det vill säga att om man inte förväntar sig ett svar så kan det vara lägligt att undvika de där intetsägande mejl med “Tack!” eller “Bra” i retur?

Visste ni att om man ex-vis skriver “Med vänlig hälsning,” i sitt mejl för hand istället för att ha det i signaturen, så spenderar man cirka 1,5 sekund per mejl, gånger cirka 30 mejl om dagen, gånger cirka 160 arbetsdagar, så blir det hela 120 minuter på ett år som vi skriver detta… Tänk på det nästa gång du mejlar…