Blogg | 27 July 2021

Min mamma fyllde år!

Min älskade mamma fyllde år! Whoop!

Vi började redan en vecka innan födelsedagen med att jag, Katya och min mamma tog en roadtrip till Läckö slott som jag skriver om inom kort med fler bilder. Där njöt vi av naturen, njöt av frukostar på Vänerns bryggor, kvällarna och promenader via Läckö slottet, satt och drack vin i solnedgången och åt pistaschnötter i mängder. På vägen hann vi se Mariestad och Lidköping där vi stannade och åt glass och räkmackor. Jag och Katya hann även med att bada och paddla kajak i 4 timmar. Skoj!

Dagen innan födelsedagen drog vi till ett mer sunkigt ställe, men där vi kunde njuta av en mer sportig aktivitet – Roller & Bowlers – där jag lärde min mor att stå på rullskridskor. Det har varit hennes dröm rätt länge nu och det var dags att ställa sig på rullskridskorna för första gången. Det gick otroligt bra och jag är stolt över min mor som vågade och var så duktig och snabb på att lära sig! Cirka 50 minuter in var hon redo att släppa min hand och åka helt själv! Riktigt roligt och en upplevelse för min mor. Katya var med och fotade och filmade händelsen, evigt tacksam!

Själva födelsedagen startade med att vi kl 00:00 ringde henne samtidigt som vi stod utanför hennes fönster och försökte få upp en heliumballong till hennes balkong. Ballongen var formad som ett flamingo :) och när mammam gick ut på balkongen såg hon rosa fågel och sedan oss med stora leenden!

Vi hade tårta med oss och för att dagen ska kännas längre så började vi fira reda kl 00:01 – vi skålade och åt en liten bit tårta innan vi åkte hem för  lite sömn.

Själva dagen började med att vi slappade på balkongen – egentligen första gången vi kunde bara hänga och njuta av att inte göra något alls och utan några måsten. Jag läste en bok, Katya njöt av att bara sitta still. Vid 14-tiden var det dags att dra vidare mot föräldrarna för att tillsammans senare ta oss till båten med en bit mat. Sagt och gjort och väl vid Kajplats 13 insåg vi att de biljetter vi hade var för att ta oss ut till skärgåren, en inte tillbaka och dessutom skulle t/r resan ta 6,5 timme istället för vad vi trodde skulle bli 3 timmar. Lite väl liten båt och lite väl länge tyckte vi och lagom innan Cinderella II angjorde hamnen valde vi att överge skeppet och planerna och tog oss till Glashuset som låg i närheten. Väl där njöt vi av en middag med bl a seabrim. Väldigt gott och riktigt fint ställe som är väldigt avslappnat.

Efter det tog vi taxi hem och åt lite mer tårta som fanns kvar efter natten. Alla var lagm slut till klockan 21, men som tur var var vi hemma och hade inte 2,5 timmar kvar på sjön om vi hade verkställt vår utsprungsplan. Hoppas min mammam blev nöjd och hade en fin och solig dag. Vi hann ändå göra några videos och bilder som hon tyckte så mycket om. :)