Att byta frisör är svårare än att byta bank

    Blogg | 22 December 2020

När jag som tonåring fick välja min egen frisör gjorde jag enkelt för mig – jag gick bara över gatan från där vi bodde och frågade om de hade tid för en snabb klippning – enkelt och smidigt.

Det roliga är att jag har samma frisör än idag. Trots att jag har lyckats bo i Umeå i 4 år under pluggtiden. Det gick så långt att jag kunde avvakta längre perioder utan att klippa mig – bara för att just min frisör skulle kunna klipa mig. Så jag klippte mig endast är jag var på besök i Stockholm.

Nu 20 år efter är det fortfarande samma frisör som redan när jag bokar tiden online tar fram rätt längd på maskinmunstycket samt vässar saxen för att få till det perfekt.

Det var länge sedan jag fick säga hur jag vill ha min frisyr – han minns och vet vad jag är ute efter – till och med att det ska vara liiiite kortare under sommaren.

Klipper mig hos Hair Gallery Alvik, nämligen Gabriel. Han är bra han! 20-årigt test resulterat i en rekommendation.

En tanke om Dagens Industri – di.se

    Blogg | 12 December 2020

Jag förstår verkligen inte hur kan DI.se ta dubbelt betalt av sina prenumeranter. Helt utan att skämmas! Dels tar de betalt via officiella prenumerationen för att läsa artiklarna, men sedan tar de ju också betalt med min data och uppmärksamhet när de i den redan prenumerarade miljön på DI.se visar annonser som dessutom i vissa fall är utformade som artiklar.

Otroligt att alla plågas, men fortsätter att använda sig av den källan – jag är ju en av dem.

En annan jobbig sak är den stora headern på sidan som lämnar ännu mindre plats åt nyttig information på skärmen. Som att tjuvkika på en redan köpt Ferrari utan möjlighet att få köra den trots att officiella papper är påskrivna, men det är liksom ändå en bilförsäljare som står och försöka sälja på en massa onödigt skit on the side.

Veckor som en dag

    Blogg | 12 December 2020

Dessa senaste veckor har varit både tuffa och utmanande, men samtidigt rutinmässiga på något sätt, vilket jag tror har hjälpt oss mycket i att ta oss förbi dem. Det är några veckor kvar till julledighet och den där efterlängtade nystarten. Förresten, vem säger att en nystart ska alltid vara på en måndag eller i början av en månad, eller för den delen i början av ett nytt år? För om man verkligen vill ha en förändring så kan man lika gärna dra igång den idag – en fredag klockan 22:51 den 11 December, right?

Så om dessa veckor som varit – jag har iaf upplevt dem som en och samma dag. Upp tidigt – alltid före klockan 06.00. Småfix, dusch, en kopp té eller kaffe, lite jobb, lite städning, lite lunch, sedan iväg och hämta Katya (ett nytt inslag i vardagen de senaste veckorna av olika anledningar), laga middag eller slöa framför PS4 och sedan sova… Inte mycket till variation alltså, men varje liten bit hjälper på vägen ändå så jag försöker få in dessa så dagarna inte blir så enformiga.

Så har jag till exempel fått plats på två kurser – Gävle och Umeå Universitet blir det under VT21 och lite kurser i projektledning. Blir skoj, inte minst då vi nu är två studenter i detta hushåll – Katya läser ju också ett ekonomiprogram, vilket inspirerat mig till att återuppta studier.

En annan grej är at vi börjat kolla på nya lägenheter. Vi trivs verkligen i vår, men varför inte byta om man lyckas hitta något fint och nytt? För att öka chansen så har vi börjat med en ny hobby – messa varandra lägenheter som ser bra ut och där vi ka drömma bort oss till något större och något nytt. Till helgen ska vi iväg på en ”visning” – se området lite kring en lägenhet som verkar vara up for grabs…

Idag var jag och servade bilen – fick provköra nya Audi Q3 – en invändigt liten bil, men ambition om att vara stor utanpå, men jag tyckte inte riktigt om den – lite för slö och sladdrig jämfört med vår nuvarande, även om jag tyckte om att sitta lite högre upp. Plågas fortfarande över vilket nästa bil blir – en liten skitbil för en billig peng för att spara till huset eller en större bil för att lyxa till vardagen lite… We´ll see!

Vad mer har hänt? Jo, anmält mig till någon Audi tävling online som jag såg – tror inte på vinst, men what the hell, man måste chansa ibland – jag har ju trots allt varit med i Toyotas marknadsföringskampanj och fick köra deras Auris i en hel månad gratis, vilket kom lägligt då jag sålda min dåvarande. Man måste drömma lite också.

På tal om att drömma – det ska jag nog göra nu! Först räkna fåren och sedan sova lite. Ny dag – samma möjligheter! (citat corona style :) )

Sjukvårdsdirektör’ns budget

    Snack | 10 December 2020

Man ska inte glömma att varje direktör är ett slags entreprenör som ansvarar för en egen budget och kassa och ska också hitta medel som utökar den egna budgeten och kassan till varje pris. Vissa får bara mer mediatid… Att säga “vi klarar det till varje pris!” är så mycket svårare att säga än panikartat skrika att det är total katastrof även om den egna verksamheten inte är belagd till 100%. För lyckas man i det första fallet blir det mycket mindre uppmärksammat än i andra fallet – man vill ju visa sig som en hjälte i slutet av sagan…

Vi ska inte gå in på alla de fikor och luckor som ska avklaras emellan allt snack om corona i media. Se några Insta-flöden som man trots ovan hinner uppdatera. Visst – ett allvarligt tillstånd och en hemsk sjukdom som drabbar miljarder människor på ett eller annat sätt. Full respekt för det, men förstå mig rätt – alla jobb är viktiga och tuffa. Either you’re in or you’re out.

För er med humor bjuder jag på denna. :)

Billigare försäkring på privatleasing

    Blogg | 1 December 2020

För några dagar sedan fick jag ett brev från min bilförsäkringsleverantör där årspremien och milantalen specades in i minsta detalj. Det fick mig att fundera – för även om mitt leasingavtal står på 2000 mil om året, så behöver väl försäkringen inte vara det då det handlar om två olika avtal med två olika bolag i bakgrunden? Jag tog tag i saken och gjorde ett enda samtal till märkesförsäkringen på IF…

Lyckades förhandla om en billigare försäkring på bilen genom att bara ringa och fråga. Sparade cirka 1000kr per år för att göra detta och speciellt nu när bilen bara står och samlar damm i garaget.

Att man kan göra det på innevarande år och få tillbaka pengar var en trevlig överraskning och inget man tänker på sådär direkt, men det är en relativt stor (procentuellt iaf) kostnadspost som är kopplad till bilens omkostnader.

Medan alla andra shoppade loss på Black Friday så gjorde jag är Black Friday reverse och fick tillbaka lite cash. Känns bra ändå! Rekommenderas som årlig procedur!