Blogg | 1 December 2020

Billigare försäkring på privatleasing

För några dagar sedan fick jag ett brev från min bilförsäkringsleverantör där årspremien och milantalen specades in i minsta detalj. Det fick mig att fundera – för även om mitt leasingavtal står på 2000 mil om året, så behöver väl försäkringen inte vara det då det handlar om två olika avtal med två olika bolag i bakgrunden? Jag tog tag i saken och gjorde ett enda samtal till märkesförsäkringen på IF…

Lyckades förhandla om en billigare försäkring på bilen genom att bara ringa och fråga. Sparade cirka 1000kr per år för att göra detta och speciellt nu när bilen bara står och samlar damm i garaget.

Att man kan göra det på innevarande år och få tillbaka pengar var en trevlig överraskning och inget man tänker på sådär direkt, men det är en relativt stor (procentuellt iaf) kostnadspost som är kopplad till bilens omkostnader.

Medan alla andra shoppade loss på Black Friday så gjorde jag är Black Friday reverse och fick tillbaka lite cash. Känns bra ändå! Rekommenderas som årlig procedur!