Blogg | 12 December 2020

Veckor som en dag

Dessa senaste veckor har varit både tuffa och utmanande, men samtidigt rutinmässiga på något sätt, vilket jag tror har hjälpt oss mycket i att ta oss förbi dem. Det är några veckor kvar till julledighet och den där efterlängtade nystarten. Förresten, vem säger att en nystart ska alltid vara på en måndag eller i början av en månad, eller för den delen i början av ett nytt år? För om man verkligen vill ha en förändring så kan man lika gärna dra igång den idag – en fredag klockan 22:51 den 11 December, right?

Så om dessa veckor som varit – jag har iaf upplevt dem som en och samma dag. Upp tidigt – alltid före klockan 06.00. Småfix, dusch, en kopp té eller kaffe, lite jobb, lite städning, lite lunch, sedan iväg och hämta Katya (ett nytt inslag i vardagen de senaste veckorna av olika anledningar), laga middag eller slöa framför PS4 och sedan sova… Inte mycket till variation alltså, men varje liten bit hjälper på vägen ändå så jag försöker få in dessa så dagarna inte blir så enformiga.

Så har jag till exempel fått plats på två kurser – Gävle och Umeå Universitet blir det under VT21 och lite kurser i projektledning. Blir skoj, inte minst då vi nu är två studenter i detta hushåll – Katya läser ju också ett ekonomiprogram, vilket inspirerat mig till att återuppta studier.

En annan grej är at vi börjat kolla på nya lägenheter. Vi trivs verkligen i vår, men varför inte byta om man lyckas hitta något fint och nytt? För att öka chansen så har vi börjat med en ny hobby – messa varandra lägenheter som ser bra ut och där vi ka drömma bort oss till något större och något nytt. Till helgen ska vi iväg på en ”visning” – se området lite kring en lägenhet som verkar vara up for grabs…

Idag var jag och servade bilen – fick provköra nya Audi Q3 – en invändigt liten bil, men ambition om att vara stor utanpå, men jag tyckte inte riktigt om den – lite för slö och sladdrig jämfört med vår nuvarande, även om jag tyckte om att sitta lite högre upp. Plågas fortfarande över vilket nästa bil blir – en liten skitbil för en billig peng för att spara till huset eller en större bil för att lyxa till vardagen lite… We´ll see!

Vad mer har hänt? Jo, anmält mig till någon Audi tävling online som jag såg – tror inte på vinst, men what the hell, man måste chansa ibland – jag har ju trots allt varit med i Toyotas marknadsföringskampanj och fick köra deras Auris i en hel månad gratis, vilket kom lägligt då jag sålda min dåvarande. Man måste drömma lite också.

På tal om att drömma – det ska jag nog göra nu! Först räkna fåren och sedan sova lite. Ny dag – samma möjligheter! (citat corona style :) )