Snack | 10 December 2020

Sjukvårdsdirektör’ns budget

Man ska inte glömma att varje direktör är ett slags entreprenör som ansvarar för en egen budget och kassa och ska också hitta medel som utökar den egna budgeten och kassan till varje pris. Vissa får bara mer mediatid… Att säga “vi klarar det till varje pris!” är så mycket svårare att säga än panikartat skrika att det är total katastrof även om den egna verksamheten inte är belagd till 100%. För lyckas man i det första fallet blir det mycket mindre uppmärksammat än i andra fallet – man vill ju visa sig som en hjälte i slutet av sagan…

Vi ska inte gå in på alla de fikor och luckor som ska avklaras emellan allt snack om corona i media. Se några Insta-flöden som man trots ovan hinner uppdatera. Visst – ett allvarligt tillstånd och en hemsk sjukdom som drabbar miljarder människor på ett eller annat sätt. Full respekt för det, men förstå mig rätt – alla jobb är viktiga och tuffa. Either you’re in or you’re out.

För er med humor bjuder jag på denna. :)