Stay young and childish…

    Blogg | 28 July 2019

Min mor har fyllt år! Hurra hurra hurra! Vi firade lite naturligtvis.

Redan kl. 00:00, enligt vår smått tokiga tradition, har jag ringt min mamma för att gratulera henne på födelsedagen och var därmed först att göra det. Hehe.

Kl 07:15 åkte jag Katya förbi min mor med blommorna och den första presenten från oss. Några kramar senare skjutsade vi tillsammans Katya till jobbet och åkte vidare till Nacka strand för lite häng. Vindstilla, sol och värme. Perfekt start på dagen.

Morgonen fortsatte med att vi hämtade upp tårtan och åkte vidare till NK, Åhlens och en till glasögonbutik som jag glömt namnet på. Det var nämligen dags för nästa present som mon mor önskat länge. Det blev ett par solglasögon från Dior.

Sen åkte vi hem och förberedde oss inför kvällens aktivitet som blev en övverraskningsmiddag på Grodan där vi njöt av fint väder, sällskap och mat. Vi hann ta en prommis m Katya på vägen dit. Länge sedan man promenerade vid Stureplan.

Kvällen fortsatte hemma där vi åt upp stora bitar av den tårtan som vi hämtade på morgonen. Den var god. En limecheesecake från Gateau sitter aldrig fel.

En mycket lugn och trevlig dag med nögra mindre överraskningar helt enkelt.

Just ja, kaninen, den var en riktig succé. Gäller att aldrig sluta vara barnslig. ;)

Filmer på Netflix med höga IMDB betyg

    Blogg | 21 July 2019

Såg Captain Phillips på Netflix igår med IMDB betyg på 7,8 i skrivande stund. En riktigt bra, lagom brain dead film med gripande action. Extra intressant med tanke på dagens aktuella händelser i Hormuzsundet samt att storyn baseras på riktiga händelser och riktiga personer.

Rekommenderas.

Haga again!

    Träning | 21 July 2019

Gissa om jag blev glad när denna runda i Haga blivit av? Nu håller vi på att byta om inför en ny runda på 4 km. Blir skoj – hoppas vi hinner innan det börjar regna :)

upd: jo, vi hann innan regnet kom och vi fick in en riktig fin runda i bra tempo! Bättre än sist iaf så det går åt rätt håll!

Lek på gymmet

    Blogg, Träning | 18 July 2019

Hela den här veckan har jag koncentrerat mig på att komma ner i varv och ta hand om mig själv. Jag har lyckats springa en hel del på sistone men även tagit tillfället och tagit morgonpass på gymmet. Händer endast när man är som minst stressad och en vardag ser ut som semester snarare än att man ska dra iväg till jobbet och köra järnet. Nu när jag jobbat hemifrån hela veckan har jag kunnat unna mig det.

Naturligtvis ökar det prestationen under kommande…ja, helår, säkert, med tanke på hur givande detta har varit.

Nu sitter jag och småsvettas (förbränningen är åter igång, yes!) och hoppas litegrann att Katya vill haka på en kvällspass ikväll för att få i oss lite frisk luft efter en dag framför datorn.

Justja, på tal om lek på gymmet – jag har försökt förstå crossfit – att stressköra alla övningar på tid eller så mkt man orkar, men får man verkligen så snygg kropp och blir lagom skadefri? Vet ej då jag inte testat, men en sak som jag noterat är att det viktigaste är att göra det man trivs bäst med – för mig var det lek på gymmet idag iaf.

Audi Mobilitetsgaranti – punktering på vägen?

    Blogg | 16 July 2019

Som ni redan vet är jag inne i min andra period av privatleasingen av en Audi. En Audi A4 Avant Quattro med 190hk och automatlåda som jag än så länge är väldigt nöjd med. Efter min första period med en tidigare, en något äldre Audi från 2015, har jag upplevt att Audis service och inte bara kvalitet är det som blev avgörande i valet av nästa bil även om flera andra bilmärken var tilltalande. Service är lika mycket värd som själva bilen!

När man privatleasar en Audi betalar man för bilen, försäkringen, servicen och det ingår även en sk. Mobilitetgaranti som är väl värd de pengarna. Det gör att man aldrig blir stående och får tillgång till ex-vis fri lånebil vid garantiärenden etc.

I fredags råkade vi ut för en punktering. Mitt i Stockholm, eller ja, vid Alvik, där de bygger om gröna linjens tunnelbana och den bron som går över Drottningholmsvägen. Det visar sig att de ansvariga har lämnat en hel del skräp på vägen och utöver den taskiga vägen och vägmarkeringen strax efter Tranbergsbron har de lämnat en massa spikar.

Det var ganska odramatiskt. Det började låta rejält från bakvagnen då spiken stack ut och tog i fälgen vid varje varv som hjulet snurrade. Jag stannade direkt. Det lät precis som en punktering, men intressant nog höll hjulet i cirka 10 minuter innan det blev platt. Det gjorde att jag kunde åka iväg, bort från trafikerade vägen, innan jag ringde till Audi Mobilitetsgaranti.


Som det visade sig senare så var spiken rejäl – kanske hör den hemma på järnvägen…

Efter att ha angett min position och i princip angett bara mitt reg.nr. så har personen sagt att en bärgare är redan på väg.

Viking Assistans var de som kom till undsättning efter bara 11 minuter i en välputsad liten bil! Under framkörningen hann de även ringa mig för att säga att de var på väg samt skickat SMS med bekräftelse om att de har tagit emot ordern och bekräftat min position på kartan där jag själv kunde se en karta med min bil och närmaste identifierade verkstad. Rätt coolt!


Killen som hoppade ut visste exakt vad som skulle göras och efter att ha tagit ut skruven, täppt till hålet samt fyllt i hjulet med tätningsvätska och pumpat upp hjulet igen var det klart. Han berättade att jag bör rulla omkring i cirka 15 minuter innan vätskan stelnar och fördelas jämnt i däcket och att jag kan använda bilen som vanligt om jag bedömer att hjulet håller luften. Han nämnde också att det var på egen risk jag gjorde det och att det bösta är att få det fixat snabbt!

Sagt och gjort. Vi båda rullade iväg. Jag behövde inte ens skriva på något – han fotade bara bilens reg.nr och jag fick ytterligare SMS om att ärendet är klart och jag att jag bör uppsöka en verkstad för vidare åtgärd.

Tack vare Audi Mobilitetsgaranti har jag återigen varit på vägen efter bara 45-50 minuters väntan och har då inte ens smutsat ner ett finger.


Efter att ha varit vid Audi Järva Krog på måndagen därpå fick jag ett nytt däck beställt och fick veta att jag kunde komma förbi på tisdagmorgonen för att få hjulet utbytt. Väl på tisdagen var jag på plats tidigt på morgonen, men efter att ha väntat i cirka 1,5 timme fick jag veta att däcket har inte kommit till verkstaden i tid och att jag kunde antingen få en frukost på Scandic i väntan på åtgärden eller ta en fri lånebil för att återfå full flexibilitet under dagen.

Jag valde det senare och åkte egentligen hem där jag kunde jobba lite och vila ut efter en tidig morgon. Klockan 13:00 fick jag ett SMS där det stod att bilen var åtgärdad och jag kunde hämta ut bilen.

Däcket, monteringen, balanseringen och tätningsvätskan gick på 3143.- SEK (då det inte är garantiärende fick jag stå för själva däckbytet samtidigt som hjälpen på vägen var helt gratis). Den fria lånebilen fick jag som kompensation för att jag felaktigt fick vänta i cirka 1 timme där på morgonen under tiden som de fraktade däcket till verkstaden.

Det kallar jag för perfekt service och även en tråkig upplevelse vändes till något positivt trots den något höga kostnaden för en liten punktering.

Tack Audi!

Mmm… burgare!

    Blogg | 16 July 2019

Förra helgens påhitt fick bli en resa till Vaxholm, men har jag sagt vilka grymma burgare har Katya gjort den kvällen? Bjuder bara på några bilder. En riktigt fin dag och en fin middag. Inte ofta vi gör burgare hemma, men denna var en succé! Mums!

Aldrig mer Hagaparken, eller?

    Blogg | 16 July 2019

Jan och Marielle med deras lilla pojke var på besök i Sthlm, vilket ledde till en längre fika och en riktigt skön promenad i Hagaparken.

När jag och Katya träffades och fortfarande dejtade tyckte vi om att promenera. Det gjorde att typ andra eller tredje dejten skulle bli en promenaddejt. Vi valde att ta oss runt Brunnsviken, vilket är hela 10 km. För en som har sprungit där så otroligt många gånger känns ju varvet som en promenad till affären för att köpa mjölk, men Katya visste inte vilket varv vi valde att gå, mest kanske för att jag aldrig sa det. Hon hade ork och vi gick i bra tempo, jag hakade på. Tiden gick så fort, som det alltid gör när man har kul, att vi märkte knappt att vi klarade av milen rätt snabbt. Jag var rätt trött i benen efteråt, men Katya har inte sagt något om detta (kanske för att imponera lite) :). Några veckor senare nämnde hon att Hagaparken är nog det värsta hon gjort och att hennes ben, mest pga obekväma skor som var inte riktigt gjorda för promenader på grusvägar, klarade knappt av det. Så efter den gången skulle vi aldrig mer sätta vår fot i Haga tillsammans. Det gick 4,5 år.

När vi i helgen valde stället för att träffa Jan och Marielle på föreslog jag Haga, i hopp om en återförening mellan parken och Katya som hatade stället.

Vi fikade, njöt av vädret som var helt fantastiskt, skrattade och lekte med lilla E. och inte minst – vi lyckades promenera i, enligt min mätning, hela 3,5 km.

För att göra story kort så har Katya själv efter den promenaden sagt att hon skulle vilja springa lite där, inte minst för att vi ska träna inför Göteborgs Midnattsloppet som vi ska springa i augusti.

Gissa om jag var lyckligast i världen då? :)

Gokart i Stockholm? Åk till Norrtälje!

    Blogg, Video | 16 July 2019


Det var en vanlig söndag. En söndag som vi inte visste vad vi skulle göra med. Jag satt framför datorn och försökte hitta en sysselsättning ett par dagar framöver. Katya lyssnade på en ljudbok och kikade ut genom vårt stora vardagsrumsfönster och kollade på alla regnmoln som snabbt flög förbi. Plötsligt ringde telefonen. Sebbe ringde…

Vi tänkte åka gokart. Ska ni med? GokartFörAlla i Norrtälje har öppet och har en fin bana!

Klart vi skulle med! Även om Katya tvekade först så hann vi lasta in våra GoPros in i bilen, ta min hjälm och flög fram till Norrtälje. På vägen kom vi ikapp den andra bilen som Sebbe körde och några minuter senare var vi framme.

En riktigt fin bana med bra bilar. Vi körde några race och lyckades spendera typ 3 timmar på banan. Ja, bilderna och videon säger mer så se själva.

Efter att ha kört typ 40-50 varv var det dags att åka hem, men vi svängde förbi McD för en stödburgare och eftersnack. Vem vann? Vi körde ganska lika, jag vann en heat och Sebbe tog den andra. Riktigt skoj!

En helt perfekt dag som kunde ha gått förlorad om ni frågar mig.

Kvällen spenderade vi i soffan och spelade schack. :)

Drömmar och mål. En dag om ingenting…

    Blogg | 6 July 2019

De säger att man ska visualisera saker för att enklare kunna nå sina drömmar. Det var just en sådan dag. En dag när man inte tänker på något annat än ens framtid och planerar. Planerar in i minsta detalj för att sedan kunna följa en plan. En rutin som hjälper en att nå målet eller ja, uppnå de drömmar man en gång haft.

Vi svängde förbi Vaxholm idag – riktigt trevligt som vanligt! Skönt med semester ändå!