Blogg | 16 July 2019

Aldrig mer Hagaparken, eller?

Jan och Marielle med deras lilla pojke var på besök i Sthlm, vilket ledde till en längre fika och en riktigt skön promenad i Hagaparken.

När jag och Katya träffades och fortfarande dejtade tyckte vi om att promenera. Det gjorde att typ andra eller tredje dejten skulle bli en promenaddejt. Vi valde att ta oss runt Brunnsviken, vilket är hela 10 km. För en som har sprungit där så otroligt många gånger känns ju varvet som en promenad till affären för att köpa mjölk, men Katya visste inte vilket varv vi valde att gå, mest kanske för att jag aldrig sa det. Hon hade ork och vi gick i bra tempo, jag hakade på. Tiden gick så fort, som det alltid gör när man har kul, att vi märkte knappt att vi klarade av milen rätt snabbt. Jag var rätt trött i benen efteråt, men Katya har inte sagt något om detta (kanske för att imponera lite) :). Några veckor senare nämnde hon att Hagaparken är nog det värsta hon gjort och att hennes ben, mest pga obekväma skor som var inte riktigt gjorda för promenader på grusvägar, klarade knappt av det. Så efter den gången skulle vi aldrig mer sätta vår fot i Haga tillsammans. Det gick 4,5 år.

När vi i helgen valde stället för att träffa Jan och Marielle på föreslog jag Haga, i hopp om en återförening mellan parken och Katya som hatade stället.

Vi fikade, njöt av vädret som var helt fantastiskt, skrattade och lekte med lilla E. och inte minst – vi lyckades promenera i, enligt min mätning, hela 3,5 km.

För att göra story kort så har Katya själv efter den promenaden sagt att hon skulle vilja springa lite där, inte minst för att vi ska träna inför Göteborgs Midnattsloppet som vi ska springa i augusti.

Gissa om jag var lyckligast i världen då? :)