New runners

    Blogg | 26 September 2023

Sitter och läser mer om löpning samt hur man kan förbättra sin träning med intervallträning och variationen i löpturer, vilket jag kanske saknat på sistone. Efter att ha plöjt igenom en massa sociala medier och konton inser jag att ett nytt varumärke har dykt upp på mångas fötter och i form av ryggsäckar, t-shirtar etc. Det är HOKA.

Efter att ha varit trogen mina Gel Kayano Asics är jag tyvärr väldigt missnöjd med mina Kayano 29 som också får bli det sista långsamma skoparet jag äger. Byter nog till Hoka Gaviota 5 härnäst till nya säsongen.

I övrigt glad att ha hittat vettiga artiklar pch youtube videos om löpning så senaste två veckor har resulterat i en hel del löpträning som också kändes riktigt bra, efterlängtat och roligt.

What’s next?

    Blogg, Snack | 24 September 2023

Jahapp, nu när målet med MC kort är uppnått – vad gör man nu? Att åka runt är visserligen kul, men jag behöver en ny utmaning där jag kan utvecklas och testa nytt. Har några idéer på projekt framöver, så hoppas dessa gå i lås och går att kombinera med nya vardagen som kommer under hösten – nytt jobb och hård satsning på hälsa och träning.

Löpning är inte min grej…denna säsong.

    Träning | 12 September 2023

Helgen som nyligen passerat så snabbt har nog varit den mest hektiska helgen på länge. Det är självförvållat dock, låt mig förklara.
Lördagen skulle spenderas med en massa fysiskt krävande aktiviteter, och lustigt nog råkade dessa samlas under en och samma dag utan möjlighet till ombokning. Jag ville så gärna delta och testa mina egna gränser…

Förmiddagen skulle spenderas på en MC där SMC Knixkurs skulle stå för underhållningen och utbildningen – mer om det separat i nästa inlägg.
Eftermiddagen skulle dock bli desto varmare och Stockholm Halvmarathon stod på agendan.
På kvällen skulle jag träffa en kollega för en bit mat, men skulle naturligtvis hinna hem emellan för ombyte.

Jag vet inte hur jag tänkte, men 4 timmars aktivitet på hojen följt av 2 timmars dryga löptur i 24-graders värme var ändå rätt utmanande.

Jag kom till startlinjen i tid och värmde upp. Jag åt och drack lagom rätt inför ett lopp som jag inte gjort på cirka 5-6 år, men visst hade jag en ambition om att nå ett bra resultat och måltid. Hur tänkte jag där?

Den korta versionen av detta är att närmare än såhär till mållinjen har jag inte varit. På bilden står jag på andra sidan staketet – tyvärr.

Det blev helt enkelt för lite träning, för mycket annan aktivitet än fokus på löpningen den dagen och kroppen orkade inte med – för första gången i mitt liv fick jag kliva av ett lopp. Trots att jag lyckades springa 10km av 21km så valde jag att ta hand om min kropp än att plåga den. Ibland måste man välja…även om det skapar ett hack i lopp-kurvan och skadar egot.

Så jag återupptar seriös träning för att kunna göra en sk. come back och slutföra ett lopp med ett bra resultat under kommande säsong. För det kommer det behövas lite uppoffringar och det är jag redo för, eftersom det väger upp för den sämsta känslan när man behöver bryta ett lopp som man sett fram emot så länge.

Bästa tiden jag haft på Halvmarathon var under 2015 då jag sprang på 1 timme och 50 minuter. Dit ska vi igen!

Flying present

    Blogg | 2 September 2023

Min älskade fru har varit på en utlandsresa i två dagar för att på ett fint sätt avsluta sin semester samtidigt som jag fokuserade på jobb och utbildning.

Naturligtvis var jag på flygplatsen och mötte upp henne. Visade sig att hon hade en fin present till mig – Burberry Hero parfym som jag tyckte om men inte köpt sedan vår senaste resa till Portugal. Vet inte varför jag inte gjorde det, kanske var det för många dofter som vi provade så det var ett svårt val då, men senare visat sig vara det bästa. Otroligt att hon minns och ändå köper parfymen. Hon är bäst hon!

Bjuder på en bild från favoritstället.