Apple Täby experience – review

    Snack | 25 July 2022

Igår var jag i stan och skulle köpa en telefon till mitt företag – nämligen företagets första nu när företaget ska utvecklas och viktiga samtal ringas. Jag bestämde mig för att göra det hos Apple direkt – utan några mellanhänder och inte heller online, mest för att göra något live istället för att klicka runt. Det blev en intressant upplevelse ändå. Min tanke var att det skulle bli en positiv sådan, men tyvärr kunde den upplevelsen bli bättre…

Jag kom in till en fullsmockad Apple butik i Täby där jag möttes av en ledig agent, som frågade mitt namn och undrade vad hon kunde hjälpa mig med. Jag nämnde att jag ville köpa en ny telefon till företaget och hon bad mig snällt att vänta på nästa lediga agent. Vad som visade sig senare var att det var store manager som mötte mig och istälet för att sälja en telefon stod hon vidare utan något åtagande, men snarare titta omkring, vinka hejdå till medarbetare som gick hem efter sitt pass och fråga andra kunder som kom in om hur hon kunde hjälpa dem.

Jag väntade i cirka 5-6 minuter på en agent som sedan kom fram till mig och frågade vad han kunde hjälpa mig med. Jag berättade om önskemålet, men undrade om jag ändå skulle gynnas av att köpa en Max modell av samma telefon. Agenten försökte sälja in Max modellen genom att säga att kameran var bättre på den samt att han tyckte sig minnas att RAM minnet på Max modellen skulle vara större, trots att spec-jämförelsen online inte visade på detta alls. Agenten bad om ursäkt för det och vi bestämde att gå för en ordinarie modell.

Samtidigt som vi diskuterade modellerna fördelar i 1-2 minuter har en annan säljare kommit fram till mig och undrat om jag var “Alex” som stod på väntlistan, där svaret blev “ja”. Då fick min agent en rejäl utskällning för att han inte plockat bort mitt namn från väntlistan. Han var då tvungen att väsa tillbaka och be om ursäkt för det. Otroligt för mig som kund att hamna i ett bråk mellan agenter. Nåväl, vidare till köpet…

Jag gav företagsuppgifter och han slog in telefonens serienummer etc. Jag försökte betala. Kortterminalen kopplad till hans bärbara dosa har avbrytit köpet hela två gånger av okänd anledning och när kortet väl placerades in i kortläsaren har köpet gått igenom, men terminalen visade att köpet avbröts pga connection problem. Här var agenten tvungen att gå till sin manager och jag kollade transaktionen i min bank där det tydligt syntes att köpet gått igenom. Väl tillbaka gav säljaren mig info om att köpet var OK och att jag kunde nu få ett kvitto.

Trots att jag berättade till alla i butiken om att det är ett företagsköp han INGET företgasnamn framgått på kvittot, vilket jag bad om att justera, så nu har jag två kvitton. Otroligt dåligt av Apple att inte kunna hantera detta alls.

En annan väldigt dålig grej var att under 60% av hela min vistelse i butiken har larmet varit påslaget då ett litet barn råkat dra i en telefon som utlöste larmet och agenter försökte stänga av larmet genom att kräla under bordet i panik.

Vad som skulle bli lite av ett lyxköp har blivit en otroligt dålig upplevelse, tyvärr. Så nej, jag kommer inte köpa till Apple Care till mobilen eftersom Apple does not seem to care…

 

Vakna!

    Blogg | 17 July 2022

Ett superenkelt tips för dig som vill väcka sin sambo utan risk att hon/han somnar igen:

Ställ en kaktus i en kruka på magen på den som ligger ner. Vips så omvandlas en till en blomvakt och sömnen försvinner. ;)

Det fick jag uppleva igår. Riktigt kul!

Middag på Menomale

    Blogg | 16 July 2022

Igår var det fredag. Både jag och Katya jobbade hemifrån och bestämde oss för att stänga av våra datorer i tid utan att jobba över och åka ut till Vasastan för en god pizza.

Det blev Menomale – riktigt goda pizzor. Vi hade riktig tur som kom preciiis innan hela restaurangen fylldes med folk. Det blev en egenkomponerad pizza för Katya som bjöd på kvällens middag och jag valde en salamipizza.

När vi blev klara tog vi en lugn promenad och körde runt lite i stan för att se om det hänt något nytt – numera sällan vi är i city.

Väl hemma blev det en film och lite godis. Yummy.

Kvällsjogg

    Blogg | 14 July 2022

Dagen bjöd på ganska vanlig runda runt flygplatsen. I övrigt bara jobb jobb jobb.

Inlines och lunch på Rosenhill

    Blogg | 13 July 2022

Förra sommaren har jag inte lyckats stå på ett par inlines, men denna sommar är det ändring på det. Samtidigt som jag körde ut mina nära och kära till självplock (av vad som visade sig vara 5 liter jordgubbar) ute på Ekerö så passade jag på att ta med mig mina inlines. Efter morgonrundan på 7km var några kilometer till på inlines i perfekt sol var det som behövdes för en lyckad dag.

Efter det hämtade jag upp Katya och min mor och vi åkte förbi Rosenhill för lite lunch och riktigt häng i hängmattorna. Jag måste nog erkänna att det är första gången jag kunde slappna av och njuta av en riktigt välbyggd hängmatta där värdet och omgivningen var perfekt. Så jag njöt av stunden och sällskapet. Lovely!

AW och Boule

    Blogg | 12 July 2022

Strax innan Midsommar var jag och några av mina kollegor på AW och körde Boule. Riktigt roligt och trevligt! Vi förlorade dock så det får bli en revansch. Det var riktigt nära och även personalen fick hoppa in och agera domare och validera mätningar. :)

Åre Downhill över Midsommar

    Resa | 12 July 2022

Under en regnig dag i Mars bokade jag en spontan resa till Åre, för att återuppta en numera fin tradition att vara någon annanstans över Midsommar.

Det blev Åre med syftet att få in några timmar downhill samt besöka Åre över sommaren för att njuta av naturen och gott sällskap.

Dagarna innan har jag och Katya som bokade resan från start bjöd in min mor att hänga med – vi hade plats i bilen och det skulle helt enkelt bli en roligare resa med trevligare kvällar på restauranger etc – the more the merrier så att säga.

GoPro var laddad, bilen fulltankad, t-shirta packade och ja, vi har även köpt in en converter för att Katya skulle kunna jobba från bilen medan jag körde hela vägen upp non stop. Vi tre hoppade in i bilen och drog vidare.

Färden upp gick smidigt, vi stannade i Tönnebro och spolade av vindrutan efter en snabb macka och tankning. Mycket folk på vägarna, men ganska lugn trafik ändå då väldigt få åker norröver över midsommar.

Väl på plats i Åre och incheckade på olika hotell åt vi en snabb middag och dagen efter var det dags.

Upp tidigt på morgonen, iväg och hämta cykeln, på med utrustningen och ja, jag var gladast i världen – inget folk i backarna och hela Åre till förfogande. Jag hade riiiktigt tur med vädret och det gällde att fylla på med vatten hela tiden.

Första dagen åt vi en fin middag alla tre på vårt hotell Granen och jag slocknade så fort jag nuddade kudden.

Dag två har vi spenderat vid Tännforsen – fint ställe och perfekt getaway över dagen när man är i Åre. Vi fikade på Åres Chokladfabrik på vägen hem och vilade lite innan en till middag på Lilla Baren, där det denna gång var inte så gott och supervarmt. Blä.

Dag 3 var det dags att vända hem – vi tog en annan väg och mitt sällskap sov gott hela vägen. Kort trafikkaos vid Arlanda som vanligt och vips så var vi hemma.