Resa | 12 July 2022

Åre Downhill över Midsommar

Under en regnig dag i Mars bokade jag en spontan resa till Åre, för att återuppta en numera fin tradition att vara någon annanstans över Midsommar.

Det blev Åre med syftet att få in några timmar downhill samt besöka Åre över sommaren för att njuta av naturen och gott sällskap.

Dagarna innan har jag och Katya som bokade resan från start bjöd in min mor att hänga med – vi hade plats i bilen och det skulle helt enkelt bli en roligare resa med trevligare kvällar på restauranger etc – the more the merrier så att säga.

GoPro var laddad, bilen fulltankad, t-shirta packade och ja, vi har även köpt in en converter för att Katya skulle kunna jobba från bilen medan jag körde hela vägen upp non stop. Vi tre hoppade in i bilen och drog vidare.

Färden upp gick smidigt, vi stannade i Tönnebro och spolade av vindrutan efter en snabb macka och tankning. Mycket folk på vägarna, men ganska lugn trafik ändå då väldigt få åker norröver över midsommar.

Väl på plats i Åre och incheckade på olika hotell åt vi en snabb middag och dagen efter var det dags.

Upp tidigt på morgonen, iväg och hämta cykeln, på med utrustningen och ja, jag var gladast i världen – inget folk i backarna och hela Åre till förfogande. Jag hade riiiktigt tur med vädret och det gällde att fylla på med vatten hela tiden.

Första dagen åt vi en fin middag alla tre på vårt hotell Granen och jag slocknade så fort jag nuddade kudden.

Dag två har vi spenderat vid Tännforsen – fint ställe och perfekt getaway över dagen när man är i Åre. Vi fikade på Åres Chokladfabrik på vägen hem och vilade lite innan en till middag på Lilla Baren, där det denna gång var inte så gott och supervarmt. Blä.

Dag 3 var det dags att vända hem – vi tog en annan väg och mitt sällskap sov gott hela vägen. Kort trafikkaos vid Arlanda som vanligt och vips så var vi hemma.