Blessed dreams

    Snack | 29 December 2022

Jäkligt materialistiskt, men jag tänkte på en sak igår…

För några månader sedan har jag inte ens kunnat drömma om att äga Alpinestars skinnställ, hjälm, handskar och stövlar av högsta kvalitet/säkerhetsklass, inbokade körlektioner, risktvåan, och teoriprov för att vara på god väg mot min tidigare dröm som jag haft sedan sisådär 2012, dvs sedan 10 år sedan – att kunna ta MC kort och kunna känna friheten och adrenalinet. En liten dröm som har återuppstått varje vårsäsong när man såg första motorcyklar efter en mörk vinter. Varje sommardag som var sval, varje sommarkväll då man hörde ett högt varvtal susa förbi på vägen.

Jag vet faktiskt inte vad som hände detta år, men väldigt snabbt insåg jag att jag spenderade halva nätter på att söka information om allt kring MC, körkort, skyddskläder, MC märken och vips så är garderoben full och våren är räddad med inbokade lektioner samt en plan mot mål. Är jag tillräckligt duktig och klarar av uppkörningen från första försöket blir det nog en MC till sommaren också. Något jag inte kan ens drömma om just nu faktiskt, men tankarna finns där ändå. Vem vet – kanske!

Egentligen ganska tokigt – varför drömmer man inte mer, eller ja, åtminstone oftare? Och varför drömmer man inte mer om några globala saker som har ännu större påverkan på ens liv och ens omgivning? För egentligen, om man ska vara ärlig, så är det ju ganska enkelt att drömma, och finns det drömmar löser man ju alltid de där små steg mot att nå dessa drömmar, right?

Under kommande året ska jag drömma ännu mer. Jag är tacksam för min omgivning som är bra på det – det ska jag också lära mig att göra, för att ta de där stegen mot att nå drömmarna är jag tydligen redan bra på. Det är bara drömmarna som saknas. Det har jag insett nyligen i det där hamsterhjulet som är så farligt.

Important flashback

    Blogg | 26 December 2022

Sparar ner bilden från hissen. Tillsynes en vanlig bild, men under ytan handlar det om en stor dag i karriären, en tuff höst och vinter och alldeles för sliten insida. Allt har ett pris. Var det värt det? Nja. Kanske inte, men jag är stolt över årets prestation och siktar mot nya höjder kommande året. En sak är säker dock och det är att jag är väldigt tacksam för min omgivning. Tack livet! Tack alla nära och kära.

Bilden till arkivet.

Caterpillar Lego

    Blogg | 24 December 2022

Detta var det fetaste och det mest tidskrävande legobygget jag gjort. Dags att sälja eftersom det får inte plats på någon vanlig hylla. Riktigt avkopplande present jag fått från Katya.

Vila

    Blogg | 18 December 2022

Hur jag känner mig? Ungefär såhär. Bilden är från Istanbul där vi var på en kortare resa med Katya denna höst. :)

Ordmisär

    Blogg | 6 December 2022

Ordmisär. Är det ens ett ord?

Vi tänkte häromdagen.

Varför heter det ’soltorkade tomater’, men inte ’soltorkade plommon’?

Varför heter det ’soltorkade russin’ och inte ’soltorkade vindruvor’?

Förvirringen är total. :)

Career +1

    Blogg | 6 December 2022

Fick frågan om att bli manager och chef. Denna gång officiellt. Ödmjuk.

Älskar mitt team, de är otroligt duktiga!

Böcker på mitt bord tenderar att återspegla verkligheten jag lever i. Förra gången handlade böckerna om något helt annat. Evolution. Development.

Snart dags att planera kommande årets mål och önskemål.

Logcast podd?

    Blogg, Snack | 13 November 2022

Det har släppts en ny plattform som verkar tilltalande – ljudanteckningar i form av en blogg som heter Logcast. Lite oklart hur många som nyttjar den, men den skulle kunna utgöra ett test inför att man lanserar en podcast på riktigt – något jag har funderat på länge. Tema? Eget företag vid sidan av riktiga heltidsjobbet, till exempel.

MC pyjamas

    Blogg | 12 November 2022

Idag fick min MC pyjamas som Katya kallat det. Den verkade sitta riktigt bra men ja, varm och tung var den ändå. Ny upplevelse att ha på sig en sådan grej men ändå riktigt skön och bekväm. Det som saknas nu är värme utomhus och sen vår för att återuppta säsongen och förhoppningsvis glida på en egen hoj mot slutet av nästa sommar.

Ducati, Aprilia, Yamaha eller något helt annat? Det får vi se – börjar spana in redan nu. ;)

Dags för MC-körkort!

    Back to Future Me, Blogg | 2 October 2022

Nu är det bestämt. Under 2023 är det dags för ett MC körkort.

MC handskar är köpta. Nya hjälmen (AGV K5S Matte Black) är beställd. Skorna är valda. Skyddskläderna i övrigt inväntar vidare beslut kring vilken hoj det blir. Det blir troligtvis ett tvåårsåprojekt, dels eftersom jag vill göra det rätt och i lugnt tempo, men också då det kommer behöva annorlunda investeringar för att spendera en del på nya hobbyn. Det blir ett projekt på minst 250kSEK och då räknar jag med något billigare MC än den som jag egentligen siktar på på sikt. Blir kul detta! :)

Torktumlare gått sönder

    Blogg, Snack | 2 October 2022

Boom! Så var denna beställd.

Otroligt svårt att hitta något vettigt som också är tyst och finns i lager. Elon har blivit mycket sämre på både kunskap, priser och lagerhållning. Tyvärr blev detta en onlinebeställning som gått till Tretti. Återstår att se om vi blir nöjda eller man kommer tvingas till ett byte inom snar framtid…