Öppnat säsongen 2021

    Blogg | 27 February 2021

Så ja! Nu har jag öppnat säsongen för 2021 med en runda på 4km. Enkelt och bra. Lyckades ta mig runt utan stopp och mådde som en prins efteråt. Kroppen är mör dag två och nu vill jag att de sopar rent gatorna från gruset så man kan också köra inlines. Vet att det kanske dröjer någon vecka till, men bara så ni vet är nya Kayanos inhandlade.

Hoppas på många fina mil i sommar. Det är dags nu.

Mattor – en bra affär

    Blogg, Snack | 20 February 2021

Vi var och kollade på några mattor idag med min  mamma – hon ville ha något nytt till sovrummet, och ville mest säkerställa att det inte fanns något finare än det hon redan valt online. Så vi drog till Mattvaruhuset.

Ärligt talat, jag har aldrig tänkt på att mattor är en fin affär – vem köper alla dessa udda mönstrade mattor? Men tänker man efter så behövs det oftast flera i varje lägenhet, så det är inte konstigt. Dessutom är många handgjorda och kan då uppgå till flera tiotusentals kronor i pris.

Såhär ser det ut för en av aktörerna på marknaden. Helt OK för en liten firma, men de binder en del kapital i mattorna… Fast å andra sidan – de har inte direkt något kort bäst före datum…

Såg detta om persiska mattor när vi ändå var där. Man märker direkt att fina mattor är riktigt mjuka – nästan som ett fint enkelsidigt täcke. Det var nog ändå dagens upptäckt, konstigt nog. And I’ll leave it at this…

Clubhouse

    Blogg | 8 February 2021

Joined the Clubhouse. Men varför, undrar jag? Mest för att reservera ett konto är nog det spontana svaret. Även om jag redan nu hittat några givande och intressanta rum som dels tipsat om några tankar, men också tipsat om några intressanta podcasts, så tror jag att det är en ganska övergående trend. Anlednignen till det är att clubhouse nuvarande modell kommer att landa i slutna rum med samma publik och talare. We’ll see.

Clubhouse är just nu en chans för seriösa och inte fullt så lika snygga människor att framträda med intressanta och ibland dumma idéer.

Running away with a job

    Blogg | 8 February 2021

Inser mer och mer att personer som arbetar ihjäl sig springer ifrån något och gömmer sig bakom sina jobb. Jag har själv varit där – det är en effekt av känslan som får en att känna mer och mer behövd, duktig och framgångsrik, men det är ju inte alls bra tanke i rätt riktning!

Jag har alltid sagt att personer som har kavaj på sig är inte de man ska lyssna på – det är de som går i t-shirt bredvid de i kavaj som har lyckats egentligen. Tänk på det – det är upp till en viss nivå som man behöver imponera på andra och skapa en bild av att man är faktiskt något. När man väl uppnår den nivån som alla någonstans strävar efter landar man i helt nya tankar. Dessa tankar gör att man inte längre bryr sig om det man höll på med tidigare och ser endast framåt (människans essens).

På tal om kläder där uppe i “hetluften” – varför har Steve Jobs haft samma turtleneck tröja? Jo, för att inte fundera på vad man ska ha på sig varje dag utan spendera tankekraften på att komma på något nytt och nyttigt för omvärlden samt för företaget han brann för.

Krav-Maga

    Blogg | 3 February 2021

Har signat upp mig på en liten utmaning när corona är väl över. Då blir det åka av med lite träning.

För er som inte vet vad Krav Maga är så kan ni kolla på denna video:

Funky times!

Kollat på ny lägenhet…

    Blogg | 1 February 2021

Inte för att det blivit av och vi har flyttat, men vi har i alla fall varit och kollat på en ny lägenhet. Man vet aldrig vad som händer när man väl flyttar, så vi chansar lite och ser oss omkring.

Kanske är det precis som man säger att folk kommer att röra på sig efter corona – dels på jobbet, men också när det kommer till bostaden – ni vet, man behöver ju en omväxling trots allt efter att utvecklingen av bde och har stagnerat lite. Det är i alla fall de flestas upplevelse när man blir begränsad i sin frihet och inte kan göra precis det man vill.

Spontanköp

    Blogg | 1 February 2021

Hur ofta köper man en klocka när man är på flygplatsen? Inte ofta, men jag har checkat av denna punkt nu. Riktigt nöjd. Det blev en besparing på cika 20% av kostnaden än om jag hade köpt den i butik här. Dels är det duty free, men också en förhandlad rabatt på några procent.

Säljaren var så sugen på att sälja en klocka i corona stiltje att han sprang efter oss och letade när vi sa att vi skulle fundera och äta lite innan vi tog beslutet. Han sprang till gaten och frågade oss om vi kom fram till ett beslut och ville mest meddela att de skulle stänga ”snart”.

Dags för Romme?

    Blogg | 1 February 2021

Kanske är dags att ta en tur och åka lite skidor? Har inte blivit av ngt på 2 år nu av olika anledningar… Undrar om jag har vuxit ur mina skidbyxor eller inte :)

Working it!

    Blogg | 1 February 2021

Mycket jobb i januari/februari – tuffaste perioden nu och några veckor framöver, men vad gör det när man kan blanda ihop det med lite studier samt det faktum att man har ett jobb som man inte vill ta semester ifrån?

På samma ämne: