Blogg, Snack | 20 February 2021

Mattor – en bra affär

Vi var och kollade på några mattor idag med min  mamma – hon ville ha något nytt till sovrummet, och ville mest säkerställa att det inte fanns något finare än det hon redan valt online. Så vi drog till Mattvaruhuset.

Ärligt talat, jag har aldrig tänkt på att mattor är en fin affär – vem köper alla dessa udda mönstrade mattor? Men tänker man efter så behövs det oftast flera i varje lägenhet, så det är inte konstigt. Dessutom är många handgjorda och kan då uppgå till flera tiotusentals kronor i pris.

Såhär ser det ut för en av aktörerna på marknaden. Helt OK för en liten firma, men de binder en del kapital i mattorna… Fast å andra sidan – de har inte direkt något kort bäst före datum…

Såg detta om persiska mattor när vi ändå var där. Man märker direkt att fina mattor är riktigt mjuka – nästan som ett fint enkelsidigt täcke. Det var nog ändå dagens upptäckt, konstigt nog. And I’ll leave it at this…