Blogg | 8 February 2021

Running away with a job

Inser mer och mer att personer som arbetar ihjäl sig springer ifrån något och gömmer sig bakom sina jobb. Jag har själv varit där – det är en effekt av känslan som får en att känna mer och mer behövd, duktig och framgångsrik, men det är ju inte alls bra tanke i rätt riktning!

Jag har alltid sagt att personer som har kavaj på sig är inte de man ska lyssna på – det är de som går i t-shirt bredvid de i kavaj som har lyckats egentligen. Tänk på det – det är upp till en viss nivå som man behöver imponera på andra och skapa en bild av att man är faktiskt något. När man väl uppnår den nivån som alla någonstans strävar efter landar man i helt nya tankar. Dessa tankar gör att man inte längre bryr sig om det man höll på med tidigare och ser endast framåt (människans essens).

På tal om kläder där uppe i “hetluften” – varför har Steve Jobs haft samma turtleneck tröja? Jo, för att inte fundera på vad man ska ha på sig varje dag utan spendera tankekraften på att komma på något nytt och nyttigt för omvärlden samt för företaget han brann för.