Vilodag!

    Blogg | 15 June 2019

Idag verkar det pågå en massa aktiviteter runtom i landet där alla hurtiga visar upp sina bilder på sociala medier om att de plågas i värmen och samtidigt njuter av utmaningen. Det pågår EcoTrailStockholm, Vätternrundan, Ragnar Relay Mälaren – ganska roliga långlopp.

Själv har jag gjort en revolt och vilar upp mig istället. Efter hårda veckor med jobb och annat som sker inför sommarens lugna dagar är det dags att återhämta sig. Så ja, jag sov stora delar av dagen och nu när det är kväll börjar jag, full av krafter, inse att jag måste göra något vettigt av dagen. Så det blir mer jobb för att få en lugnare vecka framöver så man kan ta någon kvällsrunda och ta 1-2 mil innan midsommarfirandet.

Viktigt med återhämtning!

Midnattsloppet Göteborg – tillsammans

    Blogg, Resa, Träning | 6 June 2019

Jag och Katya ska springa Midnattsloppet. I Göteborg. 10km. Tillsammans.

Det blir Katyas längsta och också första lopp, så jag är otroligt glad att vi springer tillsammans och jag får dela den upplevelsen med henne. Jag minns fortfarande själv när jag sprang DN Halvmaran för första gången, vilket har förändrat mitt liv och lett till en massa långlopp och att jag har varit med och bland annat cyklat Malmö-Paris under 2013, genomfört en Svensk Klassiker, cyklat Vätternrundan 5 ggr och sprungit två marathon. Tänk vad ett presentkort till halvmaran kan göra!

Tanken är att ta bilen ner och göra det till en liten road trip över helgen, övernatta på Radisson och bara njuta. Kanske hinner vi ta en sväng förbi Liseberg om vädret tillåter – hade varit riktigt kul att kittla nerverna på en berg o dalbana!

Vi har nämligen redan gjort en liknande resa till GBG, men då har jag sprungit loppet själv i spöregn, medan Katya väntade på mig i en hel timme, utomhus. Det är en fantastisk känsla att veta att någon väntar på en vid målgång. Hon är bäst! <3

Midnattsloppet var också det första loppet som Katya mötte upp mig efter målgång på. Så blir extra kul att just det loppet är det vi springer tillsammans. Nästan romantiskt. Haha :)

Målet? Inga prestationsmål – bara komma i mål tillsammans – det önskar jag mest av allt, iaf just nu. :)

 

Booking.com rabattkod

    Resa | 5 June 2019

Dags att boka semester? Det kanske inte är mycket, men att ha en liiiiten rabatt hjälper alltid – så jag tänkte att vi kan dela på 159 SEK vid bokning av våra hotell.

Om du nyttjar länken nedna för att boka ditt hotell kommer vi båda få 159 SEK efter avslutad resa. Hur bra? Inte mycket, men alltid något.

https://www.booking.com/s/57_6/a48d2e6c

Trevlig resa! :)

Top 10 Bali

    Blogg, Resa | 2 June 2019

Sitter och skapar en topp 10 lista över saker som vi behöver besöka under vår semester på Bali. Ser rätt bra ut, om man får säga det själv. :) Blir nog en spännande resa.

Addnature – löparkläder och rabattkod

    Sponsrat | 2 June 2019

Rekommenderar varmt att handla hos Addnature.com

Min story med köp från Addnature börjar egentligen från 2015 när jag för första gången handlade där och gör så fortfarande, och ni vet ju redan att om något är bra så rekommenderar jag det gärna för andra i min omgivning. Ni ser ju även att Addnatures logga finns på första bilden som syns på min hemsida i headern (bilden från Geirangerfjordar där jag dricker vatten ur en röd Addnature-flaska), så visst är man nöjd med produkterna och servicen!

Alla mina löparjackor kommer därifrån – väljer mest Salomon, som ni ser på bilden nedan, men denna gång blev det även ett par shorts från Haglöfs för att kunna vara ute i sommar under alla mina planerade äventyr.

Beställde denna gång online, eftersom jag var lite lat att gå till deras butik på Birger Jarlsgatan 43 i Stockholm, även om det ligger ganska nära mitt kontor. Fick grejorna dagen efter med vanliga leveransen, vilket är lika bra som att gå själv. :)

När jag fick grejorna (som jag sambeställde från Bikester.se) var jag tvungen att testa detta. Perfekt passform som gör att ventilationen fungerade som den ska och shortsen satt perfekt!

Så jag fortsätter att ta GoreTex jackan när det regnar och min Salomon när solen skiner.

By the way. Såg att Addnature hade skor för alla underlag och distanser. Nyligen har Katya sagt att hon vill sticka iväg en helg och bara gå någonstans. Hon nämnde något om 200km :), men jag tror att en runda på 4-5 mil räcker gott, så vi ska nog kika på bra kvalitetsskor här innan vi ger oss ut i spåret och börjar med trekking.


 

Just ja, höll på att glömma. Addnature.com har ju skickat ett mejl till mig efter köpet som ger mig möjligheten att få en liiiiten rabatt, men den delar jag gärna med er.

Addnature.com rabattkod WELCOME84F4B8 ger 10% rabatt på all utrustning. Rabattkoden gäller till och med 2019-06-26.

Enjoy!

Hur många varv i Hagaparken?

    Blogg, Träning | 2 June 2019

Eftersom jag är uppvuxen i närheten av Hagaparken har det blivit en naturlig plats för löpturer. Undrar egentligen hur många varv jag har tagit där, både upp förbi Koppartälten, men också runt Brunnsviken, som i sig är perfekta 4,5km respektive 10,5km löprundor med grus som underlag.

Bikester omdöme

    Sponsrat | 2 June 2019

Dags att skaffa nya kvalitetskläder för utomhusträning och cykling. Som jag skrev i tidigare inlägg om träning så är det dags att skaffa nytt för säsongen. Har tidigare handlat på Addnature.com, men tänkte besöka Bikester.se denna gång, det är en systersajt till de förstnämnda, för att komplettera med en GoreTex jacka för cyklingen och löpturerna. Bikester har en uppsjö av olika cykelrelaterade produkter med hög kvalitet – allt från kläder till reservdelar och kompletta cyklar (mountainbikes, racers, hybrider osv), elcyklar och andra tillbehör som cykellås.

Sagt och gjort – beställde denna GORE WEAR R7 Partial Gore-Tex Infinium Löparjacka Herr Grå/Svart (2019) och fick hem beställningen dagen efter. Riktigt smidigt.

Var tvungen att ta några bilder i nya jackan samtidigt som jag passade på att ta en kort tur ute i regnet.

Som tur är var jackan perfekt lämpad för detta då den gav riktigt bra skydd mot regn. Torrt på insidan – alla droppar skakade jag lätt av.

Jackan är annars gjord i snabbtorkande och välventilerande material på ryggen som låter kroppsvärmen att transporteras bort från kroppen, vilket också gör att rörelserna blir mycket bekvämare.

Efter beställningen fick jag en välkomstbonus per e-post som jag väljer att dela här mer er:

10% rabatt på alla Bikester.se cykeltillbehör. Rabattkod till Bikester.se WELCOME578670 gäller till och med 2019-06-28. Så passa på att se vilka cykeltillbehör du behöver inför säsongen?

Passa på!

Enjoy & Ride safe!

Ny träningssäsong – assault bike

    Blogg | 2 June 2019

Sommaren är ju nästan här och det innebär att jag har allt oftare börjat träna ute. Sist jag var på gymmet, som jag också lyckats förlänga till sommaren 2020, insåg jag att det var dags att skaffa nya shorts och träningsjacka för att kunna träna ute. Så det blir snart dags att välja något för säsongen.

Nåväl, tänkte mest berätta att gymmet där jag tränar har en klättervägg, vilket är ett perfekt komplement till alla hantlar, men också tipsa om den här “cykeln” som ni ser på nedan bild. Detta är min nya favorit som tar slut på alla krafter på cirka 15 minuter om man tar i. Väldigt effektiv maskin som heter assault bike och finns på de flesta gymkedjor. Det intressanta är att väldigt få vet hur bra den är och upplever nog att man ser fånig ut, men det är nog den bästa maskinen som finns och som nästan alltid är ledig, även om det bara finns ett ex av den i hela anläggningen. Så håll tillgodo! Intervaller på denna gör verkligen skillnad! :)

Check, mate! Game day.

    Blogg | 2 June 2019

Game day! Igen. Eftersom jag nyligen fyllde år så fick jag schackspel i present. Historien bakom detta är att jag och Katya har en utmaning till varandra som består av att lära den andre något nytt. Jag valde att lära henne spela schackspel under en av sommarens veckor, vilket vi nu verkar ha förverkligat och istället för att spela mot varandra i mobilen kan vi spela med riktiga pjäser.

Så igår har vi spenderat cirka 4-5 timmar och bara spelat. Synd att jag förlorade 2 av 3 gångerna, men är samtidigt riktigt stolt över min bästa motståndare som står mig mycket nära.