I’m back!

    Blogg | 23 November 2015

Efter dryga två år utan möjlighet till bloggande pga yrkesvalet är jag tillbaka. Mycket nytt som har hänt sedan dess så vi tar det i mediaformat – roligast så.

The life.

The ride.

The job.

The project.

#ÄlskaÄventyr. 2015 säsongen är nu öppen.

    Blogg | 8 March 2015

Nu är våren äntligen här och dags för en ny säsong – 2015. Löpning och även mina andra äventyr med all den bergsbestigning i Norge och kanotpaddling i Dalarna… Iår kanske det blir en kajaktur till Finland, varför inte? ;-)

Hursom så var det “time to gear up” och naturligtvis blev det Addnature.com – favoritbutiken där jag storhandlar inför mina äventyr.

addnaturescreen

 

Då Stockholm Marathon närmar sig med stormsteg blev det fokus på löpning. Bra utbud och man lyckades få in en Salomon Fast Wing Jacket att springa i, en Nathan Race Cap att ha med på långa löpturer från Löparavdelningen och en Esbit Vacuum Thermos att ha på jobbet och i fält för varma och kalla drycker. En perfekt blandning.

Beställt och dagen efter var sändningen hos ombudet. Galet snabb leverans iaf som var dessutom gratis. Överraskande bra.

IMG_0071

IMG_0082

Idag var det dags att prova jackan. In action. Sitter heeelt perfekt. I like!

11057244_10155307623150331_9154228212545955576_n

Medan Racing Cap kommer till användning liiite längre fram när det blir dags för längre turer inför maran… Yey!

IMG_0078

Galet nöjd med dagens 11km-rundan i Brunnsviken och jackan. Perfekt start på säsongen! Ni ser smajlet ;)

salomonjacket

Nästa pryl från Addnature blir ett par Oakley’s – lagom till att cykelsäsongen drar igång – måste uppdatera även den biten. ;) #älskaäventyr

Krocksäkerheten. 5* EURO NCAP för Auris Hybrid.

    Blogg | 30 January 2015

(null)

Dags för lite allvar. Vår säkerhet på vägarna är viktig och samhället lägger ner åtskilliga miljarder för att trafikanter ska känna sig trygga på vägarna.

Hur krocksäker är en Auris Hybrid? Euro NCAP ger bilen 5 stjärnor. Jag kan konstatera att man känner sig säker i bilen med 7 krockkuddar som standard och den höga kvalitet som bilen har trots sin storlek.

Euro NCAP, European New Car Assessment Programme, är ett trafiksäkerhetssamarbete mellan många av Europas stater, biltillverkare och frivilliga organisationer. Målet är en säkrare trafikmiljö, liksom färre personskador i samband med olyckor. Det praktiska arbetet består i princip av krocktest med olika former av simulerade olyckor. Den aktuella bilen skall uppfylla speciella kriterier för att uppnå en viss poängsats, som sedan sammanställs i ett resultat i form av stjärnor (1-5). Bilen betygsätts i hur väl den skyddar vuxna, barn, fotgängare och säkerhetshjälpmedel (såsom elektronisk stabilitetskontroll, farthållare, etc.). Utifrån detta får den sedan ett totalt betyg, också 1-5 stjärnor.

Jag överlåter krocktester till dockor. Kör försiktigt där ute!