Senaste från…

    Blogg | 28 October 2011

Coldplay har släppt en platta och en av låtarna står på repeat.

 

Occupy Eken

    Blogg | 24 October 2011

Vad var det jag sa? Jag skrev ju här att det är enkelt att samla upp en massa idioter, gruppera de utan någon anledning, för att sedan placera de i ett fack och avyttra vid behov utan något resultat.
Nu har en massa folk samlats runt ett träd, kallat sig för trädkramare, sitter rynt trädet i skift dygnet runt och har ingen anledning till detta. Vad kan vara viktigare än JUST DEN EKEN mitt i vägen? Jo, ingenting! Till det kommer en gubbe och får slut på det hela och avyttrar en massa idioter som har självmant placerat sig i ett fack “trädkramare” och visat upp sig i TVn.
Människor är rätt intressanta att följa när flockkänslan är på topp.

Rymdskrot och risker.

    Blogg | 22 October 2011

Aftonbladet skriver om lite rymdskrot som antas träffa Jorden inom kort. Det skrivs om att risken för att bli träffad av skroten är 1 på 2000. Det betyder att skroten kan ramla på 1 av de 2000 ställen som jag kanske besöker under tiden som den närmar sig Jorden. Det betyder att om man antar en radie om 10m som en position (antagligen skadas allt inom 10m radie vid nedslaget, så vi tar det som en utgångspunkt) och byter sin potision 2000 gånger, dvs springer åt ett håll i 20km blir du säkert träffad av skroten. Man börjar undra hur de räknade den risken om man inte vet var någonstans på Jorden skroten kommer att slå ned.

Förresten, motsatsen till risk heter chans. Och förhållandet där emellan heter odds. Kolla upp när ni går utomhus. Plötsligt händer det.

Occupy something

    Blogg | 21 October 2011

Googlar man på “Take a table and make a revolt” kommer den här länken upp. Absurdism.

…human tendency to seek value and meaning in life and the human inability to find any.

Idag tänkte jag på “Occupy Wall Street” rörelsen som har varit väldigt omtalad. Intressant att folk nämner fel på systemet, men har inga som helst krav. Hur enkelt är det egentligen att styra över människor och bilda de i grupper för att sedan bli av med de som “märkta för livet” under en viss kategori?

Det är enkelt att samla upp människor som är intresserade av exempelvis spel, kalla de för nördar och ge de sitt eget hörn i den sociala samhället. Nu har någon lyckats samla folk och ta upp en del av Wall Street och denna gång utan någon anledning eftersom det saknas krav. Det kan vara lika enkelt att samla folk som är emot offentliga betaltoaletterna, kalla aktionen för “Occupy Toilets”, kalla de för bajsfolket och avyttra senare när det behövs. Ofarligt till en början och oskyldigt för de inblandade, men ack så fel det kan gå när någon hittar på en en mening med det hela och absurdism plötsligt upphör.

Tänk på miljön innan du skriver ut e-post.

    Blogg | 4 October 2011

Tänk på miljön innan du skriver ut e-post.

Så står det i många företagsmail som trillar in och behöver ändå skrivas ut. Är effekten märkbar? Jag menar, självklart tänker man på det så fortman läser den raden, men om man ‘ndå måste skriva ut det, så nyttjar man mer färg och därmed ökar påverkan på miljön än om den raden inte hade stått med…

Att skriva ut det är helt onödigt, om inte helt idiotiskt, enligt mig. Den som tänker på miljön, vilket numera är väldigt poppigt och coolt, gör det dagligen och ett blad hit eller dit med ett mailutskrift skapar ingen miljökatastrof eftersom de som tänker på miljön gör nog viktigare saker för att uppfylla sitt miljömål.

P.S. Undrar om Miljöpartiet har detta i sin mailkorrespondans. Någon som vet?