Blogg | 21 October 2011

Occupy something

Googlar man på “Take a table and make a revolt” kommer den här länken upp. Absurdism.

…human tendency to seek value and meaning in life and the human inability to find any.

Idag tänkte jag på “Occupy Wall Street” rörelsen som har varit väldigt omtalad. Intressant att folk nämner fel på systemet, men har inga som helst krav. Hur enkelt är det egentligen att styra över människor och bilda de i grupper för att sedan bli av med de som “märkta för livet” under en viss kategori?

Det är enkelt att samla upp människor som är intresserade av exempelvis spel, kalla de för nördar och ge de sitt eget hörn i den sociala samhället. Nu har någon lyckats samla folk och ta upp en del av Wall Street och denna gång utan någon anledning eftersom det saknas krav. Det kan vara lika enkelt att samla folk som är emot offentliga betaltoaletterna, kalla aktionen för “Occupy Toilets”, kalla de för bajsfolket och avyttra senare när det behövs. Ofarligt till en början och oskyldigt för de inblandade, men ack så fel det kan gå när någon hittar på en en mening med det hela och absurdism plötsligt upphör.