Algarve – overrated destination?

    Blogg, Resa | 31 August 2023

Vi har nyligen varit och kört kors och tvärs över hela Algarve kusten i södra Portugal.

Efter att ha hyrt an Renault Clio på Hertz i Faro åkte vi överallt från Monte Gordo i öst till Sagres i väst. Det har delvis varit en trevlig uppevelse, mest pga val av udda hotel på vägen och halvt våghalsiga val av retauranger där det stank fisk i 38-graders värme. Vi valde naturligtvis ställen efter egna värderingar samt utifrån de recensioner som finns där ute, men vi var förvånade att markandsföringen för Algarve var så bra.

Bästa strand? Praia De Vale Do Lobo, bredvid golfbanan.

Bästa åsnan? Finns i Moncarapacho :)

Bästa hamburgare? Hamburgeria PimPamPum.

Vi tyckte att av alla ställen som vi besökt, och de varit många; Monte Gordo, Tavira, Moncarapacho, Fuseta, Faro, Almancil, Albufeira, Portimao, Lagos, Lagoa, Sagres, så är Faro och Portimao de två ställen som är värda några nätters övernattning – resten är mest en checkpoint att handla/tanka på på vägen när man kikar på resten av kustlinjen.

Slänger med några bilder till arkivet.

 

Utmaningar som man hittar på

    Snack | 11 August 2023

Alltså, varje sommar, när man hunit vila ut från årets alla projekt så blir man ju lite rastlös. Vad gör man då? Jo, man hittar på nya projekt.

I 8-10 år har jag velat springa Jämtlandstriangeln och iår fick jag faktiskt chansen att göra det. Jag har planerat hur man skulle springa det, vilka pauser, vad att ha med sig, hur man ska bila upp och ner, vad man ska äta och hur man ska sova på vägen. Men samtidigt förstår jag att 47km i 3-5-gradig regn och blåst är inte en drömsemester direkt, om än valdigt utmanande. Så härmed får jag väl manifestera för mig själv att jag släpper den idén som plågat mig i alla dessa år. Kanske gör jag det ändå, men inte ensam, inte sent på säsongen och inte i regn.

:)

MC världen är ganska tragisk

    Blogg, Snack | 10 August 2023

MC världen visade dig vara ganska tragisk och trist trots adrenalinet man får de gånger man tar sig ut i det fina vädret.

Under denna säsong har jag via olika forum träffat en person som jag åkte tillsammans med på två lugna turer. Det var faktiskt de enda två turerna som jag åkte tillsammans med någon, annars har jag alltid åkt själv, utan grupp. Tidigare i veckan nåddes jag av nyheten att denna person har avlidit i en tragisk MC olycka. Efter sig lämnar han en fru och två barn… Han och fyra vänner till åkte till centrala Stockholm och han kraschade i den, bokstavligen, sista kurvan innan destinationen. Jag skulle varit med då, men valde att spendera kvällen med min familj och min fru…

Kusligt… Tragiskt… Onödigt och sorgligt.

Kör försiktigt där ute, oavsett vilken typ av fordon ni kör om det är cykel, MC, bil eller lastbil…

“Don’t fucking die!” – var texten på hans MC tröja den kvällen…