3-rätters

    Snack | 26 February 2023

Igår bjöd min älskade fru på 3-rätters på Lux, som föregicks av en film “The Menu” dagen innan – rekommenderas i sådan kombination, faktiskt. Ni kommer förstå varför om ni ser filmen. ;)

Middagen var fantastisk – stället levererar väldigt bra kvalitet rakt igenom varje gång vi kommer förbi. Sällskapet var enastående!

Parrot life

    Blogg | 10 February 2023

Dessa två är bättre än TV, Netflix och Playstation tillsammans. Underhållning på hög nivå!

Kiwi och Mango

January – for the record…

    Snack | 5 February 2023

Saker som hände under Januari.

  • Jag har spelat padel flera ggr per vecka.
  • Katya har fått ett superviktigt positivt besked i hennes liv.
  • Mycket på jobbet, men hunnit med att resa till Ängelholm och träffa teamet.
  • Jag har valt vilken MC jag ska ha och försäkringen samt priset verkar vara ändå hanterbara.
  • Bolaget har gett utdelning efter ett första årsbokslut.
  • Vi har tränat och jag har lyckats springa utomhus trots minusgrader – hanterbart ändå.
  • Bokat och betalat hela MC utbildningen.

Har säkert glömt något, men efter en hektisk januari börjar vi smått fundera på att ta en semester snart :)

Just det, jag har också återupplivat drömmen om att köra Jämtlandstriangeln i sommar, så det satsar jag på efter MC-kortet.

Fischeri x2

    Blogg | 5 February 2023

Familjen har fått en tillökning…i form av två papegojor.

Det började som en fråga: ska inte vi skaffa något husdjur? Det var cirka 2 år sedan när vi troligtvis var som mest uttråkade på semestern och innan corona slog till rejält. Sedan återkom vi till frågan ett flertalet gånger, men ändå inte riktigt vågat satsa på något. Fiskar – skittråkiga, fåglar – skrikiga och om de är stora alltför stökiga, hund – nja, då behöver vi vara hemma för ofta, katt – äsch, är det ens ett djur (undrade jag, samtidigt som Katya sa att det var det enda husdjuret som gällde) :)

För exakt två veckor sedan har Katya skickat mig ett klipp – titta vilken söt papegoja! Och så gic khon och la sig utan att tänka något vidare på detta. Jag har däremot börjat googla både bur, mat och beteenden på en röd-grön fischeri, eller Lovebird som de också heter. De ska alltid köpas i par och buren kunde väl få plats hemma, käk inte så dyrt och de verkade finnas i en butik söder om stan. Jag skickade länkarna till Katya och sa – nu slår vi till!

Väl på morgonen var vi så uppspelta över det vi skulle göra – vi skulle hämta upp min mor och tillsammans åka och köpa två papegojor.

Väl i affären stod katya och min mamma och valde två stycken mest kaxiga och roliga individer som numera har fått namn Kiwi och Mango. Nåja, Mango hette tidigare Lucky också, men vi velar än idag vad den ska heta :)

Idag var det dags för deras första flight :) Några bulor blev det trots massa förberedelser, men i det stora hela väldigt kontrollerat och kul för både oss och Kiwi + Mango. De har själva tagit sig ur buren och efter 3 timmar ute tog de sig självmant hem till buren igen. De åt som galningar, men är nu mätta och redo att sova i skrivande stund.

Mer flights väntar och efter många timmar tillsammans trivs både vi och fåglarna, om än fåglarna är liiiite störiga på förmiddagar när de skriker som galna när de har kul i den stora buren :)