Blogg | 5 February 2023

Fischeri x2

Familjen har fått en tillökning…i form av två papegojor.

Det började som en fråga: ska inte vi skaffa något husdjur? Det var cirka 2 år sedan när vi troligtvis var som mest uttråkade på semestern och innan corona slog till rejält. Sedan återkom vi till frågan ett flertalet gånger, men ändå inte riktigt vågat satsa på något. Fiskar – skittråkiga, fåglar – skrikiga och om de är stora alltför stökiga, hund – nja, då behöver vi vara hemma för ofta, katt – äsch, är det ens ett djur (undrade jag, samtidigt som Katya sa att det var det enda husdjuret som gällde) :)

För exakt två veckor sedan har Katya skickat mig ett klipp – titta vilken söt papegoja! Och så gic khon och la sig utan att tänka något vidare på detta. Jag har däremot börjat googla både bur, mat och beteenden på en röd-grön fischeri, eller Lovebird som de också heter. De ska alltid köpas i par och buren kunde väl få plats hemma, käk inte så dyrt och de verkade finnas i en butik söder om stan. Jag skickade länkarna till Katya och sa – nu slår vi till!

Väl på morgonen var vi så uppspelta över det vi skulle göra – vi skulle hämta upp min mor och tillsammans åka och köpa två papegojor.

Väl i affären stod katya och min mamma och valde två stycken mest kaxiga och roliga individer som numera har fått namn Kiwi och Mango. Nåja, Mango hette tidigare Lucky också, men vi velar än idag vad den ska heta :)

Idag var det dags för deras första flight :) Några bulor blev det trots massa förberedelser, men i det stora hela väldigt kontrollerat och kul för både oss och Kiwi + Mango. De har själva tagit sig ur buren och efter 3 timmar ute tog de sig självmant hem till buren igen. De åt som galningar, men är nu mätta och redo att sova i skrivande stund.

Mer flights väntar och efter många timmar tillsammans trivs både vi och fåglarna, om än fåglarna är liiiite störiga på förmiddagar när de skriker som galna när de har kul i den stora buren :)