Blessed dreams

    Snack | 29 December 2022

Jäkligt materialistiskt, men jag tänkte på en sak igår…

För några månader sedan har jag inte ens kunnat drömma om att äga Alpinestars skinnställ, hjälm, handskar och stövlar av högsta kvalitet/säkerhetsklass, inbokade körlektioner, risktvåan, och teoriprov för att vara på god väg mot min tidigare dröm som jag haft sedan sisådär 2012, dvs sedan 10 år sedan – att kunna ta MC kort och kunna känna friheten och adrenalinet. En liten dröm som har återuppstått varje vårsäsong när man såg första motorcyklar efter en mörk vinter. Varje sommardag som var sval, varje sommarkväll då man hörde ett högt varvtal susa förbi på vägen.

Jag vet faktiskt inte vad som hände detta år, men väldigt snabbt insåg jag att jag spenderade halva nätter på att söka information om allt kring MC, körkort, skyddskläder, MC märken och vips så är garderoben full och våren är räddad med inbokade lektioner samt en plan mot mål. Är jag tillräckligt duktig och klarar av uppkörningen från första försöket blir det nog en MC till sommaren också. Något jag inte kan ens drömma om just nu faktiskt, men tankarna finns där ändå. Vem vet – kanske!

Egentligen ganska tokigt – varför drömmer man inte mer, eller ja, åtminstone oftare? Och varför drömmer man inte mer om några globala saker som har ännu större påverkan på ens liv och ens omgivning? För egentligen, om man ska vara ärlig, så är det ju ganska enkelt att drömma, och finns det drömmar löser man ju alltid de där små steg mot att nå dessa drömmar, right?

Under kommande året ska jag drömma ännu mer. Jag är tacksam för min omgivning som är bra på det – det ska jag också lära mig att göra, för att ta de där stegen mot att nå drömmarna är jag tydligen redan bra på. Det är bara drömmarna som saknas. Det har jag insett nyligen i det där hamsterhjulet som är så farligt.

Important flashback

    Blogg | 26 December 2022

Sparar ner bilden från hissen. Tillsynes en vanlig bild, men under ytan handlar det om en stor dag i karriären, en tuff höst och vinter och alldeles för sliten insida. Allt har ett pris. Var det värt det? Nja. Kanske inte, men jag är stolt över årets prestation och siktar mot nya höjder kommande året. En sak är säker dock och det är att jag är väldigt tacksam för min omgivning. Tack livet! Tack alla nära och kära.

Bilden till arkivet.

Caterpillar Lego

    Blogg | 24 December 2022

Detta var det fetaste och det mest tidskrävande legobygget jag gjort. Dags att sälja eftersom det får inte plats på någon vanlig hylla. Riktigt avkopplande present jag fått från Katya.

Vila

    Blogg | 18 December 2022

Hur jag känner mig? Ungefär såhär. Bilden är från Istanbul där vi var på en kortare resa med Katya denna höst. :)

Ordmisär

    Blogg | 6 December 2022

Ordmisär. Är det ens ett ord?

Vi tänkte häromdagen.

Varför heter det ’soltorkade tomater’, men inte ’soltorkade plommon’?

Varför heter det ’soltorkade russin’ och inte ’soltorkade vindruvor’?

Förvirringen är total. :)

Career +1

    Blogg | 6 December 2022

Fick frågan om att bli manager och chef. Denna gång officiellt. Ödmjuk.

Älskar mitt team, de är otroligt duktiga!

Böcker på mitt bord tenderar att återspegla verkligheten jag lever i. Förra gången handlade böckerna om något helt annat. Evolution. Development.

Snart dags att planera kommande årets mål och önskemål.