Försenad till flyget

    Resa, Snack | 31 January 2022

Nu kan Katya stolt säga att hon är mer erfaren än mig vad gäller flygresor. Trots att jag fortfarande innehar rekordet för sammanhängande flygtid, så kan hon numera säga att hon för första gången i sitt liv blivit sen till flyget. Vädret i Europa har varit galen och med 1 timmes mellanlandning råkade LOT som hon flög med igår bli försenade under första vektorn. Det gjorde att hon tvingades sova över i WAW och flyga hem dagen efter. Just nu har hon landat och är på väg hem i taxi.

It’s been a long ass trip!

Saker jag inte trodde jag skulle uppleva…

    Blogg | 30 January 2022

…är när min fru åker till ett land och det landet förväntas hamna i krig dessutom befinner hon sig nära platsen där första potentiella attacken skulle kunna ske.

Referens

    Blogg | 20 January 2022

För några dagar sedan, i slutet av förra veckan, har en tidigare kollega hört av sig och undrade om jag kunde ställa upp som hans referens. Självklart kunde jag det, tänkte jag, jag ville ju själv rekrytera den personen till mitt nya jobb. Så jag gick med på den processen.

Jag trodde att det skulle handla om ett samtal från rekryteraren med några frågor om min tidigare kollega. Så var inte fallet och världen runtom har digitaliserats även här. Jag fick en länk och skulle svara på cirka 13 frågor om tidigare erfarenhet och omdömen, som tog cirka 5-7 minuter att fylla i. Smidigt och enkelt.

Meddelade att det var klart och sedan var det dags för helg.

Några dagar in i denna vecka fick jag sms och blev glad över att ha hjälpt någon i en livsförändrande situation.

Grattis!

Förberedelser

    Blogg, Snack | 11 January 2022

Idag… vad gjorde vi idag? Jobbade, jobbade mer och jag kände mig krasslig hela dagen… Annars inget speciellt tror jag…

Katya förberedde sig på tentan som är imorgon – hon kan allt egentligen, men ville mest sätta de absolut sista orden som inte ville sätta sig i huvudet :) Hon är duktig hon!

Själv satt jag och slöjobbade en timme med min hobby. När ska det börja ge avkastning på riktigt? Känns som att man sliter utan någon nytta egentligen.

Denna ständiga frågan om hälsan eller jobb/hobby och allt annat runtom. Kanske borde vila denna vecka och ta nya tag nästa vecka. Vi får se hur allt utvecklas här på hemmafronten. Tuff period just nu, men samtidigt har jag goda förhoppningar om framtiden.

Ta hand om varandra!

Laddat batterier

    Blogg | 10 January 2022

11 januari. Laddat batterier. Känner att det behövs. Ny dag imorgon, nya tag då.

Konstig dag

    Blogg | 9 January 2022

Det roligaste som hände under hela dagen var att jag beställde en ny toasits. Fråga ej varför. Jag har inga svar.

Klockan är 22:45 och dags att sova – nästa vecka blir en kick off för detta här året så bäst att vara utvilad och ha en ny toasits redo. ;)

Skuldfri i början av året

    Back to Future Me, Blogg | 8 January 2022

Jag har tre diplom – BSc in Business Administration, MSc in Finance och så Civilekonomexamen. Utöver det har jag en massa utbildningar inom projektledning, kost och träning och jag räknas även som Certifierad Controller pga mitt diplom från Föreningen Auktoriserade Revisorer.

Sedan 2010 då jag tog examen har jag en tradition som jag håller varmt. Det är nämligen att återbetala mitt CSN lån – årsbeloppet i ett svep.

Så var även iår. Beloppet är inskickat och detta år är extra fint, då jag räknar med att bli helt skuldfri nästa år. Visst, jag hade kunnat blir det redan iår, men varför ska man betala hela beloppet om CSN lånet inte kostar något alls?

Fin tradition.

Ingen stress

    Blogg | 8 January 2022

Ibland. För att inte känna stress behöver man bara sluta känna efter. Så är det nu.

Perfekt vinterbil

    Blogg | 7 January 2022

Smart Fortwo är det dock inte. Livsfarlig leksak som är rolig på sommaren, men som inte klarar halt underlag. Alls.

Vilken bil är det då?