Blogg | 20 January 2022

Referens

För några dagar sedan, i slutet av förra veckan, har en tidigare kollega hört av sig och undrade om jag kunde ställa upp som hans referens. Självklart kunde jag det, tänkte jag, jag ville ju själv rekrytera den personen till mitt nya jobb. Så jag gick med på den processen.

Jag trodde att det skulle handla om ett samtal från rekryteraren med några frågor om min tidigare kollega. Så var inte fallet och världen runtom har digitaliserats även här. Jag fick en länk och skulle svara på cirka 13 frågor om tidigare erfarenhet och omdömen, som tog cirka 5-7 minuter att fylla i. Smidigt och enkelt.

Meddelade att det var klart och sedan var det dags för helg.

Några dagar in i denna vecka fick jag sms och blev glad över att ha hjälpt någon i en livsförändrande situation.

Grattis!