Big street meet? Sveavägen i augusti

    Blogg | 18 August 2019

Vad heter den stora folkfesten på Sveavägen som håller till varje år, första helgen i augusti, där alla gamla/coola bilar samlas för att stå i en fet bilkö? Haha.

Vi var iaf där igen vid årets tillställning pch kunde se några roliga bilar. Till slut fick vi också stå i den kön för att ta oss förbi Sveavägen, men det var både kul och annorlunda. Några bilder från kvällen kommer här.

Aktiv sommar med arbetskollegor

    Blogg | 18 August 2019

Denna sommar är ju inte slut och semesterns alla veckor är ännu (!) inte uttagna, men jag kan konstatera redan nu att det var en aktiv sommar vad gäller aktiviteter med kollegorna från jobbet.

Vi har lyckats styra ihop både en 9,5km löparrunda med A och E, som gick runt Fågelbro Golfklubb.

Under förra veckan har jag och R tagit en runda på Cable Park vid Arlanda. I spöregn, 16C i luften och har för försla gången upplevt 10sekundmeter på en wakeboard med hagel! Kan säga att det var tom svårt att se bojarna på banan men roligt hade vi minst sagt! Vi hann även med en ‘street race’ och en bit mat efteråt.

Många roliga minnen helt enkelt!

Den där promenaden

    Blogg | 18 August 2019

Phew! Vilken promenad!

Jag har länge tjatat på Katya om att jag vill ta en långpromenad och hon hörde mina rop på hjälp. Ibland känner jag mig som en husky som behöver vara ute länge för att känna mig motiverad och glad. Och nu fick huskyn promenera.

Inte visste jag att det skulle vara så jobbigt att GÅ 11,5km istället för att springa dessa. Sjukt nog, trots träningskläderna, så fick vi skavsår på fötterna, vilket gjorde upplevelsen till en plågsam sådan till slut.

Men om man tar det i rätt ordning så började vi med att ta en god frukost och bestämma rutten för prommisen. Det blev Brunnsviken runt naturligtvis. På med kläderna och skorna, in i bilen och ut till parken.

Vi började genast med en snabb powerwalk.

Jag skulle nog kunna kalla det för gång-race, för vi turades om att öka tempot tills den andre inte orkade med takten. Lite roligare så.

På vägen mötte vi lite folk som cyklade…

… och badade …

Vi passerade sommaridyllen, men som fanns där mitt i Stockholm.

Bästa staden i världen!

Vi fortsatte. Njöt av omgivningen, sällskapet och drack vatten.

På vägen fick jag klappa fåren och mata dem med äpplen. Fårens reaktioner var riktigt roliga faktiskt. Väldigt sällskapliga var de också.

Mer sånt!! Bäää!

Tillbaka till skolbänken

    Blogg | 13 August 2019

Uh oh! Nu har jag lyckats komma in på två utbildningar samtidigt. Visserligen på 50% och en av de på distans, men tillsammans med heltidsjobb och träning på agendan så ska det bli kul med en ny utmaning. Kurserna heter “Redovisning II” samt “Kommunikativt Ledarskap”.

Har redan beställt böckerna och börjat läsa lite lätt i dessa. Känns lite annorlunda att ta in informationen nu när man kan lite kring det man ska läsa om från arbetslivet. Samtidigt blir det ytterst roligt att utöka kompetensen. Viktigt viktigt!

Utbildningen pågår till typ November, så jag lär återkomma om hur det gick på tentan…Uh oh! :)

Belöning fungerar ju!

    Blogg, Resa | 8 August 2019

Har väl aldrig trott att det skulle fungera, men det gör det ju! Kul att några av er börjat nyttja rabattkoden till Booking.com som jag tidigare skrivit om! Way to go!

Middag på The Old Smokehouse

    Blogg | 5 August 2019

Idag åt vi middag på The Old Smokehouse – ett ställe jag fick tips om från mina kollegor på jobbet. Eftersom vi inte hade några andra planer för dagen bestämde vi oss för att svänga förbi stället och ta en middag ihop med Katya.

Imorse spelade vi badminton med Katyas kollegor, så vad passar inte bättre än att ta en gedigen middag med en kötträtt efter att ha kört slut på sin kropp i en riktigt jämn match? Bilderna på webben såg iaf saftiga ut, så vi gav stället en chans.

Tyckte vi om det? Det var helt OK. Gott, men inte någon wow-känsla tyvärr. Ganska prisvärt. Stället var dock fullt så det verkar dra sin publik ändå.

Det som kan lyftas lite extra är väl miljön vid stället. Liknar Artipelag, men ett mindre område runt restaurangen där man kan ta en kort promenad efter maten och njuta av vattnet/naturen och alla båtar som passerar, vilket vi också gjorde.

Allt som allt en riktigt trevlig kväll främst tack vare sällskapet – det blev en riktig dejt. Efter maten tog vi bilen till en mindre efterfest på Sveavägen – årets upplaga av Classic Car Meet eller vad det heter var i full gång där, men mer om det i senare inlägg. :)

Fotboll med 8-åringar

    Blogg, Träning | 2 August 2019

För 24 år sedan var jag själv en 8 åring. Det var länge sedan. Och det märks måste jag säga!

Fick inbjudan att spela lite fotboll med några ungdomar och jag tänkte: “äh, hur svårt kan det vara?”. Little did I know! Vi möttes upp vid Norra Real och ja, ni ser ju själva vilka som hade bollen nästan hela tiden.

Jag var slut efter 10 minuter och explosiviteten i benen som jag en gång hade när jag själv höll på med fäktning, ja, den försvann helt.

From nu måste jag träna lite mer på mina fotsteg när jag springer. Att bara köra rakt fram löpning har sina nackdelar.

Nåväl, det var ändå riktigt skoj och vi fick till en riktigt rolig match med rackarna som fintade bort en på nolltid och skrattade hela vägen till mål. :)

Att ha kul är väl ändå det som räknas och det kan kag lova att vi hade! Mer sånt!

Spontanrenovering

    Blogg | 2 August 2019

Har spenderat några timmar av min semester på att renovera lite. Utöver utrensningen av alla garderober, lådor och förråd så lyckades jag köpa färg och måla om taket i badrummet.

Riktigt spontant, men vad gör man inte när man är ensam hemma. Det var typ det enda stället som vi inte målade om sedan vi för snart tre år sedan flyttat in i den här lägenheten.

Ska väl tilläggas att jag hann jobba lite idag också. En riktigt produktiv dag helt enkelt. Nu blir det kaffe, middag och kanske lite Netflix.

Arlanda Cable Park – Wakeboarding – värt ett besök!

    Blogg, Träning, Video | 2 August 2019

 Förra helgen var vi på en utflykt till Cable Park Arlanda och körde ett tvåtimmars pass för första gången på säkert 5-6 år. Det var länge sedan helt enkelt, men fortfarande lika kul.

Oväntat att jag lyckades starta från första försöket och fick ut det mesta av mina krafter under två timmar. Hade träningsvärk i två dagar efteråt. Haha.

Kameran följde med på hjälmen så vi fick till en kortare video från dagen.

Arlanda Cable Park har lyckats göra anläggningen till en riktigt trevlig resort med en stor parkering, café, utomhus terrass med solstolar, studsmatta och sandlåda för barn, SUP att hyra och naturligtvis allt man kan tänka sig i wakeboard-väg. Helt ok kvalitet på grejorna och man får mer än nog av en tvåtimmars pass. Solbrännan och ett fint träningspass får man på köpet.

Espana – trip report flashbacks

    Resa, Video | 1 August 2019

Vi har ju för ett år sedan varit i Spanien – en resa med många städer där vi hann besöka Granada, Malaga, Nerja, Cartagena, La Manga, Sierra Nevada, Gibraltar, Marbella och ja, vi hann också förlova oss.

Nu har Katya gjort en video med allt vi filmade med våra mobiler och kameror, bara för att vi ska ha ett litet minne från resan så jag delar den här i en short version trots att de mest minnesvärda momenten tar jag med mig livet ut då dessa inte finns med på film.