Eurotrip?

    Resa | 30 July 2017

På tal om roadtrips – jag har fått en idé. När bilen ändå har rejäla undermil som är inte riktigt nyttjade bör vi kunna få till en riktigt bra roadtrip nästa år, lagom innan bilen skall bytas.

Södra Frankrike har tilltalat och vi har varit där förra året under hittills en av de bästa resorna i mitt liv. Surfing är fortfarande en oprövad sport som man skulle gärna vilja testa. En kombination av dessa resulterade i ett försök att ta oss ner till Biarritz och vidare mot Bilbao. På vägen besöker vi Luxemburg, Paris, Bordeaux och några andra trevliga ställen.

Ska dra igång planeringen av den här resan, så får vi se om vi om ett år verkställer detta och återkommer med bilder och berättelser.

Borgholm roadtrip

    Blogg, Resa | 29 July 2017

Inom kort drar vi till Borgholm. Detta blir vår utsikt i några morgnar. Känns bra. Cyklarna ska med så det blir en cykeltur på Öland. Hoppas vädret är med oss° :)

Access Rehab omdöme – kiropraktor och naprapat i Stockholm

    Blogg, Träning | 26 July 2017

Det är viktigt att hand om kroppen. Speciellt om man tränar, och även om den träningen inte är så regelbunden. Själv har jag kört några lopp – både Stockholm Marathon och Vätternrundan har varit på agendan nyligen – med tätt träningsschema inför och emellan loppen. Det sliter på kroppen och en service är viktig just vid dessa tillfällen.

Jag har under träningspassen känt av knät och efter större ansträngning har det gjort ont och ömmat rakt under knäskålen. Jag har försökt träna upp musklerna kring knäna, men resultatet kommer inte så snabbt, däremot vill man ha en snabb och professionell åtgärd på detta så man inte behöver tappa träningstempot under sommaren. Googlar man på symptomen utan att veta kan man till slut landa i att man har en hjärntumör, artros och att det är ärftligt redan från neandertalarna som sprang mycket när de jagade – att man därmed skall röntgas, marinera sig i Voltarén och gå endast i nödfall.

Jag tog steget vidare och letade efter proffshjälp istället. Efter en research bokade jag tid hos Jonatan Lundevall på Access Rehab i Stockholm. Fick tid omgående.

Vi gick igenom en massa under besöket och förutom tips och tricks fick jag återställda höfter så att benen blev lika långa igen samt att smärtan i knät försvann. Jag ska nu testa att springa enligt instruktion från Jonatan och se hur det hela utvecklas, men har redan nu känt av att jag går bättre utan att stödja mig på ena benet för att kompensera för skadan och belastningen.

Riktigt bra hjälp från Access Rehab – därav detta inlägg med bra omdöme, som är inte sponsrat av någon. Jag har betalat min tid själv, privat.

 

 

Intervaller vid hamnen

    Blogg, Träning | 26 July 2017

Jag har förmånen att bo nära vattnet. Det är ett stenkast till Sundbybergs båtklubb som ligger i Bällstaån och det är ett rent nöje att ta ett intervallpass längst med de raka promenadstråken som finns där.

Tog ett pass för två dagar sedan. Ett lugnt sådant, men toppade det hela med hopprep. En billig investering som är enkel att ta med på en runda och hoppa några hundra gånger. Tyvärr har knät spökat lite så det blir lite vila och ett besök till doktorn innan jag återupptar allt igen.

Semesterfingrar

    Blogg | 26 July 2017

Övar på att få upp farten i fingrarna efter “semestern” som har varit nästan “datorfritt”. Går ganska bra tror jag. Undrar om jag någon gång ska återuppta programmeringen igen och skapa något roligt utav det. En iPhone app vore kul, även om man numera kan fixa en app genom appSpotr.

Nu är det dock soligt ute, så jag drar iväg en sväng…

En aktiv dag

    Blogg | 25 July 2017

Dagen innan vi åkte till badet i Eskilstuna var jag hela dagen med F.

Jag måste ärligt säga att det är första gången jag agerade pappa och planerade, genomförde och tog hand om allt den dagen. Har väl alltid tyckt att jag själv är ett barn fortfarande, men ansvaret för någon annan är något nytt – i alla fall på den nivån.

Hur som, vi hade en riktigt rolig dag och var lite överallt. Vi hann med att ta en burgare på Vigårda och se Jens Byggmark äta vid bordet bredvid med sin familj. Därefter åkte vi till Cosmonova och såg en film om fiskar och korallreven i Filippinerna. När filmen var slut och maten har hunnit lägga sig i magen tog vi på selen och klättrade riktigt högt. Klättercenter i Sickla is the place to be och jag funderar på att kanske ta ett klippkort där för lite klättring iår. Vore onekligen kul med lite annorlunda aktivitet ett litet tag.

Efter klättringen var vi tvungna att fylla på energidepåerna och tog en glass direkt utanför hallen. Solen var framme ett litet tag så vi njöt till fullo.

Efter glassen – vidare till Ica Maxi och shoppade loss på pizzaingredienser och lite glass igen. Hem och bakade pizzan. Det var då framtanden åkte av och F satt framför spegeln i en timme för att dra loss den stackars tand som hänge lös.

Efter många om och men, lagom innan läggdags, har tanden valt att säga tack och hej och F fick lägga sig i lugn och ro utan att vara rädd för att tanden skulle ramla ut i sömnen…

Ni minns hur det var ett barn? Full rulle hela tiden! Hur mycket energi som helst! Just det – det är det som ger energi!

Tack F, en riktigt rolig dag – det måste vi göra om, inte minst då du var riktigt duktig på klätterväggen, så dit lär vi gå igen snart!

Munktellbadet i Eskilstuna

    Blogg | 24 July 2017

Efter badet med F & Co för någon vecka sedan (se videon) ville vi ta ett längre bad och bada i något varmare vatten. Sagt och gjort. Jag tog bilen från Stockholm förbi Mariefred där vi hämtade upp resten av gänget och drog vidare till Munktellbadet i Eskilstuna.

Om badet var fräscht? Oh ja! Det stället är nästan nybyggt och riktigt fräscht. Det går inte att jämföra det med Eriksdalsbadet i Stockholm. Tyvärr, men Eriksdalsbadet är så sunkigt, smutsigt, kallt och ovårdat med mycket folk att det känns som om man åker en svettig tunnelbana mitt i rusningstrafik, helt näck. Usch! Skärpning!

Vi kom fram redan kl 09:00 och var först på plats – helt folktomt fram till cirka 10:30, men då har vi hunnit åka rutschkana, simmat några längder i 50 meterspoolen, klättra på klätterväggen och ramla i vattnet, hoppa från ettan och trean, njuta av bubblor och varmt vatten i värmepoolen samt simma lite lätt i den lilla poolen med en filmduk på väggen (ja, de visade någon tecknad film för barnen). Inte nog med det hann vi även med att ta ett varv i den uppblåsta hinderbanan som låg förankrad mitt i den stora bassängen.

Ett riktigt bra ställe som jag rekommenderar och det är absolut värt att stiga upp tidigt på morgonen, ta 1,5 timmes biltur ut till Eskilstuna och sedan bada i ett par timmar helt själv. Allt det toppas sen med bastu och det faktumet att skåpen låses automatiskt med en bricka och inte något hänglås, vilket gör upplevelsen både rolig och säker.

Den dagen fortsatte med en lunch ute på lantstället och sen tillbaka till stan för lite parkhäng. En riktigt fin dag i solen och i vattnet!

Kayaking

    Blogg | 9 July 2017

So, we’ve gone kayaking the other day… it was wonderful! :)