Blogg | 24 July 2017

Munktellbadet i Eskilstuna

Efter badet med F & Co för någon vecka sedan (se videon) ville vi ta ett längre bad och bada i något varmare vatten. Sagt och gjort. Jag tog bilen från Stockholm förbi Mariefred där vi hämtade upp resten av gänget och drog vidare till Munktellbadet i Eskilstuna.

Om badet var fräscht? Oh ja! Det stället är nästan nybyggt och riktigt fräscht. Det går inte att jämföra det med Eriksdalsbadet i Stockholm. Tyvärr, men Eriksdalsbadet är så sunkigt, smutsigt, kallt och ovårdat med mycket folk att det känns som om man åker en svettig tunnelbana mitt i rusningstrafik, helt näck. Usch! Skärpning!

Vi kom fram redan kl 09:00 och var först på plats – helt folktomt fram till cirka 10:30, men då har vi hunnit åka rutschkana, simmat några längder i 50 meterspoolen, klättra på klätterväggen och ramla i vattnet, hoppa från ettan och trean, njuta av bubblor och varmt vatten i värmepoolen samt simma lite lätt i den lilla poolen med en filmduk på väggen (ja, de visade någon tecknad film för barnen). Inte nog med det hann vi även med att ta ett varv i den uppblåsta hinderbanan som låg förankrad mitt i den stora bassängen.

Ett riktigt bra ställe som jag rekommenderar och det är absolut värt att stiga upp tidigt på morgonen, ta 1,5 timmes biltur ut till Eskilstuna och sedan bada i ett par timmar helt själv. Allt det toppas sen med bastu och det faktumet att skåpen låses automatiskt med en bricka och inte något hänglås, vilket gör upplevelsen både rolig och säker.

Den dagen fortsatte med en lunch ute på lantstället och sen tillbaka till stan för lite parkhäng. En riktigt fin dag i solen och i vattnet!