Grand Premiere. By Team Rynkeby. Unofficial.

    Blogg | 31 March 2013

Ett tydligt vårtecken – gulkläda cyklister på de ännu grusiga vägar.

Myten säger att om man ser gulklädda cyklister körandes i en stor klunga så ger det tur och hopp. Tur till den som ser klungan och hopp till de cancerdrabbade barnen och deras familjer.

Idag var det dags för Grand Premiere för utomhusträningen för Stockholmslaget, inofficiell sådan, men det var lika trevligt, roligt och utmanande. Tack till Fredrik, Thomas, Margita, Jessica och inte minst Håkan som valde att spendera ett par timmar i solen och köra cirka 70km med start i Alvik.

11.00 – alla på plats. Glada och aningen uppskrämda över mängden grus och isfläckarna som ännu finns kvar efter en kall vinter. Lagets kapten Toni dök upp med sin son och vinkade av oss från parkeringen. Ett riktigt trevligt möte. Toni, vi saknade dig i vår lilla klunga idag! Och tack för att du tog bilden nedan.

1

11.10 – klara, färdiga, klick, klick, klick, klick. Klicket var ljudet när allas skor sattes fast i pedalerna. Aaaaaand action!

2

Det tog inte lång stund innan första formationen togs in och vi siktade på FRA rundan samt vidare mot Stenhamra. Fredrik och Thomas höll tempot och visade vägen. Håkan gjorde ett imponerande jobb och körde riktigt bra under sin första cykeltur på en racer. Jessica och Margita peppade och spred glädje. Ja, en grym start på en utmärkt resa helt enkelt.

3

Efter ett par timmar, runt kl 13.00 var det dags för fika. En korv, Red Bull, kaffe och annat gott fyllde på energidepåerna.

4

Cyklarna vilade utanför… Värmer hjärtat även om det är kallt utomhus…

5

Ja, än är det lite skitigt på vägarna och cyklarna samlar på sig en hel del grus. Det här är dagens skörd. :)

6

Men vad gör det när man har så fina sponsorer som ställer upp för oss och Barncancerfonden. Som känt stödjer OKq8 vår satsning och inte nog med att de skänker pengar till Barncancerfonden så lät de mig spola av min cykel på en av deras tvättar. Stor eloge till OKq8 i Solna.

7

Bra kört gänget och tack för sällskapet! Nästa vecka kör vi igen – the official edition! Och glöm inte att stretcha – 70km under premiären är inte en lek.

Dubbla tummar upp. (Och ja, man kan ju även se vilka sponsorer (läs: hjältar som stödjer Barncancerfonden) vi har utan att läsa bak och fram. ;) )

8

Going Social Media on a pro level

    Blogg | 29 March 2013

Dagen så långt har i princip gått åt att bemästra mina skillz inom programmering. Vaknade helt pigg kl 5:40 och i brist på annat utvecklat några sidor och Page Tabs åt Team Rynkeby Sthlm. Samtidigt har jag försvunnit i kodens värld och kan nu påstå att jag kan hantera social media på en mer avancerad nivå där även programmering ingår. Level up. Typ.

Den gamla nörden i mig har vaknat och jag funderar på att programmera om min egen sida för att öka användbarheten något. We’ll see.

Bjuder på lite kod när jag ändå är i farten. ;)

<script type="text/javascript">
window.fbAsyncInit = function() {
FB.Canvas.setAutoGrow();
}
</script>

<script type="text/javascript">
window.fbAsyncInit = function() {
FB.Canvas.setAutoGrow();
}
// Do things that will sometimes call sizeChangeCallback()
function sizeChangeCallback() {
FB.Canvas.setSize({ width: 810, height: 465 });
}
</script>

Too fat to roll around :)

    Blogg | 26 March 2013

Måste ju aktivera omgivningen, tänkte jag idag, och skickade iväg ett mail. Nedan ser ni mailet och svaret jag fick. :)

Alla ni som cyklar och känner igen sig är välkomna att hänga med. It’s time to lift your ass off the sofa ;)

— — —

20130326-201448.jpg

We’re flying high.

    Blogg | 19 March 2013

Dagens tankar har snurrat runt flygplan och flygningar.

Genom åren har jag flygit ganska mycket och har alltid varit intresserad av flygplan och allt som rör sig i luften (ja, jag äger en radiostyrd helikopter). Jag kom på mig själv att jag kan inte så många fler flygplansmärken än Airbus, Boeing och Bombardier. Vad gäller märken och logotyper vet jag enbart att BMWs logotyp föreställer ett flygplansmotor mot blå himmel, då de under andra världskriget tillverkade just flygplansmotorer.

Luckor finns till för att fyllas med kunskap. Några timmar senare och några sökningar senare har man lärt sig att särskilja modellerna och tillverkarna. Så nästa gång man ska flyga behöver man inte titta på flygplansmodellen som alltid finns förtryckt på alla broschyrer som visar nödutgångarna och ligger alltid i stolsfickan rakt framför varje passagerare.

Och ja, i sommar ska jag nyttja min present och sticka iväg och flyga ett flygplan själv. Det kanske blir ett första steg mot ett flygcert? You never know until you try.

Time to say goodbye…

    Blogg | 17 March 2013

Time to say goodbye. Nu dumpar jag dig. Jag har träffat någon ny… Tack för de fina åren tillsammans, men jag ska till Paris med en annan…

Pris: 10000.- bvsa

The big dreams…

    Blogg | 17 March 2013

Sitter och drömmer. Drömmer om vad man ska satsa på. I framtiden. Vad skulle jag brinna för och vad har funnits där en stund som inte vill lämna mitt huvud innan det blir verklighet.

En sak är säker och som jag har noterat här tidigare är att jag vill starta och lyckas med ett eget multinationellt massmediaföretag. Ett företag som ska tillhandahålla nyhetsflödet till de ledande beslutsfattarna i världen och konkurrera med företag som Bloomberg, AP och Reuters.

Har jag förresten berättat att Bloomberg erbjöd mig ett jobb som analytiker i London, men det är något jag tackade nej till? Nu vet ni.

Coola reklamfilmer!

    Blogg | 14 March 2013

Har hittat en hel del intressanta reklamvideos och vill bara dela med. De som älskar marknadsföring bör älska inlägget. Enjoy!

Kents Bilplåt och Lack i Ulvsunda/Bromma om man ska ha bra lackfirma i Sthlm.

    Blogg | 14 March 2013

Stockholmstrafiken i all ära, men lackskador sker på parkeringen och i garaget. Så även i mitt fall, nyligen. Fick bli en sväng till Kents Bilplåt och Lack i Ulvsunda/Bromma för att rätta ut en buckla och några djupa repor på en av bilarna.

Bucklan stor som en 20-lapp och cirka 15cm repor från dörren till bakdelen av ena sidan på bilen. Grymt jobbigt på en bil i bättre skick, men…

Måste skriva ett tack-inlägg till grabbarna på Kents. Gjorde ett grymt bra och snabbt jobb, med total färgmatchning och finlir kring reporna. Strålande jobb, grymt bra bemötande och support per telefon med automatisk återkoppling att bilen är på gång att bli klar inom 1 dygn. Hela reparationen tog ett par dagar efter en kort väntetid på slottid.

Ska man ha en bra lackfirma, så prova Kents Bilplåt. Rekommenderas varmt.

P.S. som många redan vet brukar jag ge omdömet efter det företaget förtjänar. Här finns endast ett kort urval av mina andra omdömen:
KöpEnScooter.nu
SE Banken och Dell
Proloc

 

Mitt i. Take Two. Bromma edition.

    Blogg | 14 March 2013

Ska det hålla på såhär kommer jag att bli en kändis på Bromma-nivå :). Ännu en artikel om mig i Mitt i Bromma. Ska inte ens citera och ge texten i PDF. Slänger endast bilden för arkivering här. Börjar samlas för mkt om mig i media. :)