Blogg | 31 March 2013

Grand Premiere. By Team Rynkeby. Unofficial.

Ett tydligt vårtecken – gulkläda cyklister på de ännu grusiga vägar.

Myten säger att om man ser gulklädda cyklister körandes i en stor klunga så ger det tur och hopp. Tur till den som ser klungan och hopp till de cancerdrabbade barnen och deras familjer.

Idag var det dags för Grand Premiere för utomhusträningen för Stockholmslaget, inofficiell sådan, men det var lika trevligt, roligt och utmanande. Tack till Fredrik, Thomas, Margita, Jessica och inte minst Håkan som valde att spendera ett par timmar i solen och köra cirka 70km med start i Alvik.

11.00 – alla på plats. Glada och aningen uppskrämda över mängden grus och isfläckarna som ännu finns kvar efter en kall vinter. Lagets kapten Toni dök upp med sin son och vinkade av oss från parkeringen. Ett riktigt trevligt möte. Toni, vi saknade dig i vår lilla klunga idag! Och tack för att du tog bilden nedan.

1

11.10 – klara, färdiga, klick, klick, klick, klick. Klicket var ljudet när allas skor sattes fast i pedalerna. Aaaaaand action!

2

Det tog inte lång stund innan första formationen togs in och vi siktade på FRA rundan samt vidare mot Stenhamra. Fredrik och Thomas höll tempot och visade vägen. Håkan gjorde ett imponerande jobb och körde riktigt bra under sin första cykeltur på en racer. Jessica och Margita peppade och spred glädje. Ja, en grym start på en utmärkt resa helt enkelt.

3

Efter ett par timmar, runt kl 13.00 var det dags för fika. En korv, Red Bull, kaffe och annat gott fyllde på energidepåerna.

4

Cyklarna vilade utanför… Värmer hjärtat även om det är kallt utomhus…

5

Ja, än är det lite skitigt på vägarna och cyklarna samlar på sig en hel del grus. Det här är dagens skörd. :)

6

Men vad gör det när man har så fina sponsorer som ställer upp för oss och Barncancerfonden. Som känt stödjer OKq8 vår satsning och inte nog med att de skänker pengar till Barncancerfonden så lät de mig spola av min cykel på en av deras tvättar. Stor eloge till OKq8 i Solna.

7

Bra kört gänget och tack för sällskapet! Nästa vecka kör vi igen – the official edition! Och glöm inte att stretcha – 70km under premiären är inte en lek.

Dubbla tummar upp. (Och ja, man kan ju även se vilka sponsorer (läs: hjältar som stödjer Barncancerfonden) vi har utan att läsa bak och fram. ;) )

8