Runt Vättern 2013.

    Blogg | 16 June 2013

Det var dags att ta sig sunt Vättern även iår. 300km på cykeln. I korta drag kan man beskriva det som… ja…

36 timmar utan sömn. 300 000 meter landsväg. 6m/s motvind. 7 Snickers. 4 liter vatten. 1 punktering (ej på min cykel). 1 trasigt bakhjul. Okänt antal låtar. 11 tim 44 min. 1 stort leende.

IMG_1499

Schemat.

    Blogg | 11 June 2013

“Tight och stressigt”?

Jag föredrar att kalla det “Effektivt”.

Backintervaller med Marie och TS

    Blogg | 7 May 2013

Dagens träning i 20-graders värme var hur rolig som helst. Första gången jag tränade backe, men nu ska det bli mer sånt.

Stora delar av laget deltog och kämpade hårt. Här är de – vardagshjältarna (klicka på bilden för högre upplösning)
Från vänster till höger: Toni, Katrina, Lasse, David, Susanne, Håkan, Margita, Marie, Bosse, Peggy, Timo, Alan, Patrik, Emma, Matilda och Marc.

Åsså Hasse Hansson förståss. Tjäna!
Och här är vår Marie som körde backintervaller Majzan-style. (varför hjälmen sitter snett förblir en gåta)

Uppkopplingen

    Blogg | 23 April 2013

Note to self: Att ta bort Facebook och Twitter apparna från mobilen gör livet så mycket enklare, lugnare, intressantare och mer utvecklande.

Unts Uns.

    Blogg | 21 April 2013

Hittat en låt som är helt ok. Enjoy.

Pushing my own envelope.

    Blogg | 20 April 2013

Har alltid varit intresserad av mina egna gränser. Idag var det dags att testa, hur mycket kan man egentligen stå ut med fysiskt på en dag?

Dagens började kl 07:00 med en supergod frukost bestående av keso, musli, bär och yoghurt. Vidare till träningen med trevliga gänget (Team Rynkeby) där Marie ställde till med en runda ute på Ekerö som resulterade i 65 km cykling. Mestadels i täten av klungan med Lasse, Håkan och Bela. Gruppen var pigg och vi höll bra genomsnitt.

Hem, byta om och vidare direkt till Mackan. I väntan på Janne har vi hunnit sticka till BMW för att kolla lite reservdelar till min bil och sedan tvätta Mackans fina pizzaracern ;). Då kom Janne och vi slog till med en runda på 18,6 km. Det gick tungt, men jag tog mig runt. Tankarna direkt – aldrig mer, men redan nu så är jag sugen på en runda till imorgon, men det ska bli total vila efter dagens galenskaper.

Dagen avslutade med en pizza och lite kebab samt en film hos Janne.

Nu är det dags för lite relax och sen sova, för att möta morgondagens utmaningar. Älskar’t!

Och ja, Marie bangade på en tripp till Uppsala. Aj aj. ;)

Tur är snyggt. Eller coolt?

    Blogg | 18 April 2013

Jag har aldrig varit någon fantast av att följa några idrotter eller idrottsprofiler. Under mitt liv har jag istället provat på många idrotter där jag gav bland annat 9 år av mitt liv till fäktning (värja) samt mycket mindre perioder åt wakeabording, löpning, gym, tennis, simning, badminton och nu cykling.

Jag tänker. Är det här coolt eller snyggt eller är det tur det man ser i videon här intill? Eller är det som signaturen säger: Moral Arrividerci och total galenskap?

Många idrotter som utövas på en högre nivå har en intressant detalj. Alla prestationer som händer av en slump och med lite tur kallas för “snygga”. “Snyggt mål” är väl den mest missbrukade of them all. Bara att se här nedan. Hade kommentatorerna varit säkra på att Zlatan skulle sätta målet skulle de börja kommentera med “Nu får Zlatan bollen och han sätter den… Ja, han gjorde det igen… bla bla bla” redan när de sett att han skulle få bollen. Tyvärr så är de lika förvånade och kallar det för “the most insane goal”. Så sker i de flesta fall när någon gör mål. Skicklighet eller tur? En blandning och en person kan inte ha så mycket tur på en och samma gång säger ni? Försöker man tillräckligt många gånger, kommer man lyckas någon gång – det är grundläggande principen av alla statistiska teorier. ;)

Thoughts?