Till förmån för barn med cancer. Barncancerfonden och Team Rynkeby.

    Blogg | 28 October 2012

Som ni redan vet är jag medlem i Team Rynkeby Stockholm och från och med nu och fram till vår cykelfärd från (Stockholm) till Paris samlar vi in pengar till förmån för barn med cancer och alla som drabbas av detta. Insamlingen riktar sig till alla som vill och kan bidra till forskningen som redan idag räddar en del liv.
Bidra du också. Om du vill och kan. Det kan man göra via länken här (ny sida öppnas med all info på Barncancerfondens webbplats): http://www.barncancerfonden.se/15496 eller när som helst genom att klicka på Team Rynkeby cykelbild längst upp till höger på denna sida.
Insamlingen syfte och historik.
Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsinitiativ som syftar till att samla in pengar till Barncancerfonden i Sverige och Børnecancerfonden i Danmark. 2011 samlade Team Rynkeby in 13 Mkr till kampen mot barncancer och 2012 gav insamlingen 17 Mkr.Varje sommar i juli cyklar ett antal personer från Danmark och Sverige till Paris för att stödja barn med cancer och deras familjer. 2012 var det 780 cyklister som cyklade in i Paris tillsammans. Under året deltar cyklisterna i olika team för att samla in sponsorpengar och arrangera olika evenemang. Under året tränar även de olika teamen tillsammans som förberedelse inför cykelloppet till Paris.Team Stockholm har som mål att både kämpa med cykelträningen inför resan till Paris och med insamlingen till Barncancerfonden! Hjälp oss hjälpa! Skänker du minst 100 kr får du bandet med “VI KÄMPAR FÖR LIVET” som ett bevis på att du stödjer vår kamp mot barncancern!Vi behöver inte din sympati – vi behöver pengar.

Vart tar pengarna vägen?

Barncancerfondens uppgift är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn samt att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer.

Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

Den direkta kontakten med cancerdrabbade barn och föräldrar sker genom sex regionala barncancerföreningar. Tillsammans kan barncancerföreningarna och Barncancerfonden arbeta effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, vård och utbildning samt information.

Testat en grym laddare till iPhone och iPad i bilen.

    Blogg | 19 October 2012

Har fått äran att testa en billaddare som kan ladda både en iPhone och iPad samtidigt. Samt passar även cigguttag i en lastbil (24V). Inte för att man har en lastbil, med en iPhone och en iPad är alltid med på vift så att ladda dessa kan behövas då och då under tiden man sitter i långa köer. Och ja, den sticker inte ut så mycket från uttaget så man kan stänga luckan när man inte laddar utan att ta ut enheten. Och laddar man länge, så är denna sak smart – slutar ladda när luren är full.

Rekommenderas varmt. Finns under märket Degauss Labs.

Förresten är bilden tagen av mig. En lite enklare produktbild som ska släppas ut inom kort. ;)
Keep in mind, kids!

20121019-230202.jpg

Fredagsmys? Filmtajm!

    Blogg | 19 October 2012

Fredag. Fredgasmys. Filmtajm. Denna räcker gott och väl, så ladda med popcorn.

Car adventures

    Blogg | 18 October 2012

Idag fick man veta vad en länkarmslagring är för något och att det kostar cirka 3500.- att laga skiten.

#tröttsomfå #caradventures #skit #fail #besiktningforever #hitmedpengarna #scheisse

Hoppas garantin gäller. Mihihihi. Ska slå en pling till min tyska vän imorgon. Eller ja, idag.

20121018-013053.jpg

20121018-013111.jpg

Bilimport. Del 2.

    Blogg | 15 October 2012

Idag fick Minin OK på ursprungskontrollen. På onsdag är det dags för registreringsbesiktningen. Blir skoj.

Red Bull Stratos: Mission to the edge of space med Felix Baumgartner.

    Blogg | 14 October 2012

Har alltid undrat hur man får sådana idéer. Man vaknar och tänker: “Ja, fasen, varför inte ta och hoppa från 38km höjd. Med fallskärm. I en rymddräkt.” Drar sin idé för RedBull som naturligtvis är med och sponsrar galenskapet och fem år senare genomför det hela.

Här är hela berättelsen via Daily Mail och RedBull Stratos

Nedan lite bilder från Live Broadcastingen under dagen. Felix Baumgartner – kool snubbe.

Vuxenpoäng.

    Blogg | 11 October 2012

I’m getting old. Har börjat prenumerera på DN. I papperformat. 25 år efter jag föddes. Nu måste jag bara lära mig att ta tidningen och verkligen läsa den. Fler sidor än omslaget och två sidor in. Helgen ska spenderas i en hög med tidningar. Blir nice.

20121011-223746.jpg

SMSliv. Har ett liv räddats idag?

    Blogg | 10 October 2012

2012-10-10 klockan 14:58:07. Mobilen ringer. Sms. Från SMS Liv. Texten nedan.

20121010-203048.jpg

Känslan? Lätt panik. Man beger sig mot platsen. Oturligt nog är det långt ifrån där jag befinner mig. Dessutom i en okänd lokal där olyckan skedde. Tiden det tar att ta sig dit genom att springa är längre än vad det tog för ambulansen att ta sig dit. Ambulansen hann före, som tur är. Jag hörde, jag såg det. Allting skedde snabbt och på någon minut var det över.

Att inte veta hur det gick för personen är tyngre än om man inte hade kunnat hjälpa alls. Ambulansen var riktigt snabba med att vara på plats och min hjälp behövdes aldrig. Känslan att få ett sådant SMS gör att man uppskattar livet så mycket mer. Och hoppas att fler går med i SMS livräddarna. För man vet aldrig om just ditt eget liv kan räddas på det sättet.

Intressant känsla det där…att få en möjlighet att rädda någons liv.