Blogg | 10 October 2012

SMSliv. Har ett liv räddats idag?

2012-10-10 klockan 14:58:07. Mobilen ringer. Sms. Från SMS Liv. Texten nedan.

20121010-203048.jpg

Känslan? Lätt panik. Man beger sig mot platsen. Oturligt nog är det långt ifrån där jag befinner mig. Dessutom i en okänd lokal där olyckan skedde. Tiden det tar att ta sig dit genom att springa är längre än vad det tog för ambulansen att ta sig dit. Ambulansen hann före, som tur är. Jag hörde, jag såg det. Allting skedde snabbt och på någon minut var det över.

Att inte veta hur det gick för personen är tyngre än om man inte hade kunnat hjälpa alls. Ambulansen var riktigt snabba med att vara på plats och min hjälp behövdes aldrig. Känslan att få ett sådant SMS gör att man uppskattar livet så mycket mer. Och hoppas att fler går med i SMS livräddarna. För man vet aldrig om just ditt eget liv kan räddas på det sättet.

Intressant känsla det där…att få en möjlighet att rädda någons liv.